Ξεσπά η μάνα του Τάσου Μπερδέση: «Δεν ήθελα να πηγαίνω στο μνήμα του»

«Έλεγαν ότι είναι μπράβος και ο γιος μου δεν είχε λεφτά»

Must Read

Για την στυγερή δολοφονία του γιου της μίλησε η μάνα του Τάσου Μπερδέση ο οποίος έπεσε νεκρός από πυρά εκτελεστών, πριν από 7 μήνες, έξω από τον πυγμαχικό σύλλογο της Βάρης. 

Με δάκρυα στα μάτια, η μητέρα του μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και τόνισε ότι ο γιος της δεν είχε χρήματα ποτέ, παρά το γεγονός ότι έλεγαν πώς είναι μπράβος:

«Έλεγαν ότι ήταν μπράβος και έπαιρνε λεφτά. Λεφτά δεν είχε ποτέ. Έπαιρνε ένα μεροκάματο, τώρα αν έπαιρνε και κάτι παραπάνω και ήταν ευχαριστημένοι, του έδιναν ψίχουλα… Δεν είχαμε ποτέ λεφτά… Είχε 5 ευρώ και έρχονταν παιδιά που δεν είχαν και τους έδινε. Με ευχαριστούσε και εγώ έδινα και δίνω από το περίσσευμα», δήλωσε η Γεωργία Μπερδέση.

Η ίδια περιέγραψε πώς έμαθε την δολοφονία του γιου της: «Καθόμουν και έπινα καφέ, μιλούσε με μια φίλη στο σταθερό. Τα βράδια δεν κοιμόμουν, είχα ανησυχία, φοβόμουν. Έβλεπα όνειρα και τα ξέχναγα. Με παίρνει η κόρη μου τηλέφωνο και την ρώτησα αν θα έρθει για καφέ, με έκλεισε. Με πήρε ξανά και μου είπε να μην σηκώσω κανένα τηλέφωνο. Ήρθαν η κόρη και η ανιψιά, ρώτησα τι έγινε, τα ”μασούσαν”. Ε μετά είπαν πως χτύπησε, πως ήταν 2 και ζει. Μετά δεν θυμάμαι. Φώναζα, έσκουζα, είχα 20 πίεση, δεν έπινα νερό. Ερχόταν κόσμος. Δεν μπορώ να το πιστέψω… Δεν ήθελα να μάθω πως έγινε» σημείωσε.

«Τον φώναζαν φονιά»

Η μητέρα που έχασε το παιδί της υποστηρίζει ότι ο γιος της δεν της είπε ποτέ ότι δεχόταν απειλές, ενώ αναφέρθηκε και στον θάνατο του νεαρού πυγμάχου, που έπεσε νεκρός σε αγώνα με τον Τάσο Μπερδέση: «Δεν μπορώ να ξέρω και κάποια στιγμή θέλω να μάθω γιατί το έκαναν. Θυσία γινόταν… Τόσο μίσος, τόση κακία. Τώρα θα πήγαινε στους Ολυμπιακούς και δεν το ήθελαν; Πάντα κάτι θα βρίσκανε, κάτι θα γινόταν να τον κατηγορούν. Με το παιδί που έχασε τη ζωή του πάνω στην πάλη, το είχε μια ζωή μαράζι, του είχε στοιχίσει. Είχε πέσει ψέμα. Παιδιά ξέρανε ότι είχε τρακάρει με μηχανάκι και τους λέγαμε να πουν την αλήθεια. Μόλις τελείωσε το δικαστήριο το είπανε. Τον φώναζαν φονιά, δεν τον στηρίξανε και το δικό μου το παιδί μαράζωνε», υποστήριξε.

Η ίδια αποκάλυψε ότι δεν άντεχε να πηγαίνει στο μνήμα του γιου της: «Στο μνήμα δεν πήγαινα, δεν ήθελα να βλέπω το χώμα. Όταν το έφτιαξαν πήγα. Ο λεβέντης μου να είναι στο χώμα…», ανέφερε η κυρία Μπερδέση. «Στον χαρακτήρα έμοιαζε σε εμένα. Το έπαιζε σκληρός για να μην στεναχωριόμαστε. Στεναχωριόταν πολύ. Το έπαιζε ότι δεν τρέχει τίποτα αλλά καταβάθος πόναγε. Ο γιος μου ήταν άρχοντας σε όλα του. Ήταν το στήριγμα όλων. Τα πλήρωνε όλα, καμάρωνα και καμαρώνω ακόμα. Εκεί που είναι τώρα είναι άρχοντας γιατί αγάπαγε, δεν μισούσε. Είχε κάνει θυσίες και δεν εκτιμήσανε τίποτα. Εκανε αυτή τη δουλειά; Δεν είχε τίποτα, 500 ευρώ στο βιβλιάριό του. Παιδί ήταν, είχε βαρέσει δεν ήθελε την αδικία».

«Ήθελε να γίνει παπάς»

Η μητέρα του δολοφονημένου πυγμάχου αποκάλυψε ότι ο γιος της ήθελε να γίνει ιερέας: «Από μικρό πήγαινε στην εκκλησία, ήθελε να γίνει παπάς. Ήταν ταλαιπωρημένο από 13 ετών πήγε για δουλειά, δεν ήθελε τα γράμματα. Δούλευα και εγώ και έπρεπε να είναι κάπου για να μην γυρίζει. Τον έπαιρνα το πρωί στις 6 που πήγαινα βιοτεχνία. Ο Τάσος δούλευε στα λεωφορεία, καθάριζε και σκούπιζε. Μαζεύαμε τα λεφτούλια του και με τον πρώτο μισθό έβαλε γραμμάτιο και μου πήρε σκούπα» δήλωσε συγκινημένη.

https://vimeo.com/659697894

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This