«Υγειονομική βόμβα»: Αστυνομικοί διέρχονται χωρίς έλεγχο στο Εφετείο Αθηνών!

Αναφορά στο ΔΣΑ για τα διάτρητα μέτρα υγείας και ασφάλειας στους δικαστικούς σχηματισμούς της χώρας

Must Read

Σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία προέβη μέσω αναφοράς στο Δ.Σ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου δικηγόρος, Θανάσης Καμπαγιάννης, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ ανέφερε ότι οι αστυνομικοί που διέρχονται στο Εφετείο Αθηνών δεν υπόκεινται σε έλεγχο με αποτέλεσμα να αποτελούν μια υπαρκτή «υγειονομική βόμβα».

Σύμφωνα με την επώνυμη καταγγελία, οι αστυνομικοί δεν υποβάλλονται σε έλεγχο πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης ή αρνητικού rapid test, καθώς όπως δήλωσαν από την εταιρεία security που έχει αναλάβει τον έλεγχο «οι αστυνομικοί ελέγχονται από την υπηρεσίας τους» και ακόμα ότι «η εταιρεία μας συνεργάζεται με την Αστυνομία και ως εκ τούτου δεν ελέγχει τους αστυνομικούς».

Αυτή είναι η αναφορά που κατατέθηκε

«Την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου, εισερχόμενος στο Εφετείο Αθηνών και υποβαλλόμενος στον σχετικό έλεγχο πιστοποιητικών για τον Covid-19, υπήρξα μάρτυρας παραβίασης των σχετικών μέτρων ελέγχου: υπάλληλος της εταιρείας Kolossos Security που έκανε τους ελέγχους επέτρεψε σε ένστολο αστυνομικό να εισέλθει χωρίς να επιδείξει τα σχετικά έγγραφα. Όταν επιδεικνύοντας το δικό μου πιστοποιητικό εμβολιασμού και την ταυτότητά μου ζήτησα να μάθω τον λόγο, μου ειπώθηκε ότι “οι αστυνομικοί ελέγχονται από την υπηρεσία τους” και γι’ αυτό διέρχονται με την επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας και μόνο. Ρώτησα από που προκύπτει αυτό και μου απαντήθηκε ότι υπάρχει σχετική εντολή την οποία οι υπάλληλοι απλώς ακολουθούν.

Ως σύμβουλος του ΔΣ του ΔΣΑ έκρινα σκόπιμο να προσέλθω στο γραφείο της Προέδρου του Συμβουλίου Διοίκησης του Εφετείου Αθηνών κυρίας Τρ. Δρακοπούλου και να ρωτήσω αν όντως έχει δοθεί τέτοια εντολή, η οποία παραβιάζει τα γνωστά εκ του νόμου πρωτόκολλα. Η κυρία Δρακοπούλου με διαβεβαίωσε ότι η ίδια δεν έχει δώσει ποτέ τέτοια εντολή.

Με δική της υπόδειξη, ξαναμίλησα με τους υπαλλήλους security. Στη νέα αυτή συνομιλία, μία υπάλληλος μου ανέφερε ρητά ότι “η εταιρεία μας συνεργάζεται με την Αστυνομία και ως εκ τούτου δεν ελέγχει τους αστυνομικούς”, ισχυριζόμενη εκ νέου ότι ο έλεγχος των αστυνομικών γίνεται από την υπηρεσία τους. Προκειμένου να μην μεταφέρω λάθος τον σχετικό (σκανδαλώδη) ισχυρισμό, προσήλθαμε μαζί με την εν λόγω υπάλληλο στο γραφείο της Προϊσταμένης του Συμβουλίου Διοίκησης του Εφετείου.

Εκεί, η κυρία Πρόεδρος υπήρξε μάρτυρας – όπως και εγώ – τηλεφωνικής κλήσης της υπαλλήλου προς τον υπεύθυνο της εταιρείας Kolossos Security κατά την οποία του ζήτησε να επιβεβαιώσει ότι οι αστυνομικοί διέρχονται στο Εφετείο με την επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας και μόνο και τούτο αποτελεί εντολή/κατεύθυνση που έχει δοθεί από την εταιρεία. Μετά από προσπάθειες των ανθρώπων της εταιρείας να συμμαζευτούν τα ασυμμάζευτα, η κυρία Δρακοπούλου έδωσε ρητή εντολή να ελέγχονται όλοι οι εισερχόμενοι αστυνομικοί, όπως συμβαίνει και με τους υπόλοιπους εισερχόμενους στο κτίριο.

Το περιστατικό αυτό αποκαλύπτει πόσο διάτρητα είναι τα μέτρα υγείας και ασφάλειας στους δικαστικούς σχηματισμούς της χώρας. Με δεδομένο ότι η Kolossos Security έχει αναλάβει εδώ και καιρό τον έλεγχο εισόδου στο Εφετείο Αθηνών και στον Άρειο Πάγο (βλ. συνημμένα έγγραφα), προκύπτει ότι κάθε αστυνομικός (ένστολος ή όχι, εν υπηρεσία ή όχι, κοκ) διέρχεται τον έλεγχο αποκλειστικά και μόνο με την επίδειξη της αστυνομικής του ταυτότητας. Και τούτο όταν οι υπόλοιποι πολίτες, ανάμεσά τους και οι δικηγόροι, υποβαλλόμαστε στον σχετικό έλεγχο, σε μια περίοδο που για την αντιμετώπιση της πανδημίας χρειάστηκε να κλείσουν τα δικαστήρια, να αναβληθεί η εκδίκαση χιλιάδων υποθέσεων, να μείνουμε άνεργοι επί μήνες (χωρίς την οποιαδήποτε αποζημίωση).

Υπενθυμίζω εδώ ότι, σύμφωνα με στοιχεία της Καθημερινής (26/8/2021, Γιάννης Σουλιώτης), τα ποσοστά εμβολιασμού των υπηρετούντων στα Σώματα Ασφαλείας έχουν υπάρξει πολύ χαμηλά: τον Αύγουστο του 2021, στην Αττική μόλις το 53% του αστυνομικού προσωπικού είχε εμβολιαστεί, ενώ σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής το ποσοστό ήταν ακόμα χαμηλότερο, καθώς εκεί υπηρετούν κυρίως νεαρότερης ηλικίας άτομα. Πρόκειται κατά κυριολεξία για μια κινούμενη “υγειονομική βόμβα” διασποράς του ιού που κινείται ανέλεγκτη και ανεξέλεγκτη μέσα στα δικαστήρια, την ίδια περίοδο που οι δικηγόροι και οι εντολείς μας δοκιμαζόμαστε από τα επιβληθέντα περιοριστικά μέτρα.

Με την παρούσα αναφορά, ενημερώνω τον Πρόεδρο και το ΔΣ του ΔΣΑ για το περιστατικό, ώστε αφενός να εξασφαλιστεί ότι σε κανένα δικαστικό μέγαρο δεν θα συνεχιστεί η παράνομη πρακτική διακριτικής μεταχείρισης υπέρ των ανδρών των Σωμάτων Ασφαλείας και αφετέρου να αναζητηθούν οι σχετικές ευθύνες.

Με τιμή,
Θανάσης Καμπαγιάννης, σύμβουλος ΔΣ του ΔΣΑ με την “Εναλλακτική Παρέμβαση – Δικηγορική Ανατροπή”».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This