Στο «έλεος» του κορωνοϊού το Άγιον Όρος! Αναβάλλεται η σύναξη της Ιεράς Κοινότητας

Ελαφρά νοσούν και περίπου δεκαπέντε μαθητές της Αθωνιάδας Σχολής

Must Read

Σε έξαρση βρίσκονται τα κρούσματα νέου κορωνοϊού στο Άγιον Όρος, με την προγραμματισμένη για μεθαύριο Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου, σύναξη της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους να αναβάλλεται αναγκαστικά.

Ειδικότερα, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων Covid-19 στην κοινότητα, η Ιερά Επιστασία ενημέρωσε τους αντιπροσώπους των ιερών μονών για την αναβολή της σύναξης, με το ακόλουθο μήνυμα: «Διά του παρόντος μηνύματος γνωρίζομεν υμίν ότι, λόγω αυξημένης εξάρσεως κρουσμάτων της πανδημίας σε όλο το Άγιον Όρος (Ιερές Μονές, Κελλιά, Καρυές, λαϊκοί εισερχόμενοι, κ.λπ.), η Σύναξις της Ιεράς Κοινότητος δεν θα πραγματοποιηθεί».

Η προηγούμενη πανηγυρική σύνοδος του οργάνου, η οποία ήταν και η πρώτη για το 2022,  έγινε την περασμένη Πέμπτη, 3 Φεβρουαρίου, οπότε και έλαβε χώρα και ο ορισμός των αντιπροσώπων των μονών. Η επόμενη σύναξη της Ιεράς Κοινότητας αναμένεται να οριστεί για την ερχόμενη Δευτέρα, εκτός και εάν κριθεί ότι απαιτείται νέα αναβολή, επίσης λόγω της πανδημίας.

Κρούσματα και στην Αθωνιάδα Σχολή

Κρούσματα κορωνοϊού εντοπίζονται αυτή τη χρονική περίοδο σε τέσσερις μονές του Αγίου Όρους, όπου και αντιμετωπίζονται με καραντίνα, αλλά και σε κελιά και σε καταστήματα στην περιοχή των Καρυών, καθώς και στην Αθωνιάδα Σχολή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τους εβδομήντα μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου της Αθωνιάδας, περί τους δεκαπέντε νοσούν ελαφρά και έχουν μεταφερθεί και φιλοξενούνται προσωρινά, σε καραντίνα, στον ιεροκοινοτικό ξενώνα στις Καρυές, υπό την επίβλεψη επιμελητών.

Σημειώνεται πως, κατά τη διάρκεια του χειμώνα, στο λιμάνι της Ουρανούπολης εντοπίστηκαν, σε ελέγχους που γίνονται για τον κορωνοϊό, πάνω από ογδόντα πέντε κρούσματα σε προσκυνητές και σε εργαζόμενους, οι οποίοι επρόκειτο να μεταβούν στο Άγιον Όρος και δεν επιτράπηκε η είσοδος τους στην Αθωνική πολιτεία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This