«Τελετουργικό» χτύπημα η δολοφονία του Άλκη – Εγκληματικές οργανώσεις κινούν τα νήματα της «οπαδικής βίας» στη Βόρειο Ελλάδα

Αστυνομικές πηγές κάνουν λόγο για εκτεταμένο λαθρεμπόριο καυσίμων, διακίνηση ναρκωτικών και εκβιασμούς στην ευρύτερη περιοχή

Must Read

Η δολοφονία του Άλκη Καμπανού ήταν «τελετουργικό» χτύπημα από το οποίο θα κρινόταν ποιοι από την ομάδα των 12 οι οποίοι συμμετείχαν στο φονικό, ήταν ικανοί να ανέβουν στην «ιεραρχία», εκτιμούν αναλυτές της Ασφάλειας.

  • Του Μάνου Μεϊμαράκη

«Ο Άλκης ήταν ένα τυχαίο θύμα, αν δεν ήταν ο Άλκης θα ήταν κάποιος άλλος» υποστηρίζουν οι αναλυτές, καθώς η ομάδα των φερομένων ως «χούλιγκανς» είχε βγει προς αναζήτηση θυμάτων για λόγους που δεν αφορούν καθόλου την «οπαδική βία».

Πίσω από τα φαινόμενα «χουλιγκανισμού» και «οπαδικής βίας», αστυνομικές πηγές από την Βόρειο Ελλάδα αποκαλύπτουν ότι γίνεται εκτεταμένο λαθρεμπόριο καυσίμων, διακίνηση ναρκωτικών και εκβιασμοί με αρχηγούς Αλβανούς οι οποίοι μέσα από τις τάξεις των οπαδών στρατολογούν νεαρούς Αλβανούς, αλλά και Έλληνες.

Οι πιο «ικανοί» να δείξουν ωμή βία και δεν διστάζουν να παραβούν τον Νόμο, θα προχωρήσουν στα ενδότερα της οργάνωσης αρχίζοντας από την διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Σύμφωνα με τις ίδες πηγές, μια τέτοια οργάνωση φυγάδευσε τον 20χρονο ο οποίος φέρεται να διέφυγε στην Αλβανία αμέσως μετά την δολοφονία του Άλκη.

Πάντως, δεν αναμένεται από την Αλβανική Αστυνομία να βοηθήσει στις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για την σύλληψη του 20χρονου ο οποίος αναζητείται.

Παρακολουθούσαν

Η επίθεση, όπως προκύπτει και από την μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα ήταν οργανωμένη. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες οι φερόμενοι ως «χούλιγκανς» παρακολουθούσαν του Άλκη και τους φίλους του.

Ο 23χρονος Αλβανός ο οποίος είναι και ο πρώτος ο οποίος συνελήφθη είναι τόσο σκληρός ακριβώς επειδή ανήκει στην σκληρή ομάδα της οργάνωσης, αναφέρουν αστυνομικές πηγές, ενώ στην υπόθεση εμπλέκεται και ένας Γεωργιανός για τον οποίο μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει γίνει τίποτα γνωστό.

Πλέον τον 23χρονο δείχνουν όλοι σχεδόν οι συλληφθέντες ως το άτομο που διέταξε την επίθεση στον Άλκη Καμπανό και τους τέσσερες φίλους του.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ, το 80% των ατόμων τα οποία προκαλούν επεισόδια, επιθέσεις σε οπαδούς και εμπλέκονται σε φαινόμενα «οπαδικής βίας» σε ολόκληρη την χώρα είναι αλλοδαποί.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This