Αποφασίζουν άρση των μέτρων λίγο πριν αρχίσει η τουριστική σεζόν

Τι απομένει; Η κυβέρνηση να ξαναμιλήσει για το «τελευταίο μίλι» και ο Πρωθυπουργός να ξανανακοινώσει τη... νίκη του απέναντι στην πανδημία

Must Read

Η Κυβέρνηση είναι έτοιμη να… σφυρίξει το τέλος της πανδημίας, παρόλο που μέσα στο 2022 οι θάνατοι από τον κορωνοϊό έφτασαν τους 4.000 και το σύστημα υγείας βρίσκεται εδώ και μήνες στα όρια της κατάρρευσης.

Δυστυχώς, η συνταγή του Μαξίμου είναι γνωστή: λίγο πριν από την έναρξη της τουριστικής σεζόν, η κυβέρνηση θα μιλήσει για το «τελευταίο μίλι» και ο Πρωθυπουργός θα ανακοινώσει τη… νίκη του απέναντι στην πανδημία! Και, στο τέλος, τον λογαριασμό θα τον πληρώσει πάλι ο λαός…

Το σήμα δόθηκε χθες από τα πλέον επίσημα χείλη και το τέλος στα μέτρα δείχνει να είναι πιο κοντά απ’ ό,τι περιμέναμε, παρά τη δεδηλωμένη αντίρρηση της επιτροπής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εστίαση «ανοίγει» πλήρως τις επόμενες ημέρες για τους εμβολιασμένους, τα γήπεδα θα ξαναγεμίσουν, ενώ όλα δείχνουν ότι τα υπάρχοντα εμβόλια δεν θα χρησιμοποιηθούν για τέταρτη δόση στον γενικό πληθυσμό. Αντίθετα, από Σεπτέμβριο πια, θα έρθει ένα νέο εμβόλιο, το οποίο πιθανότατα θα καλύπτει και τις μεταλλάξεις.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στη χθεσινή ενημέρωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, «παρακολουθούμε τη σταδιακή χαλάρωση και κατάργηση των μέτρων» στην υπόλοιπη Ευρώπη. Υπενθύμισε, μάλιστα, ότι την Τετάρτη συνεδριάζει η επιτροπή των ειδικών και είπε πως, εφόσον τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέψουν, η Ελλάδα θα προχωρήσει σε χαλάρωση των υφιστάμενων μέτρων.

«Η επιτροπή θα εισηγηθεί και η κυβέρνηση θα ακολουθήσει την τάση που υπάρχει στην υπόλοιπη Ευρώπη» ανακοίνωσε ο κ. Οικονόμου, παραλείποντας φυσικά πως η χώρα παραμένει «πρωταθλήτρια» σε θανάτους ανά εκατομμύριο πολιτών σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

Υπενθυμίζεται ότι τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα είχε προαναγγείλει και ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

«Η βασική συζήτηση με τους άλλους υπουργούς Υγείας της Ε.Ε. είναι ότι σταδιακά θα πρέπει να επιστρέψουμε στην κανονικότητα, τη στιγμή μάλιστα που η μετάλλαξη Ομικρον είναι μεν επικίνδυνη, αλλά δεν έχει τη νοσηρότητα της μετάλλαξης Δέλτα. Σε συνδυασμό με την πίεση στο Εθνικό μας Σύστημα Υγείας, θα προχωρούμε σε αποκλιμάκωση των μέτρων με στόχο τη γρήγορη επάνοδο στην κανονικότητα για τους εμβολιασμένους πολίτες» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Πλεύρης μιλώντας σε κυριακάτικη εφημερίδα.

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, το σχέδιο της «ανοσίας της αγέλης» φαίνεται πως μπαίνει για τα καλά μπροστά. Και αυτό, διότι η Κυβέρνηση δεν μπορεί να δεχτεί τη διπλή φθορά που της προκαλούν η πανδημία και οι συνακόλουθες αντιδράσεις του κόσμου της εστίασης, μαζί με την ακρίβεια που δοκιμάζει τις αντοχές της κοινωνίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This