Νοσοκομείο Παπανικολάου: «Εμφύλιος» μετά το επίμαχο έγγραφο για τους θανάτους από Covid εντός και εκτός ΜΕΘ

Συναδελφική... σφαγή, αντί για αλληλεγγύη

Must Read

Έναν «εμφύλιο πόλεμο» που μαίνεται εδώ και καιρό μεταξύ γιατρών διάφορων ειδικοτήτων στο Νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης πυροδότησε η δημοσιοποίηση εγγράφου του διευθυντή αγγειοχειρουργού του νοσοκομείου Γιώργου Τρελλόπουλου αναφορικά με τους θανάτους από Covid-19 εντός και εκτός των ΜΕΘ του νοσοκομείου.

Με μια ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η διευθύντρια της Α’ ΜΕΘ του νοσοκομείου Μηλίτσα Μπιτζάνη καταφέρεται κατά του αγγειοχειρουργού, καλώντας τον να αφήσει τα κηρύγματα και να μην κουνάει το δάχτυλο στους εντατικολόγους που δίνουν άνισο αγώνα στις ΜΕΘ. Τον κατηγορεί, μάλιστα, για ελιτίστικη συμπεριφορά, του καταλογίζει ότι πρωτοστάτησε στις αντιδράσεις κάποιων χειρουργικών κλινικών, όταν κλήθηκαν να συμμετάσχουν στις εφημερίες των κλινικών κορωνοϊού και ότι μαζί με άλλους συναδέλφους του στράφηκαν νομικά κατά του νοσοκομείου.

«Γελάνε και οι πέτρες» γράφει χαρακτηριστικά για όσα αναφέρονται στο επίμαχο έγγραφο και καλεί τον κ. Τρελλόπουλο να αφήσει τις «μπούρδες» και να περάσει από τις ΜΕΘ ή από τις κλινικές Covid για να δει την κατάσταση, προτού μιλήσει ξανά για πράγματα που δεν ξέρει.

«Με ποια ιδιότητα; Μήπως του πρωτοστατούντος στις αντιδράσεις κάποιων χειρουργικών κλινικών του νοσοκομείου, ώστε οι γιατροί των κλινικών αυτών να μη συμμετάσχουν στο πρόγραμμα εφημεριών των κλινικών Covid; Τότε που οι άρρωστοι ήταν τόσο πολλοί που οι γιατροί των παθολογικών κλινικών δεν αρκούσαν για να βγει πρόγραμμα. Τότε που κάποιοι γιατροί -ευτυχώς όχι όλοι- έλεγαν ότι δεν ξέρουν πώς να παρακολουθούν αν ο άρρωστος έχει δύσπνοια ή υποξυγοναιμία ή πυρετό. Τότε που πήγαν σε δικηγόρο και στράφηκαν κατά του νοσοκομείου. Τότε που εσκεμμένα πάλι διέδωσαν ότι η θνητότητα στο νοσοκομείο ήταν μεγαλύτερη από των άλλων νοσοκομείων», έγραψε χαρακτηριστικά η διευθύντρια της Α’ ΜΕΘ του «Παπανικολάου».

Εξώδικο

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Νοέμβριο είχε ξεσπάσει έντονο επεισόδιο στο «Γ. Παπανικολάου» μετά το εξώδικο που έστειλαν στη διοίκηση 36 γιατροί διάφορων χειρουργικών ειδικοτήτων, για τις εφημερίες που καλούνταν να κάνουν στις κλινικές Covid-19.

Οι γιατροί επικαλούνταν έλλειψη κατάλληλης ειδίκευσης και εκπαίδευσης, ενώ υποστήριζαν πως η απασχόλησή τους στις μονάδες Covid-19 παραβιάζει τη σύμβαση εργασίας που έχουν υπογράψει με το νοσοκομείο, η οποία προβλέπει παροχή υπηρεσιών στις χειρουργικές κλινικές. Από την πλευρά τους, πηγές των κλινικών Covid-19 κατηγορούσαν τους συναδέλφους των χειρουργικών ειδικοτήτων για φυγομαχία, τονίζοντας πως στη μάχη δεν περισσεύει κανένας.

Απαντώντας στην επιχειρηματολογία για έλλειψη εξειδίκευσης, ανέφεραν πως κάθε άνθρωπος που έχει σπουδάσει ιατρική είναι χρήσιμος και πως σε κάθε εφημερία βρίσκεται εκεί κάποιος συνάδελφός του της κατάλληλης ειδικότητας για να τον καθοδηγήσει.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This