Αθήνα και Πειραιάς υποδέχτηκαν το 2022 με φαντασμαγορικό θέαμα, λάμψη και τραγούδια!

Must Read

Μέσα σε ένα χορό φαντασμαγορικών πυροτεχνημάτων, με μηνύματα αισιοδοξίας και ελπίδας για καλή χρονιά υποδέχθηκε η Ελλάδα το 2022.

Στην Αθήνα, τον Πειραιά, αλλά και σε κάθε γωνιά της χώρας, τα βεγγαλικά φώτισαν τον ελληνικό ουρανό και το αίσθημα της ελπίδας -παρά τα δεινά της πανδημίας- γέμισε τις ψυχές των πολιτών.

Το σύνθημα της αντίστροφης μέτρησης στην Αθήνα για την έλευση του 2022 έδωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης. Στην αλλαγή του χρόνου ένα υπερθέαμα εντυπωσιακών πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών φώτισε τον αττικό ουρανό.

Η βραδιά ξεκίνησε ένα τέταρτο πριν από την έλευση της νέας χρονιάς με ένα καλλιτεχνικό πρόγραμμα από το Θέατρο του Λυκαβηττού, που παρουσιάστηκε απευθείας από την τηλεόραση της ΕΡΤ..

Τα τελευταία λεπτά του χρόνου, ο ιστορικός λόφος μεταμορφώθηκε σε μία εντυπωσιακή υπαίθρια σκηνή με οικοδεσπότη τον κορυφαίο Έλληνα σταρ, Σάκη Ρουβά. Ο καλλιτέχνης υπό τη συνοδεία 17μελούς ορχήστρας, αποτελούμενης από εξαιρετικούς μουσικούς και σολίστ, «ταξίδεψε» την Αθήνα σε όλο τον κόσμο, στέλνοντας μηνύματα χαράς και αισιοδοξίας για την έλευση του 2022. Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, ο τραγουδιστής κάλεσε στη σκηνή τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη και τη Χορωδία των Παιδιών της «Κιβωτού του Κόσμου» για να καλωσορίσουν όλοι μαζί το 2022.

«Αποχαιρετούμε μια ακόμη δύσκολη χρονιά. Όχι μόνο για εμάς, αλλά για ολόκληρο τον κόσμο. Χρονιά με πολλές και οδυνηρές απώλειες, ανασφάλεια και φόβο. Η ζωή όμως, είναι μεγαλύτερη από τις οδύνες της. Κι αυτή η Πρωτοχρονιά σηματοδοτεί μια καινούργια αρχή. Ας την κάνουμε λοιπόν με αισιοδοξία, ελπίδα και πίστη. Να ευχηθώ πάνω από όλα, Υγεία. Δύναμη, Αγάπη, Αλληλεγγύη και Αλληλοσεβασμό. Να είμαστε όλοι καλά. Και το 2022 να πάρουμε την “ανάσα” που έχουμε τόσο μεγάλη ανάγκη!», ανέφερε στο μήνυμα του ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, καλωσορίζοντας τον νέο χρόνο.

Η έλευση του νέου έτους από τον Πειραιά

Στον Πειραιά, την στιγμή που το ρολόι έδειξε 00:00, ο Πύργος άλλαζε χρώματα, ενώ ο ουρανός γέμισε από πολύχρωμα πυροτεχνήματα, που μαγνίτισαν τα βλέμματα όλων των κατοίκων.

Με αμέτρητα χαμόγελα και τις κόρνες των πλοίων να διαλαλούν τον ερχομό της νέας χρονιάς, οι πολίτες ξεχάστηκαν λίγο από τα προβλήματα της καθημερινότητας και του κορωνοϊού, γιορτάζοντας με την ψυχή τους -στο βαθμό που τους επιτρέπεται λόγω των μέτρων- το 2022!

α

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This