Ο ΕΦΚΑ πρώτα πλήρωσε αναδρομικά και μετά το ανακοίνωσε!

Must Read

Την καταβολή αναδρομικών συνολικού ποσού 4.617.099 ευρώ, σε 3.481 συνταξιούχους, στις 28 Ιανουαρίου, ανακοίνωσε χθες, με μία εβδομάδα καθυστέρηση, ο ΕΦΚΑ, ενδεικτικό του χάους που επικρατεί στον μεγαλύτερο ασφαλιστικό οργανισμό της χώρας.

Στην πλειονότητά τους αφορούν παλαιούς συνταξιούχους διαφορών κατηγοριών (είχαν υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης πριν από τις 13 Μαΐου 2016) και ειδικότερα: 1.219 συνταξιούχους του ΤΑΠ-ΟΤΕ με λιγότερα των 30 ετών ασφάλισης που έλαβαν συνολικά 1.024.751 ευρώ, 105 εργαζόμενους συνταξιούχους, 139 συντάξεις χηρείας με τον θάνατο να έχει επέλθει πριν από τις 17.5.2019, καταβολές σε 595 κληρονόμους θανόντων συνταξιούχων με πάνω από 30 έτη ασφάλισης, 78 συντάξεις γήρατος και αναπηρίας μετά τις 13.5.2016 με θετική προσωπική διαφορά, 1.167 συνταξιούχους με βαρέα με περισσότερα από 30 έτη ασφάλισης και 178 «λοιπές περιπτώσεις», για τις οποίες ο ΕΦΚΑ δεν έδωσε καμία περαιτέρω διευκρίνιση, παρά μόνο ότι αφορούν συνταξιούχους προ του 2016.

Εξάλλου, μετά και τις νέες περιπτώσεις λανθασμένων επαναϋπολογισμών συντάξεων που δημοσίευσε το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων, το ασφαλιστικό ταμείο δεν προχώρησε ούτε σε ανεπίσημη διάψευση, όπως είχε κάνει στις αρχές της εβδομάδας, κι ενώ η συνταξιουχική οργάνωση καταγγέλλει ότι τα λάθη αφορούν συνολικά 600.000 συντάξεις. Αντιθέτως, ο ΕΦΚΑ ακόμη δεν έχει καταφέρει, έπειτα από σχεδόν έξι χρόνια ψήφισης του σχετικού νόμου, να προχωρήσει στις αυξήσεις για περίπου 80.000 συνταξιούχους με παράλληλη ασφάλιση, καθώς, παρά τις σχετικές διαβεβαιώσεις για την καταβολή των ποσών έως τα Χριστούγεννα, άλλη μία δέσμευση δεν εκπληρώθηκε. Νεότερες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για υλοποίηση του νόμου έως τα τέλη Φεβρουαρίου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This