Σε επαφή με τον 95χρονο η ΔΕΗ, μετά το γράμμα-«χαστούκι» στον Κυριάκο!

Η εταιρία έσπευσε να ελέγξει τι συνέβη µε τον Κ. ∆ηµάκη. Θα πράξει το ίδιο για όλους τους υπέρογκους λογαριασµούς;

Must Read

Η κραυγή αγωνίας του 95χρονου Κωνσταντίνου Δημάκη από την Ηλεία για τον εξωφρενικά υψηλό λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος, που έλαβε τις προηγούμενες ημέρες, ακούστηκε μέχρι τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ!

Η δημοσιοποίηση της επιστολής του προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη μέσω της «δημοκρατίας» (το περασμένο Σάββατο) κινητοποίησε το ενδιαφέρον της επιχείρησης ηλεκτρισμού.
Εκπρόσωποι της ΔΕΗ επικοινώνησαν με την εφημερίδα και ζήτησαν τα στοιχεία του κ. Δημάκη, προκειμένου να έρθουν σε επαφή μαζί του και να διερευνήσουν τι ακριβώς έχει συμβεί και να το διορθώσουν.

Ο εκκαθαριστικός λογαριασμός ξεπερνά το συνολικό ποσό της σύνταξής του, φέρνοντας σε απόγνωση τον 95χρονο, ο οποίος ζει στην Ανδραβίδα της Ηλείας. Αντί, λοιπόν, η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός προσωπικά να λάβουν σοβαρά μέτρα ενίσχυσης των πολιτών που έρχονται αντιμέτωποι με λογαριασμούς ρεύματος που προκαλούν ηλεκτροσόκ, πετούν το μπαλάκι στη ΔΕΗ για να διαπιστωθεί εάν έχει γίνει κάποιο… λάθος.

«Οι άνθρωποι της γενιάς μου δεν θέλουν να χρωστούν»

«Όλες αυτές τις μέρες άκουγα στις ειδήσεις που παρακολουθώ τις φημολογούμενες αυξήσεις στους επικείμενους λογαριασμούς της ΔΕΗ, όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορούσα να διανοηθώ για τι μέγεθος αυξήσεων κάνουν λόγο. Ανοίγοντας λοιπόν τον φάκελο, δεν σας κρύβω, παρά την ψυχραιμία που με χαρακτηρίζει λόγω ηλικίας και βιωμάτων, κόντεψα να πάθω εγκεφαλικό, παρότι είμαι απολύτως υγιής. Δεν πίστευα στα μάτια μου. Εκκαθαριστικός λογαριασμός, 785 ευρώ! Μα αυτό, είμαι 95 ετών, δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ. Εδώ θα πρέπει να σας επισημάνω ότι είναι λογαριασμός χωρίς ενσωματωμένες προηγούμενες οφειλές, γιατί απλούστατα δεν υπάρχουν, μιας και μέχρι σήμερα μπορούσα με τη μικρή σύνταξη των 700 € που εισπράττω να τον εξοφλώ πάντα εξ ολοκλήρου. Άλλωστε οι άνθρωποι της γενιάς μου δεν θέλουν να χρωστούν», ανέφερε στην επιστολή του ο κ. Δημάκης.

Κάνει λόγο για θανατηφόρες χρεώσεις, απαγορευτικές, όχι μόνο στο να θερμανθείς, αλλά και στο να μαγειρέψεις, να πλυθείς, κ.λπ., επισημαίνοντας πως οι μέχρι σήμερα εκκαθαριστικοί λογαριασμοί ήταν υποπολλαπλάσιοι του σημερινού και δεν ξεπέρασαν ποτέ τα 284 ευρώ. Ο κ. Δημάκης εκφράζει την οργή και την αγανάκτησή του για τον φουσκωμένο λογαριασμό, τονίζοντας ότι η Πολιτεία με τις πολιτικές επιλογές της σε βασικά καθημερινά πράγματα και κοινωνικά αγαθά (όπως το ηλεκτρικό ρεύμα) δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να στρέφεται κατά της αξιοπρέπειας των πολιτών της.

«Η αξιοπρέπεια είναι ο ακρογωνιαίος λίθος για την κοινωνική συνοχή, κύριε πρωθυπουργέ. Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, ότι αν με τις πολιτικές σας επιλογές στις χρεώσεις ρεύματος μας στερήσετε την ηλεκτροδότηση, θα μας στερήσετε ταυτόχρονα και την αξιοπρέπεια», συμπληρώνει στη συγκλονιστική επιστολή του προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This