«Κλειδώνει» η 10η Ιανουαρίου για το άνοιγμα των σχολείων – Με ποια μέτρα θα λειτουργήσουν

Θα υπάρξουν αλλαγές στο υγειονομικό πρωτόκολλο

Must Read

Όπως όλα δείχνουν η επαναλειτουργία των σχολείων δεν θα πάρει παράταση και το κουδούνι θα χτυπήσει ξανά στις 10 Ιανουαρίου.

Η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων συνεδριάζει μέσα στην εβδομάδα και αναμένονται οι ανακοινώσεις για το άνοιγμα των σχολείων, με τους γονείς να περιμένουν με αγωνία δεδομένου ότι η μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Όμικρον είναι τεράστια.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ το σχέδιο της υπό-επιτροπής φαίνεται πως έχει «κλειδώσει» και η επιστροφή των μαθητών στα θρανία θα γίνει κανονικά στις 10 Γενάρη.

Όλες οι απόψεις συγκλίνουν στον να ανοίξουν κανονικά τα σχολεία στην προγραμματισμένη ημερομηνία, ενώ επιθυμία της επιτροπής είναι να υπάρξει αλλαγή στο τέστινγκ, με τους μαθητές να υποβάλλονται σε έλεγχο με rapid αντί για self test, αν αυτό είναι εφτικτό.

Αλλαγές ωστόσο αναμένεται να υπάρξουν και στο υγειονομικό πρωτόκολλο όσον αφορά στον εντοπισμό επιβεβαιωμένου κρούσματος.

Ειδικότερα, σε περίπτωση εύρεσης κρούσματος, όλοι οι μαθητές, εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι θα ελέγχονται με rapid test.

Παράλληλα, καταργείται ο «σταυρός» (τεστινγκ στους μαθητές που κάθονταν δίπλα, πίσω , ή μπροστά από το επιβεβαιωμένο κρούσμα) και πλέον θα γίνεται rapid τεστ σε όλους τους μαθητές της τάξης.

Επίστης τα τεστ θα γίνονται επί 5 ημέρες αντί για 7 και η καραντίνα θα ισχύει για 5 ημέρες αντί για 10.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This