Εκκενώσεις χωριών στη Μαγνησία – Επέλαση του «Διομήδη» με σοβαρά προβλήματα σε όλη τη χώρα

Στο έλεος της κακοκαιρίας με σοβαρές πλημμύρες, ενώ είναι σε εξέλιξη τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

Must Read

Η κακοκαιρία «Διομήδης» έχει αρχίσει ήδη να δείχνει τα δόντια της, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα σε Μαγνησία και Λάρισα.

Έτσι πριν λίγη ώρα στα κινητά τηλέφωνα των κατοίκων της Μαγνησίας έφτασε μήνυμα από το 112 που τους προειδοποιεί για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, τα οποία και είναι σε εξέλιξη στην περιοχή. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Σε εξέλιξη επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα σε Μαγνησία. Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις τις επόμενες ώρες. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών https://www.civilprotection.gr/el/plimmyres ».

Για τα ακραία καιρικά φαινόμενα και την κακοκαιρία «Διομήδης» μίλησε στο Mega ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, αναφέροντας ότι η κακοκαιρία «χτύπησε» περισσότερο τη Θεσσαλία με τον όγκο του νερού στη Μαγνησία, να έχει ξεπεράσει τα 120 εκατοστά νερού.

Οι Αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή, καθώς αναμένεται τα ακραία καιρικά φαινόμενα να μεταφερθούν προς Βοιωτία και Φωκίδα, ενώ προληπτικά έχουν γίνει εκκενώσεις χωριών στην Μαγνησία. Και στα Τρίκαλα ο ποταμός Ληθαίος υπερχείλισε, ενώ τα ορεινά του νομού το χιόνι έφτασε τους 50 πόντους. Από τις έντονες πλημμύρες κινδύνευσε και ένας οδηγός στα Φάρσαλα, τον οποίο απεγκλώβισε από το αυτοκίνητό του η Πυροσβεστική, ενώ ειδικά μηχανήματα ρίχνουν χώμα για να συγκρατήσουν το νερό.

Στον Βόλο δέντρα ξεριζώθηκαν από τους ισχυρούς ανέμους και σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος. Κλειστός είναι ο περιφερειακός δρόμος στον Ξηριά Αλμυρού λόγω συσσώρευσης υδάτων. Στα Καλά Νερά, στο νότιο Πήλιο, υπερχείλισε ποτάμι και τα νερά έφτασαν μέχρι την παραλία. Πολύ ισχυρές βροχοπτώσεις σημειώθηκαν και στη Μακρινίτσα.

Σοβαρά προβλήματα και στην Καρδίτσα

Πλημμύρισαν και οι Σοφάδες, με τα νερά να μπαίνουν μέσα στα σπίτια. Το απόγευμα της Τρίτης η στάθμη του ποταμού Καράμπαλη είχε ανέβει πολύ και το νερό ήταν 40 με 50 εκατοστά μόλις κάτω από την γέφυρα, στην είσοδο της Καρδίτσας.

Επιχειρούν ειδικά μηχανήματα για να καθαρίσουν τα φερτά υλικά που συγκεντρώνονται κοντά στις κολώνες στήριξης της γέφυρας, με το ποτάμι να κατεβάζει ακόμα και κορμούς δέντρων!

Στη Σύρο κεραυνός έπεσε σε ανεμογεννήτρια στη θέση Βούλιας, κόβοντας στα δυο ένα πτερύγιο!

Ποιες περιοχές θα πλήξει η κακοκαιρία «Διομήδης» τις επόμενες ώρες

Έντονη βροχόπτωση καταγράφεται αυτήν την ώρα σε πολλές περιοχές της Αττικής. Η κακοκαιρία πλήτει σχεδόν όλη την χώρα με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις.

Τις επόμενες ώρες τα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να επηρεάσουν το κεντρικό και το νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά και τη Θεσσαλία.

Στα δυτικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα ανατολικά θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και μέχρι το μεσημέρι στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια θα είναι κατά τόπους ισχυρές.

Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Τα φαινόμενα από το απόγευμα της Τετάρτης στα βόρεια θα σταματήσουν και στις υπόλοιπες περιοχές θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νότια.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί 8 με 9 και στα βόρεια τοπικά έως 10 μποφόρ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This