Σημαντική αύξηση στις κλίνες Covid από τον ιδιωτικό τομέα

Για περιστατικά Covid-19 θα διατίθενται πλέον το 10-15% των απλών κλινών των ιδιωτικών κλινικών

Must Read

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ο ιδιωτικός τομέας πλέον ενεργοποιείται σε μεγαλύτερο βαθμό, προκειμένου να νοσηλεύονται και περιστατικά Covid-19 σε ιδιωτικές κλινικές.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες, μετά τη συμφωνία της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας με τις ιδιωτικές κλινικές, το 10-15% των απλών κλινών του ιδιωτικού τομέα θα διατίθενται πλέον για περιστατικά Covid. Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι, στο εξής, στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τη Θεσσαλία, περισσότερες από 800 απλές κλίνες θα είναι διαθέσιμες για Covid περιστατικά και περισσότερες από 700 απλές κλίνες για non-Covid περιστατικά.

Σε ό,τι αφορά, εξάλλου, στις κλίνες ΜΕΘ, διατίθενται στο ΕΣΥ το σύνολο των εντατικών του ιδιωτικού τομέα, οι οποίες ξεπερνούν τις 200 κλίνες. Ως εκ τούτου, στο σύνολο της Επικράτειας ο ιδιωτικός τομέας θα συμμετέχει, πλέον, με περισσότερες από 2.000 κλίνες για Covid και non-Covid περιστατικά και με το σύνολο των κλινών ΜΕΘ.

Σημειώνεται πως, όπως έχει διαμηνύσει ο υπουργός Υγείας, όποια κλινική αρνηθεί να νοσηλεύσει περιστατικά κορωνοϊού, θα διακόπτεται η σύμβασή της με τον ΕΟΠΥΥ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This