Ξεκίνησαν οι συλλήψεις στον οίκο ευγηρίας στα Χανιά με τους μαζικούς θανάτους ηλικιωμένων

Αστυνομική επιχείρηση για την εκτέλεση επτά ενταλμάτων σύλληψης

Must Read

Με εφόδους της αστυνομίας σε σπίτια εμπλεκόμενων και στον οίκο ευγηρίας στα Χανιά, εξελίσσεται επιχείρηση των Αρχών για την εκτέλεση επτά ενταλμάτων σύλληψης για την υπόθεση των αιφνίδιων θανάτων ηλικιωμένων και τις καταγγελίες κακοποίησης στην ιδιωτική δομή (σ.σ. ήταν στην επικαιρότητα τον Απρίλιο του 2021).

Σύμφωνα με την ΕΡΤ Χανίων, η 400σέλιδη δικογραφία περιλαμβάνει πέντε τουλάχιστον κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα και πληθώρα πλημμελημάτων.

Η έρευνα έγινε για υποθέσεις που αφορούν τις συνθήκες διαβίωσης, αλλά και θανάτων ηλικιωμένων (σ.σ. με πανομοιότυπες αιτίες θανάτου), καθώς και για την τύχη περιουσιακών στοιχείων περιθαλπόμενων στην μονάδα, ενώ συμπεριλαμβάνει και πληρεξούσια ηλικιωμένων που έχασαν τα σπίτια τους, υπόθεση θανάτου ηλικιωμένης και εκταφή της με εντολή Εισαγγελέα, μετά την καταγγελία των παιδιών της για σημάδια κακοποίησης.

Η αντίδραση του πληρεξούσιου δικηγόρου του οίκου ευγηρίας, Νίκου Ρουσόπουλου, ήταν έντονη και μιλώντας στο Flashnews.gr έκανε λόγο για πρωτοφανείς καταστάσεις:

«Παραβιάζεται η ποινική δικονομία και τα δικαιώματα των εμπλεκομένων. Χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η προκαταρκτική εξέταση και χωρίς να υπάρχει ουδείς λόγος δεν είναι δυνατόν να βγαίνουν εντάλματα σύλληψης. Η αντίδραση θα είναι άμεση εντός της ημέρας».

Όπως αναφέρει η κρητική ιστοσελίδα, ο δικηγόρος άφησε υπονοούμενα για πιθανή σχέση της εσπευσμένης έκδοσης ενταλμάτων σύλληψης με την πρόσφατη απόδραση από τα κρατητήρια του Αστυνομικού μεγάρου Χανίων, «για ευνόητους λόγους».

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This