Συστηματική η απραξία των ΗΠΑ ακόμα και μετά την έκθεση του Κογκρέσου

Δεν πρέπει να ζήσουμε ένα νέο 1922

Must Read

Η έκθεση του Κογκρέσου αναφορικά με την αξιολόγηση των σχέσεων ΗΠΑ – Τουρκίας, έχει οδυνηρές διαπιστώσεις, αλλά δεν συμπεριλαμβάνει καμιά πρόταση για δράση.

Ακόμα και το προφανές συμπέρασμα ότι ο στρατιωτικός εξοπλισμός του ΝΑΤΟ δεν είναι πλέον ασφαλείς σε τουρκικό έδαφος και ότι υπάρχει η ανάγκη για εύρεση εναλλακτικών βάσεων στην ευρύτερη περιοχή για να μεταφερθούν, εννοώντας φυσικά τα πυρηνικά όπλα που διατηρεί η συμμαχία στο τουρκικό έδαφος, δεν συνοδεύεται από κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Η Τουρκία καταγράφεται ως διεθνής ταραξίας του οποίου οι σχέσεις είναι σε ιστορικό χαμηλό με όλες τις δυτικές χώρες και φυσικά με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτό όμως υπάρχει μόνος ως διαπίστωση, χωρίς να συνοδεύονται από συγκεκριμένες προτάσεις αντίδρασης.

Από κοντά και η απραξία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία ενώ σπεύδει να επιβάλει μέτρα στον Λουκασένκο και τον Πούτιν για κυριολεκτικά ανύπαρκτους λόγους σε σύγκριση με την τουρκική επιθετικότητα έναντι της Ελλάδας και της Κύπρου, μένει άφωνη και άτολμη απέναντι στον Ερντογάν. Ακόμα χειρότερα, επιτρέπει σε κράτη – μέλη της να τον εξοπλίζουν προκειμένου να επιτεθεί σε ευρωπαϊκές χώρες!

Εμείς, δεν πρέπει να λησμονούμε ότι οι μεγάλες εθνικές τραγωδίες που έχουμε ζήσει από την Τουρκία, είχαν πάντα ως υπόβαθρο την απόλυτη στήριξη, έως και την καθοδήγηση ευρωπαϊκών κρατών. Δεν πρέπει να επαναλάβουμε τα ίδια λάθη. Δεν πρέπει σε καμία στιγμή να θεωρήσουμε ότι θα βρεθεί κάποιος άλλος να μας προστατεύσει, διότι θα ζήσουμε ένα νέο 1922.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This