Τραγωδία Μάνδρας: Απολογείται η Ρένα Δούρου

Πώς ξεκίνησε την απολογία της

Must Read

Με τη Ρένα Δούρου άνοιξε ο κύκλος των απολογιών της δίκης για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα Αττικής το 2017, κατά τις οποίες έχασαν τη ζωή τους 25 άνθρωποι. Τέσσερα χρόνια μετά τις φονικές πλημμύρες στην Μάνδρα, η δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων της Αθήνας μπαίνει στην τελική της ευθεία με τις απολογίες των κατηγορουμένων.

«Δεν πρέπει κάποιος να θυσιαστεί σαν Ιφιγένεια»

Κατά την αρχή της απολογίας της, η πρώην περιφερειάρχης χαρακτήρισε τη θεομηνία στη Μάνδρα «πρωτοφανής», ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά πως δε θέλει να γίνει…Ιφιγένεια.

«Αισθάνομαι την ανάγκη να σας πω ότι αυτή η θεομηνία στη Μάνδρα ήταν μια πρωτοφανής καταστροφή και μια τραγωδία που μας συγκλόνισε όλους. Νιώθω στέκομαι μπροστά σας για ευθύνες που δε μου αναλογούν. Αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχουν σε μια τέτοια υπόθεση ευθύνες, όχι όμως σώνει και καλά να θυσιαστεί κάποιος σαν άλλη Ιφιγένεια» είπε κατά την έναρξη της απολογίας της η Ρένα Δούρου.

Η πρώην περιφερειάρχης Αττικής ξεκαθάρισε πως θα αναφερθεί σε μία-μία τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει σε βαθμό πλημμελήματος, επισημαίνοντας πως αρνείται κάθε ποινική ευθύνη. «Το να αναζητείς ευθύνη άλλων στον περιφερειάρχη παραβιάζει την αρχή της ασφάλειας και της νομιμότητας, ωστόσο θα αναφερθώ στην κατηγορία μία προς μία γιατί θέλω να τις αντικρούσω μία προς μία. Παρόλο που δεν ήταν δική μου αρμοδιότητα, στέκομαι απέναντί σας έχοντας αναλάβει την πολιτική ευθύνη του περιφερειάρχη, ουδέποτε ανθίσταμαι από αυτή, αλλά η πολιτική ευθύνη δεν συνεπάγεται ποινική ευθύνη» τόνισε η κύρια Δούρου, ξεκαθαρίζοντας πως δεν επιθυμεί να επικαλεστεί την κλιματική αλλαγή ως άλλοθι.

Όπως ανέφερε συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της θητείας της έγιναν «163 αντιπλημμυρικά έργα ύψους μισού δις ευρώ, που είτε ολοκληρώθηκαν, είτε βρίσκονταν σε εξέλιξη την περίοδο εκείνη, διερωτώμενη τι άλλο θα μπορούσε να κάνει «ο μέσος συνετός άνθρωπος».

Όπως υποστήριξε η κυρία Δούρου μπορεί οι περισσότεροι να έχουν την εντύπωση πως ο περιφερειάρχης είναι απόλυτος άρχοντας, προσθέτοντας πως όποιος πει ότι κάθε περιφερειάρχης, γνωρίζει σε ποιο στάδιο βρίσκεται κάθε αντιπλημμυρικό έργο, ψεύδεται.

Σχετικά με την ανθρωποκτονία από αμέλεια η Ρεένα Δούρου επικαλέστηκε τις διαπιστώσεις επιστημόνων σχετικά με την βιαιότητα του φαινομένου, το οποίο δεν προέβλεψαν ούτε οι επιστήμονες. «Ακόμα και η ΕΜΥ και το Εθνικό Αστεροσκοπείο έβγαλαν μετά από ημέρες πρόβλεψη» είπε η κατηγορούμενη και υπογράμμισε πως «υπάρχει η αίσθηση ότι ο Περιφερειάρχης είναι ο απόλυτος άρχοντας. Όμως υπάρχουν όργανα που τον ελέγχουν για να μη γίνει ένας ανεύθυνος μικρός πρωθυπουργός».

Διαβάστε ακόμα:

Φονικές πλημμύρες Μάνδρας: Ξεκίνησαν οι απολογίες

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This