Πάσχα/Καρναβάλι/Ανοιχτά γήπεδα: Πάμε σε άρση όλων των μέτρων; Τι θα αποφασίσουν οι ειδικοί

Τριψήφιος αριθμός νεκρών αλλά η κυβέρνηση «χορεύει» σε ρυθμούς... επιστροφής στην κανονικότητα!

Must Read

Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να διαρρέει προς κάθε κατεύθυνση ότι, όλα βαίνουν καλώς και η χώρα οδηγείται στην κανονικότητα. Ωστόσο, τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν «μαρτυρούν» κάτι τέτοιο. Ο αριθμός των θανάτων είναι και πάλι τριψήφιος και οι σταθεροί λεγόμενοι «σκληροί» δείκτες της πανδημίας δεν λένε να κοπάσουν.

Συνεχίζει ακάθεκτος ο ιός χωρίς περιθώρια εφησυχασμού. Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση δεν δείχνει καμία προθυμία να στηρίξει τις Δημόσιες Δομές Υγείας, και ετοιμάζεται να άρει το μεγαλύτερο μέρος των περιοριστικών μέτρων.

Σήμερα οι αποφάσεις για Απόκριες και γήπεδα

Συνεδριάζουν οι ειδικοί σήμερα, Τετάρτη για τα επόμενα βήματα χαλάρωσης στα μέτρα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει το «πράσινο φως» για να μην υπάρχουν πλέον μέτρα. Πώς γίνεται ωστόσο αυτό με τόσους νεκρούς και τόσους θανάτους, είναι άξιο προσοχής.

Η αναπροσαρμογή των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού θα τεθεί επί τάπητος σήμερα στη συνεδρίαση των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η πρόθεση της πλειοψηφίας των ειδικών είναι υπέρ της περαιτέρω σταδιακής χαλάρωσης των μέτρων έως το Πάσχα.

«Θέλω να πιστεύω και να ελπίζω ότι η πορεία της επιδημίας να είναι τέτοια ώστε να μπορέσουμε σιγά σιγά να άρουμε τους περιορισμούς, τουλάχιστον όσον αφορά τους πλήρως εμβολιασμένους» ανέφερε ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Στο τραπέζι ταυτόχρονα σήμερα θα βρεθούν η πληρότητα στα γήπεδα και η διεξαγωγή των καρναβαλικών εκδηλώσεων. Αναμένεται να εξεταστεί η αύξηση των φιλάθλων στα γήπεδα, από το 10% της χωρητικότητας που είναι σήμερα, με εφαρμογή του μέτρου από την ερχόμενη Δευτέρα, ώστε να αφορά στην αγωνιστική της μεθεπόμενης Κυριακής, 20 Φεβρουαρίου.

Επιστρέφουν οι όρθιοι στη διασκέδαση;

Το θέμα της επιστροφής των όρθιων θαμώνων στη διασκέδαση φαίνεται πως θα συζητηθεί, καθώς έτσι και αλλιώς ανοίγει σε λίγο καιρό και η τουριστική περίοδος, και έτσι αυτό θα είναι κάτι δεδομένο. Επιφυλάξεις και φόβοι παραμένουν για τις καρναβαλικές εκδηλώσεις.

Σίγουρα Πάσχα στο χωριό!

Ο ορίζοντας άρσης των περιοριστικών μέτρων, ή τουλάχιστον της συντριπτικής πλειοψηφίας τους, τοποθετείται το Πάσχα, στα τέλη Απριλίου. Το Πάσχα θα είναι φέτος στο χωριό, ωστόσο η μάσκα θα παραμείνει για καιρό στη ζωή μας.

Σαρηγιάννης: Προτιμότερο να θυσιάσουμε τις Απόκριες για να «σώσουμε» το Πάσχα

Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης εξέφρασε την άποψη ότι ενδεχομένως να ήταν προτιμότερο να «θυσιαστούν» οι Απόκριες ώστε να εορταστεί το Πάσχα με πιο χαλαρά μέτρα. Στην ερώτηση αν θα ακυρωθούν οι εκδηλώσεις για τις Απόκριες απάντησε: «Θα ήθελα να πω όχι, αλλά είναι η πιο λογική προσέγγιση».

«Ο ρυθμός των εμβολιασμών για την τρίτη δόση σε συνδυασμό με το ποσοστό του πληθυσμού που χάνει την ανοσία επειδή πχ έχει κάνει εδώ και πολύ καιρό τις δύο δόσεις εμβολίου, κάνει την κατάσταση να είναι εύθραυστη, από αυτό εξαρτάται αν θα πάμε σε αποκλιμάκωση μετά τα μέσα Φλεβάρη» ανέφερε με νόημα ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This