Ραγδαίες εξελίξεις στη δολοφονία Άλκη: Απολογείται ο 23χρονος – Στον ανακριτή οι 8 συλληφθέντες

Αναζητούνται ακόμα δύο άτομα - Τι αποφασίζει η κυβέρνηση για τη βία

Must Read

Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην υπόθεση της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη, με τις αρχές να έχουν βάλει στο στόχαστρο και να αναζητούν άλλα δύο εμπλεκόμενα άτομα. Την ίδια ώρα, στον ανακριτή σήμερα αναμένεται να απολογηθεί ο 23χρονος Αλβανός που συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη, 2/2, ενώ οδηγούνται στον ανακριτή οι 8 συλληφθέντες της Κυριακής. Συνολικά, εκδόθηκαν 10 εντάλματα σύλληψης και πλέον αναζητούνται ακόμη δυο ύποπτοι.

Στον ανακριτή σήμερα ο 23χρονος

Απολογείται σήμερα, Δευτέρα (07/02), ο 23χρονος που συνελήφθη για την υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου στην περιοχή Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη. Ο 23χρονος συλληφθείς αναμένεται να απολογηθεί στον ανακριτή, ενώ σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για ανθρωποκτονία με δόλο, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή, συμπλοκή με επακόλουθο τον θάνατο, όπως επίσης για παραβάσεις των Νόμων περί Όπλων και Αθλητισμού.

Ο ίδιος οδηγήθηκε την προηγούμενη βδομάδα στα δικαστήρια και καταδικάστηκε στο πλαίσιο του αυτοφώρου σε τέσσερα χρόνια και τρεις μήνες χωρίς αναστολή για τις κατηγορίες της λειτουργίας λέσχης φιλάθλων χωρίς άδεια, κατοχή μέσων επίθεσης, κατοχή κροτίδων και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Υπενθυμίζεται ότι ο συλληφθείς έχει ποινικό παρελθόν και εκκρεμεί δίκη από το 2019 για μια επίθεση που είχε κάνει εναντίον οπαδών άλλης ομάδας, ενώ φέρεται να είχε συμμετάσχει και στα άγρια επεισόδια του 2017, στον Βόλο, ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.

Αναζητούνται ακόμα δύο άτομα 

Οι οκτώ συλληφθέντες της Κυριακής συνδέονται με τον 23χρονο που ήδη κατηγορείται για τη δολοφονία του 19χρονου στη Θεσσαλονίκη. Όλοι τους είναι φίλοι στα social media και είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, μέλη του ίδιου συνδέσμου οργανωμένων οπαδών του ΠΑΟΚ, όπως και ο κατηγορούμενος για τη δολοφονική επίθεση.

Οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες (επτά Έλληνες κι ένας Αλβανός από 20 έως 23 ετών) έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές. Και επειδή στη βάση δεδομένων της αστυνομίας υπήρχαν τα αποτυπώματά τους, ταυτοποιήθηκαν όταν ελέγχθηκαν τα ευρήματα από τον τόπο του εγκλήματος.

«Πρωταγωνιστής» στην αιματηρή συμπλοκή με οπαδικά κίνητρα που είχε σημειωθεί 100 μέτρα μακριά από την οδό Θεοδόση Γαζή, το Μάρτιο του 2019 είναι ο ένας από τους δύο νεαρούς που αναζητά η ΕΛ.ΑΣ. για τη δολοφονία του Άλκη.

Πρόκειται για τον 20χρονο που διέφυγε στην Αλβανία μια μέρα μετά το αιματηρό συμβάν, ο οποίος μαζί με τον 23χρονο κατηγορούμενο είχαν συλληφθεί και για την υπόθεση του 2019. Ένα ακόμα ένταλμα σύλληψης εκκρεμεί και για έναν 19χρονο, μέλος συνδέσμου του ΠΑΟΚ στην Αθήνα. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές δύο από τα οκτώ άτομα που συνελήφθησαν την Κυριακή, φαίνεται να συνδέονται με το φονικό δρεπάνι που τραυμάτισε θανάσιμα τον Άλκη, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων για DNA και αποτυπώματα.

Και οι 11 δράστες της δολοφονικής επίθεσης της περασμένης Τρίτης που ταυτοποιήθηκαν από τις αρχές, έχουν βαρύ ιστορικό ως σκληροί χούλιγκαν, μέλη «ομάδων κρούσης» που έβαζαν στο στόχαστρο αντιπάλους οπαδούς. Οι αστυνομικοί πέρασαν την Κυριακή χειροπέδες σε 8 νεαρούς ηλικίας από 19 μέχρι 22 ετών, ενώ αναζητούν 2 ακόμα άτομα για τη συμμετοχή τους στην επίθεση. Οι 4 από τους συλληφθέντες είναι σεσημασμένοι για υποθέσεις οπαδικής βίας, ενώ όλοι οι εμπλεκόμενοι είναι νεαρής ηλικίας και μέλη συνδέσμων του ΠΑΟΚ.

Πρόκειται για άτομα που είχαν καταγραφεί σε βιντεοληπτικό υλικό, στις τηλεφωνικές επικοινωνίες και επαφές του 23χρονου κατηγορουμένου από την Αλβανία, πριν και μετά την αιματηρό συμβάν, αλλά και πρόσωπα που είχαν ταυτοποιηθεί μέσω γενετικού υλικού από το αντικείμενα που βρέθηκαν στο σημείο της επίθεσης.

Σύσκεψη στο Μαξίμου για την οπαδική βία

Το θέμα της οπαδικής βίας, με αφορμή τη δολοφονία του 19χρονου ‘Αλκη στη Θεσσαλονίκη, φιλάθλου του Άρη, θα τεθεί επί τάπητος σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, σε σύσκεψη υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκης και τη συμμετοχή των υπουργών Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου, Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα και του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

Διαβάστε ακόμα:

Οκτώ συλλήψεις για την άγρια δολοφονία του 19χρονου Άλκη – Αναμένεται διεθνές ένταλμα για τον 20χρονο που διέφυγε στην Αλβανία

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This