Συμμορία κλεφτών που ρήμαζε την Καλλιθέα εξάρθρωσε η Ασφάλεια Καλλιθέας – ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

Must Read

Πλήθος πολύ ακριβών εργαλείων και μηχανημάτων, ηλεκτρονικές συσκευές μέχρι και ηχοσυσυστήματα αυτοκινήτων βρέθηκαν στις «καβάτζες» συμμορίας Ρομά που ρήμαξε το τελευταίο εξάμηνο καταστήματα της Καλλιθέας.

του Μάνου Μεϊμαράκη

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλλιθέας εργάζονταν εντατικά στην συλλογή και αξιολόγηση πληροφοριών για την ασυνήθιστη αύξηση κλοπών το τελευταίο εξάμηνο στην Καλλιθέα.

Είδαν δεκάδες βίντεο, μελέτησαν προσεκτικά όλες τις υποθέσεις και τον τρόπο δράσης της συμμορίας, σύγκριναν αποτυπώματα, διασταύρωσαν μαρτυρίες, δημιούργησαν τα προφίλ των δραστών και ήταν έτοιμοι να προβούν στην εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας.

Η συμμορία έπειτα από παρακολούθηση των θυμάτων διέπραττε στοχευμένες κλοπές αντικειμένων μεγάλης αξίας όπως εργαλεία και μηχανήματα, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικές συσκευές, ηχοσυστήματα αυτοκινήτων, κα.

Το πρωί της Τετάρτης 26 Ιανουαρίου 2022, ένας πολίτης διαπίστωσε ότι άγνωστοι είχαν εισέλθει στο κατάστημα του. Αυτη θα ήταν η τελευταία κλοπή της συμμορίας.

Επιχειρώντας ο ίδιος να φτάσει στα ίχνη των δραστών, εντόπισε σε παρακείμενο εγκαταλελειμμένο ισόγειο διαμέρισμα να βγαίνουν από το παράθυρο δύο άτομα. Όταν προσεγγίσε τα άτομα, αυτά τράπηκαν σε φυγή. Κοιτώντας προς το εσωτερικό του διαμερίσματος είδε δεκάδες εργαλεία σαν αυτά τα οποία νωρίτερα την ίδια ημέρα είχαν κλαπεί από το κατάστημα του.

Ειδοποίησε την Ασφάλεια Καλλιθέας και άμεσα άνδρες του Τ.Α. μετέβησαν στο σημείο καθώς είχαν χαρτογραφήσει ήδη τη δράση της συμμορίας.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλλιθέας γνώριζαν ήδη ότι πάνω από την «καβάτζα», στον πρώτο όροφο της πολυκατοικίας διέμενε με την μητέρα του ένας από τους δράστες και ακριβώς απέναντι ο 32χρονος αρχηγός της συμμορίας.

Όταν εμφανίσθηκε να βγαίνει από το κτίριο ένας 18χρονος Ρομά μέλος της συμμορίας, βλέποντας τους αστυνομικούς, επιχείρησε να διαφύγει, όμως καταδιώχθηκε και ακινητοποιήθηκε σε απόσταση λίγων μέτρων.

Από την έρευνα στο εγκατελελειμένο διαμέρισμα του ισογείου βρέθηκε πλήθος εργαλείων και ηλεκτρονικών συσκευών, ενώ από την έρευνα στο διαμέρισμα του 32χρονου ακριβώς απέναντι βρέθηκαν εργαλεία και ηλεκτρικές συσκευές, καθώς επίσης ένας μεταλλικός λοστός και μία πτυσσόμενη μεταλλική αστυνομική ράβδος, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Λίγη ώρα αργότερα παρουσία Εισαγγελέα οι αστυνομικοί ερευνούσαν ακόμα δύο διαμερίσματα τα οποία είχαν ταυτοποιηθεί ως χώροι αποθήκευσης των κλοπιμαίων της συμμορίας.

Η συμμορία από τον Ιούλιο του 2021 μέχρι τον Ιανουάριο του 2022
είχε οργανωθεί και διέπραττε συστηματικά κλοπές εργαλείων (τρυπάνια, κομπρεσέρ, κρουστικά δράπανα κ.ο.κ), αλλά και ηλεκτρονικές συσκευές (κινητά τηλέφωνα, τηλεοράσεις, φορητούς υπολογιστές, ηχοσυστήματα αυτοκινήτων, κα.) και τα οποία στη συνέχεια τα πωλούσαν μέσω του 32 χρονου Ρομά αρχηγού της συμμορίας.

Είχαν «χτυπήσει» στην Ανδρομάχης, στην Χαροκόπου, στην Παναγή Τσαλδάρη και αλλού, ενώ τον Δεκέμβριο όταν ένας καταστηματάρχης τους βρήκε έξω από το κατάστημα του με κλοπιμαία στα χέρια, επιχείρισε να τους εμποδίζει και τους φωτογράφισε με το κινητό του τηλέφωνο, τον χτύπησαν στο πρόσωπο με τα κλοπιμαία και τράπηκαν σε φυγή.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, δύο μέλη της συμμορίας, ο 18χρονος και ένας 19χρονος επίσης Ρομά, είχαν συλληφθεί επανειλημμένα, ενώ εντός του 2021 έχουν συμπεριληφθεί δύο φορές σε δικογραφίες κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση συμμορίας και κλοπές και από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών.

Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται ώστε να διαπιστωθεί αν η συμμορία έχει διαπράξει άλλες αξιόποινες πράξεις.

Ο 18χρονος σήμερα οδηγήθηκε στον Ανακριτή, αναζητούνται ο 19χρονος, ο 32χρονος αρχηγός, για τους οποίους αναμένεται η έκδοση ενταμάτων σύλληψης, καθώς και δύο ακόμα άτομα.

Δείτε αποκλειστικό βίντεο από την δράση της συμμορίας

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This