«Ένιωσαν σαν τους εγκλωβισμένους στο Μάτι» – Η ομαδική αγωγή των 8 κατά της Αττικής Οδού

Τι λέει η δικηγόρος τους

Must Read

Η δικηγόρος Κατερίνα Φραγκάκη αναφέρθηκε στις αγωγές που κατατέθηκαν από ανθρώπους που εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας Ελπίδα. Συγκεκριμένα, για την ομαδική αγωγή από 8 πολίτες που διεκδικούν αποζημίωση 128.000 ευρώ.

Όπως είπε χαρακτηριστικά σε Open και ΕΡΤ, «κάποιοι από αυτούς ανέφεραν πως ένιωσαν σαν τους εγκλωβισμένους στο Μάτι. Υπήρχαν άνθρωποι που αντιμετώπιζαν προβλήματα υγείας. Μια οικογένεια με ένα παιδί 4 ετών ήταν εγκλωβισμένη και τα υπόλοιπα μέλη στο σπίτι αγωνιούσαν για το αν θα δουν πάλι τους γονείς με το αδερφάκι τους …Το ανησυχητικό είναι πως η επιδίκαση της υπόθεσης μπορεί να πάρει χρόνια».

Και πρόσθεσε: «Οι πολίτες δεν δηλώνουν πρόθυμοι να αποσυρθούν για 2.000 ευρώ και αυτό που ζητούν είναι να αποδοθεί δικαιοσύνη και να αναλάβουν ευθύνες όσοι δεν έλαβαν τα μέτρα που όφειλαν».

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, τουλάχιστον 450 είναι αγωγές, ομαδοποιημένες και μη, που αναμένεται να κατατεθούν κατά της Αττικής Οδού από εγκλωβισμένους οδηγούς.

«Μέσα στο διήμερο κάναμε συνάντηση, είτε διά ζώσης είτε διαδικτυακά, με πάνω από 450 συμπολίτες μας, οι οποίοι εγκλωβίστηκαν ή ταλαιπωρήθηκαν με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο εκείνο το διήμερο-τριήμερο. Ο συντονισμός της κατάθεσης αγωγών, που θα έχουν ομαδοποιηθεί ανάλογα με τα χαρακτηριστικά των εγκλωβισμένων, ανάλογα με το πόσες ώρες ή μέρες εγκλωβίστηκαν αλλά και τι ζημία υπέστησαν, θα γίνει μέσα στις επόμενες ημέρες. Αυτή τη στιγμή αποκωδικοποιούμε τα στοιχεία για να τα εντάξουμε σε ένα μαζικό δικόγραφο. Ταυτόχρονα έχουμε αναθέσει σε συγκοινωνιολόγους την εκπόνηση μιας πραγματογνωμοσύνης για το τι πήγε λάθος, τι έπρεπε να γίνει και δεν έγινε, αλλά και για τα χαρακτηριστικά της Αττικής Οδού, για την οποία φαίνεται ότι όσον αφορά τα ζητήματα ασφαλείας σε κάποια στοιχεία είναι δύσκολο να διαχειριστεί κατάσταση ανάγκης», δήλωσε στο iefimerida.gr o δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This