Επιστρέφει η μουσική και απελευθερώνεται το ωράριο στην εστίαση!

Η χαλάρωση των περιορισμών τίθεται σε ισχύ από τις 6 το πρωί της Δευτέρας 31 Ιανουαρίου

Must Read

Το γεγονός ότι επιστρέφει -επιτέλους- η μουσική στην εστίαση και απελευθερώνεται και το ωράριο λειτουργίας της, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, στο πλαίσιο των έκτακτων ανακοινώσεων για τα περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας.

Στις ανακοινώσεις του σχετικά με τη χαλάρωση των μέτρων κατά της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού, ο υπουργός Υγείας ανέφερε, επίσης, πως το μέτρο των καθήμενων στην εστίαση εξακολουθεί να ισχύει. Ειδκότερα, ο κ. Πλεύρης είπε πως η επιτροπή εισηγήθηκε την αποκλιμάκωση των μέτρων και η κυβέρνηση την υιοθέτησε, καθώς μειώνονται τα κρούσματα τον τελευταίο καιρό, ενώ, αν και παραμένει η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, φαίνεται πως το ισοζύγιο εισιτηρίων/εξιτηρίων από τα νοσοκομεία δεν βρίσκεται σε ανησυχητικό βαθμό.

Όσον αφορά στα μέτρα στα γήπεδα και στους λοιπούς αθλητικούς χώρους παραμένουν ως έχουν (10% πληρότητα, με ανώτατο όριο τους 1.000 θεατές), αλλά την ερχόμενη εβδομάδα θα επανεξεταστεί το ενδεχόμενο της αύξησης της χωρητικότητάς τους.

Παρατείνεται μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου η ισχύ των πιστοποιητικών εμβολιασμού

Λόγω της κακοκαιρίας, εξάλλου, παρατείνεται, μέχρι και τις 7 Φεβρουαρίου η διάρκεια ισχύος των πιστοποιητικών εμβολιασμού για όσους κοντεύουν 7 μήνες από όταν έκαναν τη δεύτερη δόση, με την υποχρέωση, ωστόσο, να προβούν άμεσα στη χορήγηση της αναμνηστικής δόσης, καθώς, μετά τη λήξη των πιστοποιητικών τους θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός, η χαλάρωση των περιορισμών θα τεθεί σε ισχύ από την προσεχή Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου, στις 6 το πρωί.

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή δεν είχε δώσει το πράσινο «φως» για να να επεκταθεί το ωράριο λειτουργίας καταστημάτων, θεωρώντας πως οι ιδιαίτερα αυξημένοι θάνατοι σε καθημερινή βάση, η τραγική κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας που υπολειτουργούν με αποδυναμωμένο προσωπικό, αλλά και η συνεχιζόμενη επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον, δεν επιτρέπουν, προς το παρόν, περεταίρω… ξεθάρρεμα.

  • Δείτε τις ανακοινώσεις Πλεύρη:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This