Ξεκινάει η πανεπιστημιακή αστυνομία – Άρχισαν εκπαίδευση 400 φρουροί

Οι πρώτοι Ειδικοί Φρουροί σύμφωνα με τον σχεδιασμό θα εγκατασταθούν τα πανεπιστήμια που παρουσιάζουν σοβαρά ζητήματα παραβατικότητας

Must Read

Αν και άφησε στην άκρη το σχέδιο η κυβέρνηση για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία, μετά από καθυστερήσεις μηνών μπαίνει πάλι μπροστά.

Σε συνάντηση που είχε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος με τον πρύτανη του ΑΠΘ Νίκο Παπαϊωάννου, ανακοινώθηκε ότι στις 17 Ιανουαρίου ξεκινάνε εκπαίδευση 400 φρουροί που έχουν ήδη προσληφθεί. Για τρεις μήνες θα εκπαιδευτούν και μετά οι Ειδικοί Φρουροί θα αναλάβουν κανονικά υπηρεσία στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας.

Οι πρώτοι 400 Ειδικοί Φρουροί σύμφωνα με τον σχεδιασμό θα εγκατασταθούν τα πανεπιστήμια που παρουσιάζουν σοβαρά ζητήματα παραβατικότητας. Δηλαδή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πολυτεχνείο, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης.

Να σημειωθεί ότι δεν θα φέρουν όπλο, αλλά γκλοπ, σπρέι πιπεριού και χειροπέδες, θα κάνουν συλλήψεις και θα ενισχύονται όταν χρειάζεται, από μονάδες της ΕΛΑΣ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This