Γενική αργία και αύριο, Τετάρτη σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα

Σε ποιες περιοχές αφορά και τι ισχύει

Must Read

Ανακοινώθηκε και επίσημα ότι και αύριο, Τετάρτη 26/1 κηρύσσεται αργία λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδα». Τα ατέλειωτα προβλήματα και οι απίστευτες δυσκολίες στις μετακινήσεις δεν επιτρέπουν στους πολίτες να μεταβούν σε εργασιακούς χώρους, καθώς οι τραγικές και τριτοκοσμικές εικόνες που επικρατούν μέχρι και τώρα, θα επαναληφθούν!

Σε έκτακτη ενημέρωση, ο υπουργός Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης δήλωσε ότι θα παραταθεί η γενική αργία σε Αττική, Κυκλάδες,  Δωδεκάνησα και Κρήτη σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Ο κ. Στυλιανίδης συμπλήρωσε ακόμη ότι το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» λειτουργεί κανονικά και η πρόσβαση σε αυτό γίνεται μέσω προαστιακού και οδικώς μέσως Βάρης – Κορωπίου.

Τέλος, τόνισε ότι η Πολιτική Προστασία θα διαθέσει στον ΔΕΔΔΗΕ δύο ελικόπτερα για την καταγραφή των προβλημάτων στην ηλεκτροδότηση. Υπενθυμίζεται πως εν μέσω πολικών θερμοκρασιών, χιλιάδες νοικοκυριά στα βόρεια κυρία της Αττικής βρίσκονται για έως και 14 ώρες χωρίς ρεύμα και κατά συνέπεια χωρίς θέρμανση. Σε ένα σκηνικό που θυμίζει την περυσινή Μήδεια, όπου προκλήθηκε μπλακ άουτ για σχεδόν μία εβδομάδα. Οι κάτοικοι βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς πέρα από το κρύο που έχουν στα σπίτια τους, πολλοί είναι αυτοί που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και κινδυνεύουν.

Τι ισχύει για την αργία

Σύμφωνα με όσα ισχύουν για τις ημέρες που είναι υποχρεωτική αργία, απαγορεύεται η απασχόληση των εργαζομένων και η λειτουργία των επιχειρήσεων. Επίσης δεν είναι νόμιμος ο συμψηφισμός ημέρας οφειλόμενης ανάπαυσης (ρεπό), με την ημέρα υποχρεωτικής αργίας.

Οι εργαζόμενοι που θα απασχοληθούν δικαιούνται:

  • αν αμείβονται με ημερομίσθιο, το σύνηθες καταβαλλόμενο ημερομίσθιό τους και προσαύξηση 75% που θα υπολογισθεί στο νόμιμο ωρομίσθιό τους για όσες ώρες απασχοληθούν
  • στην περίπτωση που οι εργαζόμενοι αμείβονται με μηνιαίο μισθό:
    α) αν πρόκειται για επιχειρήσεις που αργούν κατά τις Κυριακές και ημέρες αργίας και εκτάκτως θα λειτουργήσουν τις ημέρες υποχρεωτικής αργίας, οφείλεται το 1/25 του 2συνήθως καταβαλλομένου μισθού τους και επιπλέον προσαύξηση 75% επί του νόμιμου ημερομισθίου για όσες ώρες απασχοληθούν

β) αν πρόκειται για επιχειρήσεις που λειτουργούν νόμιμα κατά τις Κυριακές και τις λοιπές απ’ το νόμο αργίες, οφείλεται μόνον προσαύξηση 75%, που υπολογίζεται στο 1/25 του νομίμου ημερομισθίου τους για όσες ώρες απασχοληθούν

Διαβάστε ακόμα:

Τριτοκοσμικές εικόνες στην Αττική Οδό: Εγκλωβισμένοι πηδούν για να προλάβουν τους συρμούς!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This