Ξεκινά η επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών – «Δεν θα βοηθήσει» λέει ο Διευθυντής Πνευμονολογικής του Ευαγγελισμού

Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ - «Ο ιδιωτικός τομέας πρέπει να μπει ολοκληρωτικά στη μάχη» υποστηρίζει ο κ. Μπουλμπασάκος

Must Read

Την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου, ξεκινά επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες και τα τεράστια κενά που έχουν δημιουργηθεί στο ΕΣΥ, καθώς η κυβέρνηση δεν φρόντισε το ενισχύσει το σύστημα Υγείας ενόψει της μετάλλαξης Όμικρον που σαρώνει τη χώρα.

Στο ΦΕΚ που δόθηκε στη δημοσιότητα, αναφέρεται συγκεκριμένα πως η επίταξη θα γίνει σε γιατρούς ειδικοτήτων Πνευμονολογίας, Παθολογίας, Αναισθησιολογίας και Γενικής Ιατρικής.

Τι αναφέρει το ΦΕΚ

«Επιτάσσουμε από ώρα 8:00 π.μ. της 12ης.1.2022 και για χρονικό διάστημα ενός (1) μηνός τις υπηρεσίες αφενός μη επιταχθέντων έως σήμερα ιατρών, που διατηρούν ενεργείς συμβάσεις με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας και αφετέρου μη συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ ιδιωτών ιατρών, ειδικοτήτων Πνευμονολογίας, Παθολογίας, Αναισθησιολογίας και Γενικής Ιατρικής, οι οποίοι έχουν την επαγγελματική τους έδρα εντός των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κατά την ημερομηνία δημοσίευσης της παρούσας.

Η έκδοση των «Φύλλων Επίταξης» θα γίνει από τις οικείες αστυνομικές αρχές και η επίδοση αυτών από όργανά τους, καθώς και από υπαλλήλους του Δημοσίου και των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, σύμφωνα με το άρθρο 1 του ν. 4325/2015 (Α’ 47).

Οι ιατροί των ανωτέρω ειδικοτήτων επιτάσσονται, όπως εμφανισθούν την ογδόη (8η) πρωινή της επόμενης ημέρας της προς αυτούς επίδοσης του φύλλου επίταξης στον τόπο, που ορίζεται εντός του φύλλου, ήτοι σε νοσοκομείο ή θεραπευτήριο των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προς άσκηση καθηκόντων βαθμίδας αντίστοιχης προς αυτή του Επιμελητή Β’.

Ο καθένας από τους ανωτέρω ιατρούς, εντός του χρονικού διαστήματος της επίταξης των υπηρεσιών τους σύμφωνα με την παρ. 1, θα απασχοληθεί στο νοσοκομείο, στο οποίο καλείται να εμφανισθεί, δεκαπέντε (15) ημέρες, κατά τις οποίες υποχρεούται να τηρεί το ωράριο το καθηκοντολόγιο, καθώς και να συμμετέχει στο σύστη- μα εφημεριών του νοσοκομείου και της κλινικής στην οποία εντάσσεται από τον Διοικητή του νοσοκομείου ή τον νόμιμο αναπληρωτή του».

Μπουλμπασάκος: «Η επιστράτευση δεν θα βοηθήσει»

Νωρίτερα, ο Διευθυντής πνευμονολογικής κλινικής του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», Γιώργος Μπουλμπασάκος σημείωσε μιλώντας στην ΕΡΤ ότι η κυβέρνηση δεν στηρίζει καθόλου το ΕΣΥ, ενώ τόνισε ότι η επιστράτευση ιδιωτών γιατρών δεν θα βοηθήσει: «Οι συνάδελφοι ιδιώτες δεν μπορούν να συμβάλλουν είναι χρήσιμοι κάπου αλλού. Σε εμβολιαστικά κέντρα και κυρίως στην πρωτοβάθμια υγεία» δήλωσε και εξήγησε:

«Εμείς περιμένουμε από την κυβέρνηση, σε αυτό το επίπεδο, να βάλει τα μεγάλα ιδιωτικά νοσοκομεία στη μάχη για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Όχι, όμως, όπως έγινε στο προηγούμενο κύμα της πανδημίας όπου τα ιδιωτικά νοσοκομεία έδωσαν 200 κρεβάτια προκειμένου να πηγαίνουν από τα δημόσια νοσοκομεία για αποθεραπεία από τον κορωνοϊό, γιατί αυτό ήταν απαράδεκτο» ανέφερε ο κ. Μπουλμπασάκος και πρόσθεσε ότι ο ιδιωτικός τομέας πρέπει να μπει ολοκληρωτικά στη μάχη: «Αυτή τη στιγμή η πίεση η μεγάλη είναι τις κλίνες κοινής νοσηλείας covid. Ο ιδιωτικός τομέας πρέπει να μπει ολοκληρωτικά στη μάχη. Δεν μπορεί στην μεγαλύτερη υγειονομική κρίση του πλανήτη να μένουν απ’έξω κάποιες δομές υγείας» τόνισε ο Διευθυντής πνευμονολογικής κλινικής.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This