Πολικό ψύχος σε ολόκληρη τη χώρα – Χιόνια και στην Αττική

Σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός - Που χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Must Read

Σε επιφυλακή έχει τεθεί ο κρατικός μηχανισμός για την αντιμετώπηση της κακοκαιρίας «Ελπίδα» που πλήττει όλη τη χώρα.

Ήδη στα λευκά έχουν ντυθεί πολλές περιοχές της Ελλάδας με το κρύο να είναι τσουχτερό και οι θερμοκρασίες… πολικές. Στα βόρεια και ορεινά της χώρας είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας στη Φλώρινα το θερμόμετρο έδειξε -16 βαθμούς! Υπό του μηδενός κι άλλες πόλεις όπως η Κοζάνη (-5) και η Πτολεμαϊδα (-4).

Στα λευκά Πάρνηθα και Πεντέλη

Στην Αττική πυκνό χιόνι έχει πέσει σε Πάρνηθα, Πεντέλη και Ιπποκράτειος Πολιτεία, με την Τροχαία να έχει διακόψει από νωρίς την κυκλοφορία των οχημάτων από το τελεφερίκ προς το καζίνο.

Μαγευτική είναι η εικόνα στη λίμνη Μπελέτσι, με τους επισκέπτες να σπεύδουν για να απολαύσουν το τοπίο και το χιόνι.

Βάρδιες στα Δημοτικά Ιατρεία

Επί ποδός θα βρίσκεται το προσωπικό και των έξι Δημοτικών Ιατρείων της Αθήνας. Ακόμη θα λειτουργήσει και ιατρική βάρδια για την αντιμετώπιση τυχόν έκτακτων περιστατικών στις Λέσχες Φιλίας ή σε άλλους θερμαινόμενους χώρους.

Στις επάλξεις θα βρίσκεται επίσης και η Δημοτική Αστυνομία Αθηνών για τα επόμενα 24ωρα. Οι δημοτικοί αστυνομικοί θα κάνουν περιπολίες και θα ενημερώνουν για τυχόν προβλήματα στους δρόμους και στις γειτονιές.

Δ. Μακεδρονία: Που χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που σημειώνονται σήμερα η κίνηση των οχημάτων σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου στη Δυτική Μακεδονία, διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες. Συγκεκριμένα σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιφερειακή ενότητα Καστοριάς, διεξάγεται αποκλειστικά με την χρήση ειδικού τύπου ελαστικών ή αντιολισθητικών αλυσίδων στην Επαρχιακή Οδό Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από το 25ο χλμ. έως το 28ο χλμ. και στην Επαρχιακή Οδό Καστοριάς – Ιωαννίνων (μέσω Νεστορίου), από το 30ο χλμ. έως το 45ο χλμ. Η κυκλοφορία των οχημάτων στο τμήμα του κάθετου άξονα (Α-29) της Εγνατίας Οδού Σιάτιστας – Κρυσταλλοπηγής, καθώς και στο Εθνικό και λοιπό Επαρχιακό και Δημοτικό οδικό δίκτυο, διεξάγεται κανονικά.

Στην περιφερειακή ενότητα Φλώρινας η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται αποκλειστικά με την χρήση ειδικού τύπου ελαστικών ή αντιολισθητικών αλυσίδων, στην Εθνική Οδό Φλώρινας – Συνοριακού Σταθμού Κρυσταλλοπηγής (μέσω Βίγλας), από το 12ο χλμ. έως το 25ο χλμ., στην Επαρχιακή Οδό Αετού – Νυμφαίου, από το 1ο χλμ. έως το 9ο χλμ. και στο ορεινό Επαρχιακό και Δημοτικό οδικό δίκτυο του Δήμου Φλώρινας. Η κυκλοφορία των οχημάτων στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού (Α-27) Νίκης-Φλώρινας, καθώς και στο υπόλοιπο Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο διεξάγεται κανονικά.

Η κυκλοφορία των οχημάτων, σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας διεξάγεται κανονικά στην Εγνατία Οδό και στο Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο των Γρεβενών, όπως επίσης και στην Εγνατία Οδό, στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού Κοζάνης – Πτολεμαΐδας, καθώς και σε όλο το Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο της περιφερειακής ενότητας Κοζάνης.

Σε ετοιμότητα τα μηχανήματα της Περιφέρειες Θεσσαλίας

Παντού όπου χρειάζεται επιχειρούν από χθες το βράδυ τα μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, σε Λάρισα, Μαγνησία, Τρίκαλα και Καρδίτσα, με ρίψεις άλατος και αποχιονισμούς, διατηρώντας ανοιχτό και ασφαλές το οδικό δίκτυο, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση. Η κακοκαιρία «Ελπίς» δεν δημιούργησε ιδιαίτερα προβλήματα μέχρι στιγμής, ωστόσο η Περιφέρεια Θεσσαλίας με τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας και το σύνολο του μηχανισμού που εμπλέκεται στο σχέδιο πρόληψης και αντιμετώπισης καιρικών φαινομένων, παραμένουν σε πλήρη ετοιμότητα. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στις μετακινήσεις των πολιτών, τονίζεται επίσης στην ίδια ανακοίνωση.

Αχαΐα: Απαραίτητη η χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων

Εν τω μεταξύ, προβλήματα έχουν προκαλέσει οι χιονοπτώσεις στην κυκλοφορία των οχημάτων σε σημεία των οδικών δικτύων της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας, με αποτέλεσμα να είναι απαραίτητη η χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων.

Σε ετοιμότητα παραμένει ο κρατικός μηχανισμός και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας απευθύνει συστάσεις αυτοπροστασίας στους πολίτες. Αρκετοί δήμοι διατηρούν ανοιχτές θερμαινόμενες αίθουσες για τους αστέγους.

Δήμος Οροπεδίου: Λεωφορείο με δωρεάν δρομολόγια για προμήθειες

Κατανοώντας απόλυτα τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες του Οροπεδίου Λασιθίου, η δημοτική αρχή ανέλαβε να διαθέσει δωρεάν το λεωφορείο του Δήμου, προκειμένου οι πολίτες να μπορέσουν να μετακινηθούν και να προμηθευτούν τα απαραίτητα και να μην τους λείψει κάτι, τις ημέρες που σύμφωνα με την ΕΜΥ η επιδείνωση του καιρού, μπορεί σε κάποιες περιοχές να δυσκολέψει τις μετακινήσεις.

Απαγόρευση κυκλοφορίας στην Άνδρο

Απαγόρευση κυκλοφορίας επιβλήθηκε από το Δήμο Άνδρου για τους οικισμούς Βουρκωτή, Άρνη, Ρέματα και Κατάκοιλο λόγω των ακραίων φαινομένων της κακοκαιρίας «Ελπίς».

Το απογορευτικό τίθεται σε ισχύ από τις 20:00 απόψε Σάββατο μέχρι τις 10:00 το πρωί της Κυριακής. Σε περίπτωση που υπάρχει ανάγκη κάποιος πολίτης να κυκλοφορήσει τότε θα πρέπει να επικοινωνεί με την Πολιτική Προστασία.

Μήνυμα από το 112 όπου κριθεί αναγκαίο

Κατά τη διάρκεια χθεσινής σύσκεψης αποφασίστηκε να ενεργοποιηθεί το 112 εφόσον κριθεί απαραίτητο για την αποστολή προειδοποιητικών μηνυμάτων προς τους κατοίκους, ανάλογα με την πορεία των φαινομένων. Σε ετοιμότητα έχουν τεθεί και οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των περιοχών που αναμένεται να εκδηλωθούν τα φαινόμενα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τυχόν προβλήματα.

Την ίδια ώρα με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων υπενθυμίζει στους εργοδότες την υποχρέωση που έχουν να λαμβάνουν μέτρα για την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων τους.

Υπενθυμίζεται ότι στην ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. «hellenicpolice.gr», υπάρχει ειδικό μπάνερ με συνεχή ενημέρωση για τα καιρικά φαινόμενα – διακοπές κυκλοφορίας – χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλη την επικράτεια, καθώς και συμβουλές οδικής ασφάλειας.

Διαβάστε επίσης: Στον «πάγο» η χώρα και την Κυριακή

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η ανάρτηση του Νίκου Κοκλώνη για το μέλλον του Στέλιου Δρουμαλιά και της Δώρας Παντέλη στο J2US

Στο τελευταίο live του J2US, η Άντζελα Δημητρίου, μετά την εμφάνισή της στη σκηνή μαζί με τον παρτενέρ της...

More Articles Like This