Νίκος Τζανάκης: «Θα αυξηθούν νοσηλείες και διασωληνώσεις, 19-22 Ιανουαρίου κορύφωση με 55.000 κρούσματα»

«Δεν θα έπρεπε να ανοίξουν τα σχολεία αυτές τις ημέρες»

Must Read

Την εκτίμηση ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα επέλθει ακόμη μεγαλύτερη πίεση στα νοσοκομεία της χώρας από ασθενείς με την μετάλλαξη Όμικρον, εξέφρασε νωρίτερα σήμερα το πρωί ο καθηγητής πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης.

Όπως εξήγησε, η αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία θα συνεχιστεί ενώ μετά τις 10 -12 Ιανουαρίου θα αρχίσουν να αυξάνονται και οι διασωληνώσεις. «Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία έχουν αυξηθεί κατά πολύ, καθώς το προηγούμενο δεκαήμερο ο μέσος όρος των εισαγωγών ήταν περίπου 316  και χθες Τετάρτη καταγράφηκε ρεκόρ με 626» τόνισε, σημειώνοντας παράλληλα πως πάνω από το 85% των νοσηλευόμενων και των διασωληνωμένων είναι ανεμβολίαστοι.

Σύμφωνα με τα μοντέλα πρόβλεψής του, θα έχουμε κορύφωση του πανδημικού κύματος της μετάλλαξης Όμικρον γύρω στις 19-22 Ιανουαρίου με μέσο κινητό όρο στις 55.000 ημερήσια κρούσματα.

Τέλος, σε ό,τι αφορά στα σχολεία, ο κ. Τζανάκης υποστήριξε πως δε θα έπρεπε να ανοίξουν, όμως «αφού αυτή είναι η απόφαση της επιτροπής πρέπει όλοι να εφασμόσουν τα πρωτόκολλα και τα μέτρα προστασίας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This