Η Ελλάδα αποχαιρετά με τιμές αρχηγού κράτους τον Κάρολο Παπούλια

Το τελευταίο αντίο στον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας που ξεχώρισε για το ήθος και τον πατριωτισμό του

Must Read

Το τελευταίο αντίο λένε συγγενείς, φίλοι και σύσσωμος ο πολιτικός χώρος στον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 92 ετών.

Η εξόδιος ακολουθία, πραγματοποιείται στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος, στο Παγκράτι. Λόγω των υγειονομικών μέτρων, η ταφή του Κάρολου Παπούλια θα τελεστεί σε στενό οικογενειακό κύκλο την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021, στον γενέθλιο τόπο του, στο Νησί Ιωαννίνων. Επιθυμία της οικογένειάς του είναι τυχόν δωρεές να κατατεθούν στην Κιβωτό του Κόσμου και στην Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών «Πόρτα Ανοιχτή».

Η σορός του πρώην προέδρου της Δημοκρατίας έφτασε λίγο πριν τις 12:30 στον Ιερό Ναό, ενώ το φέρετρο ήταν καλυμμένο με την γαλανόλευκη.

Πατριώτης και παράδειγμα πολιτικής νηφαλιότητας, ο Κάρολος Παπούλιας είχε ενεργή παρουσία στην πολιτική σκηνή για σαράντα χρόνια. Γι αυτό αποφασίστηκε η κηδεία του να πραγματοποιηθεί με τιμές Αρχηγού Κράτους.

Στη χώρα κηρύχθηκε τριήμερο εθνικό πένθος, ενώ οι σημαίες κυμάτισαν μεσίστιες σε όλα τα δημόσια κτίρια.

Το παρών στο τελευταίο αντίο έδωσε πλήθος κόσμου και πολιτικών προσώπων. Προκόπης Παυλόπουλος, Κυριάκος Μητσοτάκης, Αλέξης Τσίπρας, Νίκος Ανδρουλάκης, Δημήτρης Κουτσούμπας εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του σπουδαίου πολιτικού. Στην εξόδιο ακολουθία παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, κ.α.

https://www.youtube.com/watch?v=t4rxAQBZ9VI

https://www.youtube.com/watch?v=BlIzJI8oQc4

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This