Φονικές πλημμύρες Μάνδρας: Ξεκίνησαν οι απολογίες

Τι θα καταθέσει η Ρένα Δούρου

Must Read

Πέρασαν τέσσερα και πλέον χρόνια από τις φονικές πλημμύρες στην Μάνδρα, οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε 25 πολίτες, και έφτασε η ώρα για την έκδοση της πρωτόδικης ετυμηγορίας της Δικαιοσύνης για τους 21 κατηγορούμενους στην υπόθεση, με τις απολογίες τους ενώπιον Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας.

Πρώτη έχει κληθεί προκειμένου να απολογηθεί για τις πλημμεληματικές κατηγορίες που αντιμετωπίζει η πρώην περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου. Η κ. Δούρου έχει παραπεμφθεί σε δίκη καθώς από την εισαγγελική έρευνα που διενεργήθηκε για την υπόθεση προέκυψε πως δεν είχε γίνει κανένα έργο αντιπλημμυρικής προστασίας από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας στην περιοχή.

Από την πλευρά της, η πρώην περιφερειάρχης Αττικής αναμένεται να επικαλεστεί πραγματογνωμοσύνες και έργα που έγιναν επί των ημερών της για την βελτίωση της αντιπλημμυρικής προστασίας, αλλά και τη σφοδρότητα του καιρικού φαινομένου που έπληξε την Αττική εκείνες τις ημέρες.

Παράλληλα, αναμένεται να αναφερθεί σε 163 αντιπλημμυρικά έργα ύψους μισού δισ. ευρώ, που είτε ολοκληρώθηκαν, είτε βρίσκονταν σε εξέλιξη την περίοδο εκείνη, υπογραμμίζοντας ότι η προηγούμενη Διοίκηση, το 2014, είχε 57 αντιπλημμυρικά έργα, προϋπολογισμού 60 εκατομμυρίων ευρώ. Αντίστοιχα, θα επικαλεστεί δύο πραγματογνωμοσύνες σχετικά με την ύπαρξη ή μη ευθυνών της περιφέρειας Αττικής, τις οποίες υπογράφουν αντίστοιχα 8 ελεγκτές της Δημόσιας Διοίκησης και 3 μηχανικοί, οι οποίοι ορίσθηκαν από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας.

Ποιοι είναι οι άλλοι κατηγορούμενοι

Τη… «σκυτάλη» των απολογιών αναμένεται να πάρουν οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι, οι οποίοι και προέρχονται από τον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, δασαρχεία και πολεοδομία. Κατά περίπτωση οι 21 κατηγορούμενοι κάθονται στο «εδώλιο» για πλημμεληματικές κατηγορίες και συγκεκριμένα για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, της σωματικής βλάβης από αμέλεια, της πλημμύρας από αμέλεια και της παράβασης καθήκοντος.

Μετά την ολοκλήρωση των απολογιών των κατηγορουμένων, θα έρθει η ώρα της εισαγγελικής πρότασης και στη συνέχεια το δικαστήριο θα εκδώσει την απόφαση του.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This