Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Γενική αργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Αττική, Εύβοια, Κρήτη, Βοιωτία, Κυκλάδες και Δωδεκάνησα

Must Read

Γενική αργία κήρυξε η κυβέρνηση σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα εξαιτίας της κακοκαιρίας «Ελπίδα» που πλήττει από χθες το πρωί, Δευτέρα 24/1, ολόκληρη τη χώρα, και έχει κυριολεκτικά παραλύσει πολλές περιοχές της Επικράτειας. Η αργία αφορά σε: Αττική, Εύβοια, Κρήτη, Βοιωτία, Κυκλάδες και Δωδεκάνησα.

Η κυβέρνηση αποφάσισε να κηρυχθεί επίσημα γενική αργία την Τρίτη σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με τις σχετικές ανακοινώσεις από τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη να κάνουν λόγο για αργία στην Περιφέρεια Αττικής, καθώς και σε Εύβοια, Βοιωτία, Κρήτη και Κυκλάδες θα υπάρχει αργία στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Λίγα λεπτά αργότερα, έγινε γνωστό από την Πολιτική Προστασία ότι στις παραπάνω περιοχές προστίθενται και τα Δωδεκάνησα.

Κλειστό και το λιανεμπόριο

Αναστέλλεται επίσης η λειτουργία των ιδιωτικών επιχειρήσεων, πλην των καταστημάτων τροφίμων, φαρμακείων και άλλων δομών υγείας, πρατηρίων υγρών καυσίμων και άλλων επιχειρήσεων που λειτουργούν κατά τις αργίες όπως επίσης επιχειρήσεων η λειτουργία των οποίων συμβάλλει στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας. Ειδικώς τα καταστήματα τροφίμων δύνανται να λειτουργήσουν από τις 10:00 έως τις 18:00.

Ούτε τηλεκπαίδευση

Στις περιοχές αυτές δεν θα λειτουργήσει καμιά βαθμίδα εκπαίδευσης (ούτε τηλεκπαίδευση – δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση), οι βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και ατόμων με αναπηρία και τα κέντρα διημέρευσης ημερήσιας Φροντίδας.

Αναλυτικά όσα πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες

  • ΔΕΝ θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τρίτη 25/1, τηλεκπαίδευση στις περιοχές στις οποίες τα σχολεία παραμένουν κλειστά εξ αιτίας της κακοκαιρίας (καθώς δεν θα υπάρχει ούτε διοικητικό προσωπικό για την τεχνική υποστήριξη της τηλεκπαίδευσης)
  • στις περιοχές που δεν έχουν πληγεί, τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά
  • Self test δεν θα διενεργηθούν αύριο στις περιοχές με κλειστά σχολεία
  • θα δοθούν νέες οδηγίες από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για το πρόγραμμα διενέργειας αυτοδιαγνωστικών τεστ αυτήν την εβδομάδα στις περιοχές αυτές

Διαβάστε ακόμα:

Σούπερ μάρκετ: Ανοιχτά αλλά με αλλαγές στο ωράριο

Κακοκαιρία: 300 εγκλωβισμένοι επιβάτες για 16 ώρες σε τρένο στην Οινόη!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This