Ελένη Παπαδοπούλου, κάτοικος πλατείας Βικτωρίας: «Είμαστε η Disneyland της παρανομίας»

Συντάκτης: Newsroom

«Ο Δήμος της Αθήνας συνεργάζεται με πάρα πολλές ΜΚΟ, συγχαίρει όσους μας γκετοποιούν, κάνει τα στραβά μάτια στα εκατοντάδες τσαντιρομάγαζα και κωφεύει στις διαμαρτυρίες μας...»

Εκείνοι που ζουν στο κέντρο της Αθήνας παρακολουθούν με τρόμο και θλίψη τον αργό θάνατο του Ελληνισμού στην κοιτίδα του. Μερικές και μερικοί, όμως, αγωνίζονται για να αποτρέψουν αυτό το ενδεχόμενο…

Η Ελένη Παπαδοπούλου είναι εκπαιδευτικός και αρθρογράφος, γνωστή και από τις δημοσιεύσεις της στην εφημερίδα «δημοκρατία». Είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου στην Διδακτολογία Γλωσσών και Πολιτισμών από το Πανεπιστήμιο Paris III – Sorbonne Nouvelle. Μέλος της επιτροπής κατοίκων πλατείας Βικτωρίας, η οποία σε συνεργασία με άλλες κινήσεις πολιτών αγωνίζονται για να σταματήσει η γκετοποίηση και η υποβάθμιση της Αθήνας.

Η συνέντευξη που ακολουθεί μπορεί να διαβαστεί και ως μια πολεμική ανταπόκριση από το μέτωπο ενός πολιτισμικού πολέμου, τον οποίον χάνει για λογαριασμό όλων μας η τωρινή κυβέρνηση και τον οποίον υφιστάμεθα πανωλεθρίες εδώ και δεκαετίες – τουλάχιστον από την εποχή Σημίτη. Αξίζει να σημειωθεί ότι τις φωτογραφίες του άρθρου τις έχει τραβήξει η κ. Παπαδοπούλου και όλες οι λήψεις έχουν γίνει στη γειτονιά της.

Σε ποια περιοχή της Αθήνας κατοικείτε;

Μένω κοντά στην πλατεία Βικτωρίας. Είμαι αυτό που λέμε γέννημα θρέμμα της περιοχής, καθώς η οικογένεια μου ζει εδώ από το 1930. Τότε οι Μικρασιάτες παππούδες μου, που είχαν έρθει με την καταστροφή το 1922 από την Σμύρνη και την Κωνσταντινούπολη, μετακόμισαν από την Πλάκα στην γειτονιά αυτή. Δεν γνωρίζω την περιοχή και την πόλη μέσα από τα δικά μου μόνο βιώματα, επειδή εδώ γεννήθηκα, εδώ πήγα σχολείο και εδώ μεγάλωσα, αλλά και μέσα από τα βιώματα της οικογένειάς μου.

Πώς θυμάστε την περιοχή ως παιδί και ποιες διαφορές βλέπετε με το σήμερα;

Το 6ο δημοτικό διαμέρισμα, όπου βρίσκεται η πλατεία Βικτωρίας, ο Άγιος Παντελεήμονας, η πλατεία Αμερικής και η Κυψέλη ήταν το κατ’εξοχήν αστικό κομμάτι της πόλης, όπου υπήρχε μία ζύμωση ανάμεσα σε διάφορες κοινωνικές ομάδες.  Η περιοχή είχε πολλά θέατρα και σινεμά, όταν δεν υπήρχαν σε καμία άλλη περιοχή.   Εξαιρώ το κέντρο της Αθήνας, που και πάλι δεν μας έπιανε σε αριθμό. Αυτό αμέσως την έκανε πόλο έλξης των καλλιτεχνών και των ανθρώπων του πολιτισμού. Στην περιοχή έμεναν και εξακολουθούν να μένουν πολλοί καλλιτέχνες. Εμείς στις μεγάλες τάξεις του Δημοτικού πηγαίναμε μόνα μας σινεμά. Ήταν απέναντι από τα σπίτια μας. Δεν είχαμε τι να κάνουμε και λέγαμε “πάμε ένα σινεμά ή ένα θέατρο”. Γεμάτες ήταν οι αίθουσες. Και έπαιζαν και τρεις παραστάσεις, από τις 5.

Μετά ήταν το Γαλλικό Ινστιτούτο στην πλατεία Αμερικής, το οποίο είχε 2-3 χιλιάδες μαθητές. Καταλαβαίνετε τι κόσμος έμενε. Άλλη κουλτούρα τότε. Δεν μιλάμε απαραιτήτως για πλούσιο κόσμο, αλλά για κόσμο που είχε ένα επίπεδο παιδείας, ανεξαρτήτως πτυχίων, και θεωρούσε την καλλιέργεια του πνεύματος προσόν.

Η παρουσία της ΑΣΟΕΕ (άλλοτε Ανωτάτη Εμπορική), καθώς και του Πολυτεχνείου που είναι 10 λεπτά με τα πόδια, έφερνε πολλούς φοιτητές. Τα δικαστήρια στην Ευελπίδων επίσης έφεραν πολλά δικηγορικά γραφεία. Ο ΟΤΕ, η ΔΕΗ είχαν ολόκληρα κτίρια, άλλες υπηρεσίες, τράπεζες, ιατρεία, ωδεία, σχολές χορού, η Πατησίων με τα καταστήματα, οι πολύ καλές συγκοινωνίες. Και να αναφέρω και την φοβερή αρχιτεκτονική κληρονομιά της περιοχής, με τα παλιά νεοκλασσικά και εκλεκτικιστικά κτίρια, τις πολυκατοικίες του ΄30, τα διώροφα και τριώροφα του 50 και τις αριστοκρατικές εισόδους των πιο μοντέρνων πολυκατοικιών με τα ωραία ψηλοτάβανα διαμερίσματα και τα ξύλινα παρκέ. Μία αρχοντιά.

Ήταν πάντα μία πολύ ζωντανή αστική περιοχή, δίπλα στο κέντρο. Στο Μινιόν πηγαίναμε με τα πόδια. Και τώρα στο κέντρο πάντα με τα πόδια ανεβοκατεβαίνω.

Στο Πεδίον του Άρεως, το οποίο επίσης είναι μεγάλο ατού για την περιοχή, πηγαίναμε συνέχεια για παιχνίδι και με το σχολείο περίπατο. Τώρα μόνη μου το σκέφτομαι αν θα πάω. Που για να πω την αλήθεια είναι σε αρκετά καλύτερη κατάσταση από παλαιότερα.

Σε αυτό το κλίμα μεγάλωσα, με απόλυτη ασφάλεια, μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον, μέχρι σχεδόν τα τέλη της δεκαετίας του 2000. Η μεταμόρφωση έγινε σχετικά γρήγορα και βίαια. Αυτό που συνέβη ήταν ένας βιασμός της περιοχής, της Αθήνας και των ανθρώπων της. Σήμερα δεν είναι μία άλλη περιοχή απλά. Σήμερα είναι μία άλλη πόλη. Είναι λες και έχουμε μετακομίσει όλοι στην Καμπούλ και στην Μογκαντίσου. Αυτό που συμβαίνει εδώ και πάνω από δέκα χρόνια είναι εντελώς ξένο και παράταιρο. Μιλάμε για κανονική κακοποίηση. Και δυστυχώς δεν συμβαίνει μόνο εδώ. Συμβαίνει σε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της Αθήνας.

Το θέμα είναι ότι πολλές υποδομές εξακολουθούν να υφίστανται. Κάτι που μας δίνει ελπίδα ότι η επαναφορά στην πρότερη κατάσταση δεν είναι αδύνατη. Επιμένουν όμως να βιάζουν τις γειτονιές και να τις παραμορφώνουν με χίλιους τρόπους. Ουσιαστικά μας λένε να φύγουμε.

Ποια θεωρείτε τα βασικά προβλήματα στην περιοχή; Το Κράτος τα αντιμετωπίζει; Η Αστυνομία κάνει κάτι;

Το βασικό πρόβλημα είναι το ότι γινόμαστε μία πελώρια φαβέλα, ένας καταυλισμός με τσαντίρια, ένα φρικτό γκέτο. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται από άποψη ποιότητας ζωής, εγκληματικότητας, αισθητικής, υγιεινής, οικονομικής ανάπτυξης. Το θέμα πολιτισμού όσον αφορά την καλλιτεχνική και πνευματική δημιουργία ας μην το αγγίξω καλύτερα. Αμανές, μπόνγκο μπόνγκο και ξερό ψωμί.

Οι νέοι κάτοικοι ούτε έχουν καμία σχέση με την πόλη αυτή, ώστε να την σεβαστούν, ούτε καμία διάθεση να εγκαταλείψουν τις συνήθειες τους. Και επειδή είναι σαφώς περισσότεροι θα φέρουν τις περιοχές στα μέτρα τους. Χωρίς κανένα εμπόδιο. Αν πάει κάποιος στην Αχαρνών και δει το τσαντιρολόι των καταστημάτων με τις αραβικές επιγραφές παίρνει μία ιδέα. Νομίζεις ότι είσαι σε κάτι συνοικίες στην Γάζα, στην Καμπούλ, στο Καράτσι. Και δεν είναι μόνο εκεί. Εχουν καταληφθεί ολόκληροι δρόμοι. Αχαρνών, Χέυδεν, πλατεία Αμερικής, έχουν αρχίσει και απλώνονται και στην Πατησίων αυτά τα κακόγουστα μίνι μάρκετ με τις αραβικές πινακίδες, τα οποία είναι άξιον απορίας πώς επιβιώνουν χωρίς πελάτες. Όπως απορούμε πού βρίσκουν τα χρήματα όλοι αυτοί οι πάφτωχοι άνθρωποι – έτσι μας λένε – και ανοίγουν μαγαζί που έχει κάποιες χιλιάδες ευρώ έξοδα.

Το Κράτος δεν αντιμετωπίζει τα προβλήματα. Το Κράτος τα δημιουργεί. Η πολιτική ηγεσία δεν φαίνεται να έχει καμία διάθεση να σπάσει τα γκέτο και να κάνει απελάσεις. Όχι μόνο το διατήρησε, αλλά εδώ και δύο χρόνια το τροφοδοτεί με νεοεισερχόμενους. Η Αστυνομία όποτε είχε λυμένα τα χέρια της κάτι έκανε. Αλλά πιο πιθανό είναι να κυνηγήσουν εμένα, επειδή λέω τα πράγματα με το όνομα τους, και άλλους σαν και εμένα, παρά αυτούς που εποικίζουν την Ελλάδα και δημιουργούν αυτήν την κατάσταση.

Ο Δήμος της Αθήνας τι κάνει για το θέμα;

Να σας πω. Τούς βρίσκει διαμερίσματα, συνεργάζεται με πάρα πολλές ΜΚΟ, συγχαίρει όσους μας γκετοποιούν, κάνει τα στραβά μάτια στα εκατοντάδες τσαντιρομάγαζα που λειτουργούν όπως να ‘ναι, με τις ευχές του προφανώς, κωφεύει στις διαμαρτυρίες μας και μας δουλεύει. Αυτό κάνει. Όσες φορές έχει τύχει να συναντηθούμε με εκπροσώπους του δημάρχου έχουν γράψει πέντε σελίδες σημειώσεις, έχουν ακούσει τι έχουμε πει, μας έχουν πει «ναι, ναι, ναι» και έχουν αδιαφορήσει επιδεικτικά για όλα τα θέματα. Δεν έχουμε καν απάντηση. Σαν να μην τα είπαμε ποτέ. Βέβαια και πολλοί άνθρωποι που βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης είναι εντελώς ανεπαρκείς. Είναι και αυτό ένα από τα προβλήματα μας. Με ποιον να συνεννοηθείς, όταν δεν καταλαβαίνει τι του λες ή δεν ξέρει τι να κάνει ή δεν τολμά να κάνει ή θεωρεί σημαντικότερη την κομματική υποταγή από το να λύσει ένα πρόβλημα που μπορεί να δυσαρεστήσει τον προϊστάμενο του. Υπάρχει μία απαξίωση και μία αλαζονεία. Ένα «δεν μας παρατάτε κι εσείς τώρα».

Ποιοι κερδίζουν από αυτήν την κατάσταση;

Οι ΜΚΟ, οι οποίες επιδοτούνται με άφθονο χρήμα για να γκετοποιούν περιοχές, κάτι που αυτές το ονομάζουν «ένταξη». Οι Δήμοι που συνεργάζονται και επιδοτούνται και αυτοί. Και φυσικά οι εταιρίες real estate, καθώς καταπληκτικά διαμερίσματα πουλήθηκαν σε εξευτελιστικές τιμές λόγω της κατάστασης. Το αποτέλεσμα είναι αυτήν την στιγμή να μην υπάρχει σπίτι για ενοικίαση, γιατί πολλοί αλλοδαποί ιδιοκτήτες τα κρατάνε κλειστά ή ζητάνε τρελά ενοίκια, πολλά διαμερίσματα τα έχουν δώσει σε αλλοδαπούς με το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ και άλλοι, Έλληνες κυρίως, τα κρατάνε κι αυτοί κλειστά μέχρι να δουν τι θα γίνει. Οπότε όπως καταλαβαίνετε τα ελάχιστα καλά διαθέσιμα διαμερίσματα είναι ακριβά.

Να μην ξεχνάμε βέβαια ότι μακροπρόθεσμα το κέρδος θα είναι μεγάλο για όσους επιβουλεύονται την χώρα.

Ποιες λύσεις προτείνετε;

Ως επιτροπές κατοίκων οργανώσαμε κάποιες συγκεντρώσεις στις οποίες οι γνωστοί μας άγνωστοι έκαναν το γνωστό τους show. Και οι κάτοικοι δεχτήκαμε έναν οχετό ύβρεων από διάφορους που είχαν κάθε συμφέρον να υπάρχει και να συντηρείται το γκέτο των Αθηνών. Λόγω της πανδημίας δεν συνεχίσαμε, χωρίς ωστόσο να σταματήσουμε να κάνουμε ενέργειες για την βελτίωση της κατάστασης, μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων που δίνει ο νόμος.

Σε επίπεδο θεσμικό σίγουρα πρέπει να σταματήσει αυτή η χρηματοδότηση του εποικισμού, πρέπει να γίνουν απελάσεις και η αστυνομία να αρχίσει επιτέλους να διαλύει το γκέτο και τις συμμορίες του. Πού θα πάνε; Όταν θα ζοριστούν, γιατί δεν θα μπορούν να παρανομούν ασύδοτα, όπως συμβαίνει τώρα, θα φύγουν από μόνοι τους. Προς το παρόν για αυτούς είμαστε η Disneyland της παρανομίας. Το δείχνει το αστυνομικό δελτίο καθημερινώς.

Σε επίπεδο απλό, καθημερινό, όλοι εμείς δεν πρέπει να είμαστε αδιάφοροι απέναντι σε αυτό που συμβαίνει. Ούτε να αισθανόμαστε αδύναμοι. Νόμοι υπάρχουν ακόμη, τους οποίους μπορούμε να επικαλεστούμε και να αποτρέψουμε καταστάσεις.  Ένας από τους λόγους που φτάσαμε ως εδώ ήταν και η δική μας αδιαφορία, ο φόβος μας, η υποχώρησή μας. Το κατανοώ ως έναν βαθμό, γιατί ο κόσμος δέχτηκε τρομερή συντονισμένη επίθεση από διάφορους, εντός και εκτός θεσμών, από ένα παρακράτος επίσης με περίεργα κίνητρα και χρηματοδοτήσεις, με αποτέλεσμα να λουφάξει. Δεχτήκαμε έναν τραμπουκισμό άνευ προηγουμένου, επίσημο και ανεπίσημο. Και αυτό δεν έχει τελειώσει. Πιστεύω ότι όλη αυτή η πίεση θα φέρει ωστόσο και μία πολιτική απάντηση.

Τι έχετε να σχολιάσετε για την συγκέντρωση των Πακιστανών στην πλατεία Συντάγματος την Πρωτοχρονιά;

Πρώτον δεν ήταν τυχαίο, αλλά συντονισμένο από την συγκεκριμένη κοινότητα. Δεύτερον σίγουρα το γνώριζαν από πριν οι Αρχές, αλλά είτε φοβήθηκαν χειρότερα αν το εμπόδιζαν, είτε αδιαφόρησαν. Το πρόβλημα δεν ήταν τόσο αν τηρήθηκαν τα μέτρα, που σίγουρα ήταν προκλητικό. Δεν νομίζω πάντως ότι θα άλλαζε κάτι, αν φορούσαν όλοι μάσκες και δεν άκουγαν αμανέδες. Το πρόβλημα ήταν η επίδειξη δύναμης, η αντροπλημμύρα στην κεντρική πλατεία των Αθηνών, έξω από την Βουλή, η συμβολική ουσιαστικά κατάληψη του κέντρου της πόλης στην αλλαγή του χρόνου, έστω και για λίγο. Αυτό που με ανησύχησε δεν ήταν τόσο αυτό που έκαναν οι Πακιστανοί, όσο αυτό που δεν κάναμε εμείς ως Πολιτεία, ως Κράτος. Αυτό νομίζω είναι το τρομακτικό της υπόθεσης. Η δική μας αδράνεια.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Bραβευμένος δάσκαλος χορού πιάστηκε με κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη και το «ναρκωτικό του βιασμού»

Βραβευμένος δάσκαλος χορού, καθηγητής και μέλος της επιτροπής στις εισαγωγικές και διπλωματικές εξετάσεις ανώτερων επαγγελματικών σχολών του υπουργείου Πολιτισμού πιάστηκε στον Βόλο με κρυσταλλική...

Σοκαριστικό τροχαίο με δυο νεαρούς νεκρούς στην Πάτρα

Μπροστά σε ένα σκληρό θέαμα βρέθηκαν περαστικοί στην Αρέθα της Πάτρας, όταν μηχανή συγκρούστηκε με αυτοκίνητο.Το σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στη Νέα...

Τζόκερ: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί

Τζόκερ: Κλήρωση Πέμπτης 22 Φεβρουαρίου 2024, αριθμός 2718.Οι τυχεροί αριθμοί είναι οι εξής: 1, 22, 24, 28, 31 και Τζόκερ το 4.

Μπούκαρε με ματσέτα σε μίνι μάρκετ και η ιδιοκτήτρια τον κυνήγησε με… πλάστη!

Θρασύτατος ο ληστής στο Ηράκλειο της Κρήτης, που μπούκαρε με ματσέτα σε μίνι μάρκετ. Όμως είχε υπολογίσει χωρίς τον ξενοδόχο και για να κυριολεκτούμε...

Άγριος καβγάς μαθητών σε Γυμνάσιο του Βόλου – Αιτία η αποκάλυψη ότι έπαιζαν τζόγο

Ένα απίστευτο περιστατικό διαδραματίστηκε το πρωί της Πέμπτης σε Γυμνάσιο του Βόλου. Δύο μαθητές από άλλο σχολείο της περιοχής εμφανίστηκαν και αναζητούσαν συνομήλικό τους...

«Ανεπιθύμητοι» για παπά στα Τρίκαλα οι βουλευτές που ψήφισαν το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα...

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στην εκκλησία μετά την ψήφιση για τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών.Έτσι ο ιερέας Παναγιώτης Μίχος, που λειτουργεί στην...

Συνελήφθη στην Γλυφάδα γνωστή επιχειρηματίας για φοροδιαφυγή, ξέπλυμα χρήματος και ρευματοκλοπή

Χειροπέδες πέρασαν το πρωί της Πέμπτης αστυνομικοί του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε γνωστή επιχειρηματία της Γλυφάδας, για την οποία εκκρεμούσαν 21...

Μυστήριο με τον θάνατο Ουκρανού στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης – Βρέθηκε νεκρός σε καμπίνα...

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Πέμπτης στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όταν εντοπίστηκε νεκρός ένας αλλοδαπός άνδρας. Μέσα σε φορτηγό βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του...

Επεισόδια έξω από το Αριστοτέλειο με κουκουλοφόρους και ΜΑΤ

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα επεισόδια μεταξύ κουκουλοφόρων και ΜΑΤ, έξω από το ΑΠΘ.Τα επεισόδια άρχισαν μετά την πορεία αντιεξουσιαστών στη Θεσσαλονίκη κατά του...

Θρίλερ στα Εξάρχεια: Τα ευρήματα του ιατροδικαστή στην 57χρονη και το σενάριο της ανθρωποκτονίας

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να δολοφονήθηκε η γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε σπίτι στα Εξάρχεια το απόγευμα της Πέμπτης. Τα...

Η απάντηση Πούτιν στον Μπάιντεν μετά την προσβλητική δήλωση του προέδρου των ΗΠΑ 

Με λακωνικό ύφος σχολίασε ο Βλαντίμιρ Πούτιν την προσβλητική δήλωση του Τζο Μπάιντεν, ωστόσο η ατμόσφαιρα είναι «εκρηκτική» ανάμεσα στους δύο ηγέτες, μετά την...

Φωτιά δίπλα στο Ωραιόκαστρο στη Θεσσαλονίκη

Εδώ και λίγη ώρα είναι σε εξέλιξη φωτιά που ξέσπασε κοντά στο Ωραιόκαστρο, στη δυτική Θεσσαλονίκη.Η φωτιά καίει απορρίμματα κοντά στη Συμμαχική Οδό, ενώ...

Σίγουροι στην ΕΛ.ΑΣ ότι η σορός στον Πόρο ανήκει στην Σταυρούλα Γκουγκουλιά – Η...

Κατά 99,9% βέβαιοι είναι στην Ελληνική Αστυνομία πως η νεκρή γυναίκα, που εντοπίστηκε στην θαλάσσια περιοχή του Πόρου τον περασμένο Αύγουστο, είναι η Σταυρούλα...

«Σφυροκόπημα» Αρχιμανδρίτη σε Μητσοτάκη: «Είσαι καταστροφέας της πατρίδας, φύγε!»

Πυρά κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του εξαπέλυσε ο πατέρας Σεραφείμ Δημητρίου, αρχιμανδρίτης Ι.Ν. Αγίας Μαρίνας Ηλιούπολης, μετά από την ψήφιση του...

Η Ελλάδα πόλος έλξης για διεθνείς τηλεοπτικές παραγωγές του Netflix

Η Ελλάδα ακόμα μία φορά αποτελεί πόλο έλξης για τη διεθνή μικρή οθόνη. Η χώρα μας με τις ομορφιές της αποτελεί το ιδανικό σκηνικό...

ΣΧΟΛΙΑ

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Tο «ευχαριστώ» της Καρυστιανού – Ξεπέρασαν τις 600.000 οι υπογραφές για την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας

Πάνω από 640.000 υπογραφές έχει καταφέρει να συγκεντρώσει το διαδικτυακό ψήφισμα που ξεκίνησε η πρόεδρος του Συλλόγου Οικογενειών των θυμάτων των Τεμπών, Μαρία Καρυστιανού.Οι...

Στον… πάγο το «My Style Rocks»

«My Style Rocks» ναι, αλλά next year! Από το... τηλε-μπουκέτο της επόμενης σεζόν, όπως φαίνεται, θα απουσιάζει το ριάλιτι μόδας με την Κατερίνα Καραβάτου,...

Σάστισε ο Ευαγγελάτος με την αδιανόητη δήλωση του «παλαιοχριστιανού» για τον Μητσοτάκη

Αμηχανία προκάλεσε στο πλατό της εκπομπής του Νίκου Ευαγγελάτου η απίστευτη δήλωση του 45χρονου πάτερ-φαμίλια της κοινότητας των «παλαιοχριστιανών» για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.Σε ζωντανή...

Χάρης Ρώμας: Η σύζυγός μου είχε μείνει έγκυος και απέβαλε, αν δεν είχε αποβάλει, το παιδί θα είχε τώρα τρεις πατεράδες

Ο Χάρης Ρώμας μίλησε στην εκπομπή «Πρωινό» την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου για την ψήφιση του νόμου για το γάμο μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών και το...

Έξαλλος ο Κυριάκος με την ανταρσία του Νίκου Δένδια

Μείζον θέμα έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στο Μέγαρο Μαξίμου, έπειτα από την δημόσια παρέμβαση του Νίκου Δένδια, η οποία ισοδυναμεί με ανταρσία κατά...

Ανίκανα για μεγάλα έργα τα ελληνικά ναυπηγεία!

Η έλλειψη προσωπικού, πείρας και επενδύσεων, σε συνδυασμό με τον σκόπελο της οικονομικής κρίσης, τα καθιστούν ανέτοιμα για τη συμπαραγωγή φρεγατών κλάσης Constellation

Αδιανόητη πρόκληση της Κ. Σακελλαροπούλου!

Άλλη μια μαύρη σελίδα στην ιστορία του θεσμού έγραψε η πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά την πρόσφατη επίσκεψη της στα Ιωάννινα. Μια πραγματική πρόκληση κατά...

Περιστέρι: Ο πατέρας που βίαζε τις κόρες του έβγαινε μετά στην τηλεόραση – «Δίνω αγώνα»

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί η νέα υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης δύο ανήλικων κοριτσιών στο Περιστέρι, από τον ίδιο τους τον πατέρα.Οι δύο αδερφές ζούσαν τον...

Παρέμβαση Τσίπρα: Η υπερψήφιση του νομοσχεδίου Μητσοτάκη ξεχείλισε το ποτήρι

Διαβάζοντας πίσω από τις γραμμές την ανακοίνωση του Αλέξη Τσίπρα, φαίνεται να επιβεβαιώνεται αυτό που κυκλοφορούσε ως διαρροή το τελευταίο χρονικό διάστημα, στο περιθώριο...

«El Greco» για VIPs – Άστραψαν τα φλας στην πρεμιέρα της όπερας

«Παρέλαση» γνωστών προσωπικοτήτων από τον χώρο της τέχνης, των επιχειρήσεων και της πολιτικής σκηνής έγινε το βράδυ της Τρίτης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με...
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ