Η Κυβέρνηση… κήρυξε τον πόλεμο στη μετάλλαξη Όμικρον – Πάνω από 10.000 αστυνομικοί στους δρόμους

Έτσι θα γίνει η «περιφρούρηση» του νέου «πακέτου» μέτρων - Τα κέντρα διασκέδασης και η εστίαση στο στόχαστρο

Must Read

Αντί να γίνονται συνεχείς συσκέψεις και ενέργειες για την ενίσχυση του ΕΣΥ (σ.σ. έστω και τώρα…) και το πως θα μπορέσει να αντιμετωπιστεί υγειονομικά ανά την Ελλάδα το νέο κύμα που φαίνεται να έρχεται λόγω της μετάλλαξης Όμικρον, γίνονται έκτακτες συσκέψεις για να αντιμετωπιστεί… αστυνομικά, με αφορμή και την ισχύ (από αύριο Παρασκευή) των νέων εορταστικών μέτρων.

Βέβαια, αν σκεφτεί κανείς ότι στη λογική του παραλόγου αυτής της Κυβέρνησης, οι αστυνομικοί -που κατά τον κ.Σκέρτσο δεν διασπείρουν τον ιό- είναι πιο χρήσιμοι από τους υγειονομικούς, ε, τότε η αντιμετώπιση αυτή βγάζει νόημα… σε κάποιο άλλο σύμπαν.

Νωρίτερα λοιπόν, πραγματοποιήθηκε ευρεία διαδικτυακή σύσκεψη, την οποία συγκάλεσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος και στην οποία συμμετείχαν όλοι οι γενικοί διευθυντές της Αστυνομίας, προκειμένου να δοθούν οι τελευταίες κατευθύνσεις για τις ενέργειες της ΕΛ.ΑΣ.

Αυτό που αποφασίστηκε είναι πως από αύριο Παρασκευή, αρχίζουν σαρωτικοί έλεγχοι από την αστυνομία, με τον κ. Θεοδωρικάκο να δίνει εντολή στους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ οι έλεγχοι να είναι αυστηροί και διαρκείς παντού.

«Οι επόμενες 15 μέρες είναι οι πιο κρίσιμες για όλη τη χώρα και η Ελληνική Αστυνομία έχει διπλή αποστολή: Από τη μία εφαρμογή των μέτρων κατά της πανδημίας και ασφαλώς την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας», επεσήμανε επαναλαμβάνοντας τα τετριμμένα ο Υπουργός και τόνισε ότι «η Αστυνομία πρέπει να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών» (σ.σ. όχι το σύστημα υγείας, η αστυνομία).

Επέστησε την προσοχή στην αυστηρή εφαρμογή του μέτρου για τις μάσκες και έδειξε την κατεύθυνση που πρέπει να κινηθούν οι έλεγχοι: «Πιστεύω ότι έχουμε αποκτήσει μία τεράστια εμπειρία και θέλω να ζητήσω να είμαστε ταυτοχρόνως αυστηροί και πολιτισμένοι, ιδιαίτερα με τα νέα παιδιά. Η  Ελληνική Αστυνομία λειτουργεί δίκαια και αποτελεσματικά».

Κέντρα διασκέδασης, ο νο1 στόχος

Προς αυτή την κατεύθυνση, πάνω από 10.000 αστυνομικοί θα είναι στους δρόμους κάθε μέρα και καθ’ όλη την διάρκεια των εορτών για την εφαρμογή των μέτρων, ωστόσο το τριήμερο Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, θα κορυφωθούν οι έλεγχοι, με έμφαση τα κέντρα διασκέδασης, αλλά και την εστίαση.

Ειδικότερα, κλιμάκια αστυνομικών από όλες τις υπηρεσίες, έχουν εντολές να ελέγχουν με κάθε αυστηρότητα, ουσιαστικά και όχι δειγματοληπτικά, τους υπεύθυνους αυτών των επιχειρήσεων, εάν τηρούν τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί και σε αντίθετη περίπτωση να επιβάλλονται τα πρόστιμα και οι διοικητικές κυρώσεις που προβλέπονται. Για το λόγο αυτό στις ομάδες ελέγχου θα συμμετέχουν και υπάλληλοι από άλλες αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με εντολές που έδωσε ο κ. Θεοδωρικάκος, οι έλεγχοι θα αφορούν τόσο στο αν τηρούνται οι κανόνες για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης, όσο και για τη χρήση μάσκας κατά την προέλευση των πελατών στα κέντρα.

Οι μάσκες, πάντως, είναι το κύριο μέτρο που θα ελέγχουν οι αστυνομικοί, καθώς από αύριο επιβάλλονται σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και οι έλεγχοι θα γίνονται σε όλους τους χώρους που παρατηρείται συνωστισμός, όπως αγορές, ΚΤΕΛ, σταθμοί, αεροδρόμια, κλπ.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This