Καλαμάτα: Εγκαίνια του Εκπαιδευτικού Κέντρου Πτήσεων με επίτιμο καλεσμένο τον αν. πρωθυπουργό του Ισραήλ

Το νέο αυτό κέντρο φιλοδοξεί να μετατραπεί σε πόλο έλξης αεροπορικής εκπαίδευσης πιλότων από όλες, σχεδόν, της χώρες της Μεσογείου

Must Read

Για την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου προγραμματίζεται η τελετή εγκαινίων του υπερσύγχρονου Διεθνούς Εκπαιδευτικού Κέντρου Πτήσεων στην 120 Πτέρυγα Εκπαιδεύσεως Αέρος (ΠΕΑ) στην Καλαμάτα, με επίτιμο καλεσμένο τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Άμυνας του Ισραήλ, Μπένζαμιν Γκαντζ.

Η πανηγυρική τελετή τοποθέτησης του θεμέλιου λίθου στις εγκαταστάσεις του κέντρου εκπαίδευσης, αναμένεται να συσφίξει ακόμη περισσότερο τις σχέσεις των δύο χωρών, στέλνοντας μήνυμα στην Τουρκία. Το νέο αυτό κέντρο φιλοδοξεί να μετατραπεί σε πόλο έλξης αεροπορικής εκπαίδευσης πιλότων από όλες, σχεδόν, της χώρες της Μεσογείου, ενώ επιτόπου θα μαθαίνουν τα μυστικά της πλοήγησης μαχητικών αεροσκαφών οι Ίκαροι της Πολεμικής Αεροπορίας μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πέραν του Μπένζαμιν Γκαντζ, ο οποίος έχει λάβει πρόσκληση, προκειμένου να παραστεί στην τελετή της ερχόμενης εβδομάδας, αναμένεται να δώσουν το «παρών» και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο νέος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Γεώργιος Φασούλας, καθώς και εκπρόσωποι της ισραηλινής εταιρείας Elbit Systems Ltd που ανέλαβε τη λειτουργία του Κέντρου για την ελληνική Πολεμική Αεροπορία για διάστημα 22 ετών.

Σημειώνεται πως η τυχόν άφιξη του αναπληρωτή πρωθυπουργού και υπουργού Άμυνας του Ισραήλ στη χώρα μας για την εκδήλωση, θα γίνει σε μία χρονική συγκυρία όπου η Τουρκία προσπαθεί με κάθε τρόπο να προσεγγίσει τη χώρα της Μέσης Ανατολής, ωστόσο οι σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ σε όλα τα επίπεδα, μεταξύ αυτών και το στρατιωτικό, δεν δείχνουν να διαταράσσονται ούτε κατ’ ελάχιστο.

*φωτό αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This