Θεμιστοκλέους: Αισιόδοξος για την πορεία των εμβολιασμών με την έλευση του Novavax

Αναφερόμενος, ωστόσο, στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών, που αποτελούν το 8% των πολιτών αυτής τη κατηγορίας, εμφανίστηκε επιφυλακτικός για τη στάση τους

Must Read

Στην αυριανή ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας θα ανακοινωθεί η ημερομηνία που θα ανοίξει η πλατφόρμα για τα ραντεβού εμβολιασμών που αφορούν στο εμβόλιο της Novavax, ανακοίνωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ειδικότερα, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο κος Θεμιστοκλέους εμφανίστηκε αισιόδοξος, υποστηρίζοντας πως όσο καλύτερη είναι η εμβολιαστική κάλυψη, τόσο πιο γρήγορη θα είναι η επιστροφή στην κανονικότητα, καθώς «οι πανδημίες δεν τελειώνουν με τα φάρμακα, τελειώνουν με τα εμβόλια». «Θα πάμε σε ένα καλοκαίρι πολύ κοντά στην κανονικότητα μας», ανέφερε ο κ. Θεμιστοκλέους και τόνισε, ως γιατρός, πως ο κορωνοϊός θα ενταχθεί στη ζωή μας, όπως έχει ενταχθεί και η γρίπη, υπογραμμίζοντας ότι εδώ και καιρό έχει εγκαταλειφθεί ο όρος ανοσία της αγέλης.

Ωστόσο, αναφερόμενος στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών, διευκρίνισε ότι πρόκειται για το 8% των πολιτών αυτής τη κατηγορίας, συμπληρώνοντας πως δεν περιμένει να μειωθεί δραματικά αυτό το ποσοστό, ούτε με την έναρξη των εμβολιασμών με το εμβόλιο της Novavax. Παράλληλα, τόνισε ότι, με βάση τα τωρινά δεδομένα, δεν έχει ημερομηνία λήξης το πιστοποιητικό όσων έχουν κάνει την αναμνηστική δόση του εμβολίου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This