Αποκάλυψη-«βόμβα» από τον Πέτσα για το πρόστιμο στους ανεμβολίαστους άνω των 60

Νέο αλαλούμ! Άλλα λέει ο Πέτσας αλλά ο Πλεύρης...

Must Read

Χάος επικρατεί με τις κυβερνητικές εξαγγελίες για το πρόστιμο στους ηλικιωμένους πολίτες άνω των 60 που δεν έχουν εμβολιαστεί. Όπως ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η προθεσμία λήγει στις 16 Ιανουαρίου και όσοι δεν έχουν κλείσει ραντεβού για τον εμβολιασμό τους θα «τιμωρηθούν» με πρόστιμο 100 ευρώ το μήνα το οποίο θα βεβαιώνεται μέσω της ΑΑΔΕ.

Ωστόσο με δήλωση-έκπληξη ο υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, διαμήνυσε σήμερα μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ότι σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι η πλειοψηφία των ατόμων που ανήκουν στις ηλικιακές ομάδες άνω των 60, έχουν κλείσει τελικά ραντεβού για να εμβολιαστούν, ενδέχεται τελικά να μην ισχύσει το πρόστιμο! Μάλιστα, όπως πρόσθεσε ο ίδιος, πιθανόν να δοθεί περισσότερος χρόνος, δηλαδή κάποια παράταση. Σύμφωνα με τον Στέλιο Πέτσα, το ζήτημα θα πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων και θα έχουν καταλήξει σε αποφάσεις μέχρι το Σάββατο. 

Συνεχίζουν την τρομοκρατία Πλεύρης – Οικονόμου

Την ίδια ώρα ο Θάνος Πλεύρης υποστήριξε μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ότι δεν πρόκειται να δοθεί καμία απολύτως παράταση και το πρόστιμο θα ισχύσει κανονικά από 16 του μήνα.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου ο οποίος τόνισε ότι δεν θα δοθεί καμία απολύτως παράταση στην εφαρμογή του προστίμου και ότι οι άνω των 60 έχουν περιθώριο 5 ημερών για να κλείσουν τα ραντεβού τους. Ο ίδιος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επεκταθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός με τα πρόστιμα και τους άνω των 50.

Μήπως τελικά ο κ. Πέτσας άθελά του, αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση εξετάζει να κάνει πίσω στα θέμα με τα πρόστιμα στους ηλικιωμένους μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που προκλήθηκαν;

Να σημειωθεί ότι για τον μήνα Ιανουάριο το πρόστιμο θα είναι στα 50 ευρώ καθώς η προθεσμία λήγει σχεδόν στα μέσα του μήνα. Από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό εξαιρούνται όσοι έχουν νοσήσει και για διάστημα 180 ημερών από τη νόσηση αλλά και όσοι έχουν αποδεδειγμένους λόγους υγείας που εμποδίζουν τη διενέργεια του εμβολίου.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η κυβέρνηση έχει καταφέρει με απίστευτη ασυνεννοησία και προχειρότητα να προκαλέσει σύγχυση και εκνευρισμό στους πολίτες που άλλα ακούν από τον έναν και άλλα από τον άλλον, με τους πολιτικούς να υποστηρίζει ο καθένας ό,τι θέλει δημιουργώντας κλίμα ανασφάλειας και οργής.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This