Βγήκαν στους δρόμους οι καλλιτέχνες – Ζητούν μέτρα στήριξης 

Must Read

Μέτρα στήριξης ζητούν οι καλλιτέχνες από την κυβέρνηση, οι οποίοι αψηφώντας τη βροχή βγήκαν στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιώντας πορεία διαμαρτυρίας.

Μουσικοί, ηθοποιοί, χορευτές αλλά και εκπρόσωποι του χώρου του Πολιτισμού ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των σωματείων και πραγματοποιήσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από τη Βουλή και το Υπουργείο Εργασίας.

Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος – Ακροάματος αλλά και ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος έδωσαν το παρών, με τους διαμαρτυρόμενους να φωνάζουν συνθήματα όπως «Ως εδώ – Όχι άλλη ατομική ευθύνη».

Όπως αναφέρουν οι καλλιτέχνες, τα μόνα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι να περιοριστούν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις και να απαγορευτεί η μουσική στα καταστήματα εστίασης.

Διαβάστε αναλυτικά στα μέτρα που ζητούν τα καλλιτεχνικά σωματεία:

  • Δυνατότητα σε όλους του χώρους να μπαίνουν -για όσο διάστημα απαιτείται- σε καθεστώς αναστολής ως «πληττόμενες επιχειρήσεις», σε περίπτωση κρούσματος ή συρροής κρουσμάτων
  • Αποζημιώσεις μέσω του Μητρώου Καλλιτεχνών από τον Αύγουστο του 2020 και έπειτα, καθώς ποτέ ως τώρα ο Πολιτισμός δεν λειτούργησε ως μη πληττόμενος.
  • Επιδότηση ενοικίου μαζί με τις μονομερείς δηλώσεις μέσω του Μητρώου.
  • Άμεσα μέτρα στήριξης των δημιουργών και ερμηνευτών του ελληνικού τραγουδιού.
  • Να υπολογιστούν τα ένσημα από την επιδότηση του 2021 μέσω του ΕΡΓΑΝΗ για να μπορέσει να υπάρξει η δυνατότητα υπαγωγής στο ταμείο ανεργίας καθώς και καταβολή των Δώρων και των ενσήμων του 2021 σε όλους τους δικαιούχους.
  • Να αποζημιώνονται οι εργαζόμενοι σε περίπτωση ακύρωσης ή αναβολής παράστασης.
  • Αποζημίωση από τον ΟΑΕΔ σε περίπτωση νόσησης, για όλο το διάστημα της καραντίνας χωρίς να ζητείται από τον εργαζόμενο η αναπλήρωση των ημερών ασθένειας και καραντίνας.
  • Να αλλάξουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τις ζωντανές παραστάσεις και τις πρόβες. Μαζικά, επαλαμβανόμενα δωρεάν τεστ σε όλους με ευθύνη του κράτους. Επιπλέον Rapid test πριν από κάθε παράσταση.
  • Ενίσχυση του ΕΣΥ και των πρωτοβάθμιων δομών υγείας με επιτάξεις ιδιωτικών δομών και μόνιμες προσλήψεις νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού.
  • Μέτρα αποσυμφόρησης για τα ΜΜΜ και μείωση του αριθμού των εκπαιδευόμενων στις αίθουσες διδασκαλίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This