Σκηνές σοκ στο Χαλάνδρι: Ροτβάιλερ επιτέθηκε σε 62χρονη που ήταν με το εγγονάκι της και ένα σκυλάκι

Ο άγριος σκύλος κατασπάραξε το πεκινουά και τραυμάτισε τη γυναίκα, ενώ γειτόνισσα έσωσε το 14 μηνών παιδάκι

Must Read

Στιγμές τρόμου βίωσε μια 62χρονη γυναίκα, όταν ένα άγριο ροτβάιλερ ξέφυγε από την αυλή όπου βρισκόταν και όρμησε εναντίον της, τη στιγμή που είχε βγάλει για βόλτα το μόλις 14 μηνών εγγονάκι της μαζί με το σκυλάκι τους, στο Χαλάνδρι, σε απόσταση 100 μέτρων από το 6ο δημοτικό.

  • Από τον Βαγγέλη Καράλη

Το περιστατικό συνέβη στις 8 Δεκεμβρίου, αλλά η γιαγιά του μωρού δείχνει ακόμη ταραγμένη περιγράφοντας αποκλειστικά στην «Espresso» τις δραματικές προσπάθειές της να σώσει το μωράκι από τα δόντια του ανεξέλεγκτου ροτβάιλερ, το οποίο ξέσπασε τη μανία του στο μικρόσωμο πεκινουά και κυριολεκτικά το κατακρεούργησε!

«Είχαμε βγει βόλτα μαζί με την εγγονή μου και μια φίλη της κόρης μου. Ξαφνικά βλέπουμε έντρομοι να έρχεται κατά πάνω μας ένα ροτβάιλερ. Για λίγα δευτερόλεπτα κοίταζε το μωρό και το σκυλάκι μας, πού να επιτεθεί. Πριν προλάβουμε να αντιδράσουμε, άρπαξε το πεκινουά μας και άρχισε να το δαγκώνει. Αμέσως η κόρη της φίλης μου πήρε το μωρό μακριά και εγώ έδινα μάχη με τον άγριο σκύλο για να σώσω το σκυλάκι μας. Με έριξε δύο φορές στο έδαφος και έχασα τις αισθήσεις μου. Οταν συνήλθα, είδα το σκυλάκι μας καταφαγωμένο κι εμένα μέσα στα αίματα. Οπως με πληροφόρησαν, κάποιος περαστικός άρπαξε το ροτβάιλερ και το έδεσε πριν προλάβει να φάει κι εμένα. Το μόνο που θυμάμαι είναι το εγγονάκι μου να ουρλιάζει και να κλαίει πανικόβλητο!» αναφέρει σοκαρισμένη.

Η θεία του μωρού και ιδιοκτήτρια του άτυχου πεκινουά, Σ.Κ., κατήγγειλε στην «Espresso» ότι οι αστυνομικοί του Τμήματος Χαλανδρίου αδιαφόρησαν πλήρως και μάλιστα έκαναν «πλάτες» στον ιδιοκτήτη του ροτβάιλερ, επειδή είναι στρατιωτικός. «Το σκυλί μου έφυγε φοβισμένο και πονεμένο, με έναν τρόπο που δεν αξίζει σε κανένα ζωντανό πλάσμα, γιατί ένας ανεύθυνος ανέθρεψε ένα σκυλί-φονιά χωρίς καμία συνείδηση. Κινδύνεψε ένα μωρό 14 μηνών στο καρότσι, σε απόσταση αναπνοής από το μανιασμένο ζώο. Ευτυχώς, η φίλη μας πρόλαβε να το βουτήξει και να χωθεί σε μία γειτονική αυλή, κι απέμεινε η 62χρονη μαμά μου να παλεύει με τα χέρια της με ένα θηρίο. Ευτυχώς, τα παιδιά στο δημοτικό σχολείο δεν είχαν σχολάσει ακόμα…» περιγράφει.

Η γυναίκα είναι έξαλλη με την αντιμετώπιση που είχε από τους αστυνομικούς: «Στη χώρα του “έλα, μωρέ” και του “δεν βαριέσαι”, περιμένουμε να θρηνήσουμε ένα μωρό σε καρότσι και μετά να κάνουμε κάτι! Οι αστυνομικοί της Αμεσης Δράσης και το Τμήμα δεν φάνηκε να συγκινούνται ούτε από τα τραύματα της μητέρας μου ούτε από το μωρό ούτε από το σχολείο ούτε από το νεκρό σκυλί μου στο οδόστρωμα…. Περιμένουν πρώτα να πεθάνει άνθρωπος και μετά να σπεύσουν, κατόπιν εορτής, αλλιώς “ό,τι έγινε, έγινε” και “δεν θα φάμε όλη τη μέρα μας εδώ”, όπως είπαν στη μητέρα μου που ήταν σε κατάσταση σοκ και βοήθεια βρήκε μόνο από περίοικους! Ηταν ξεκάθαρο ότι οι αστυνομικοί “συγκινήθηκαν” περισσότερο από την ιδιότητα του ιδιοκτήτη του ροτβάιλερ, που εμφανίστηκε αργότερα στο σημείο, καθώς είναι στρατιωτικός! Εδειξαν αλληλεγγύη, προφανώς γιατί ένας ταγματάρχης έχει περισσότερα δικαιώματα από μία συνταξιούχο δασκάλα»!

Η Σ.Κ. καταγγέλλει ότι οι αστυνομικοί καθυστέρησαν τις διαδικασίες, μην ενημερώνοντας τη μητέρα της ότι το αδίκημα ήταν αυτόφωρο λόγω σωματικών βλαβών. «Της έλεγαν ότι “δεν υπάρχει ποινικό”, πιστεύοντας ότι μία γυναίκα στην κατάστασή της και υπό την επίδραση ηρεμιστικών χαπιών εκείνη την ώρα, δεν θα βρει κουράγιο να κυνηγήσει τίποτα, ούτε να αναζητήσει δύο μέρες μετά το αντίγραφο από το βιβλίο συμβάντων. Της είπαν “δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα…”»

Οπως λέει, το επικίνδυνο ροτβάιλερ ζει σε μια αυλή με πόρτα, που η ίδια διαπίστωσε πως δεν κλείνει καλά, ενώ σε απόσταση ενός τετραγώνου υπάρχουν σχολείο και παιδική χαρά: «Ο ιδιοκτήτης αρνείται να το απομακρύνει και η νόμιμη οδός είναι, όπως πάντα, αργή, αδιαφορώντας για το τι μπορεί να συμβεί στο μεταξύ. Ως οικογένεια έχουμε κινήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες, έχοντας όλα τα απαιτούμενα έγγραφα», καταλήγει.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This