Ξέσπασμα δικαστικού της Πάτρας: «Ή στην Αστυνομία ή οι δημοσιογράφοι… βλέπουν πολύ CSI»

«Αυτοί, στην ΕΛΑΣ, τα έκαναν μούσκεμα, αυτοί να τα μαζέψουν τώρα», λέει για τις διαρροές στην υπόθεση των τριών παιδιών που πέθαναν σε τρία χρόνια

Must Read

Την αγανάκτησή του για τα όσα συμβαίνουν με τις διαρροές στον Τύπο στην υπόθεση των θανάτων των τριών μικρών κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη σε διάστημα τριών ετών, εξέφρασε υψηλόβαθμος δικαστικός λειτουργός της Πάτρας, δείχνοντας σαφώς την Αστυνομία ως υπεύθυνη των διαρροών.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ο λειτουργός της δικαιοσύνης με γνώση των εξελίξεων της προκαταρκτικής εξέτασης έρευνας που έχει διαταχθεί για το θέμα, έστειλε μήνυμα τόσο στην ΕΛ.ΑΣ., όσο και στα ΜΜΕ, αλλά και την κοινή γνώμη.

«Αυτά που γράφονται, πραγματικά, δεν ξέρω ποιος τα διαδίδει. Για εκταφές, συλλήψεις το επόμενο 24ωρο… Αυτά είναι παντελώς αβάσιμα», σχολίασε αρχικά και επιβεβαίωσε ότι υπήρξε επικοινωνία με το Τμήμα Ανθρωποκτονιών Αττικής, στο οποίο ζητήθηκε «να σταματήσουν τέτοιου είδους διαρροές σε αστυνομικούς συντάκτες. Ή στην Αστυνομία ή οι δημοσιογράφοι… βλέπουν πολύ CSI (σ.σ. η σήμανση των ΗΠΑ και κύκλος τηλεοπτικής σειράς που αναφέρεται στην εξιχνίαση εγκλημάτων). Απλά πράγματα».

Η θέση του δικαστικού ότι η αστυνομία είναι υπεύθυνη για τις διαρροές στα ΜΜΕ είναι ξεκάθαρη: «Η Αστυνομία δίνει τις πληροφορίες. Να μαζευτούν. Δεν τα γεννούν μόνοι τους οι συντάκτες. Τους κάνουν διαρροές. Έχουν εκπροσώπους Τύπου. Αυτοί, στην ΕΛΑΣ, τα έκαναν μούσκεμα, αυτοί να τα μαζέψουν τώρα. Για να μην αρχίσουμε και ψάχνουμε ποιος έχει κάνει διαρροή ψευδών ειδήσεων. Στην πλάτη ανθρώπων θα παίζουμε; Από το να κάνω κουτσομπολιό μέχρι το να κάνω μία δίωξη η απόσταση είναι τεράστια»!

Όσο για τα περί αιτήματος εκταφής της εννιάχρονης Τζωρτζίνας που έφυγε πιο πρόσφατα από τη ζωή (μετά το έξι μηνών βρέφος και την 3,5 ετών αδελφούλα της), ο δικαστικός ξεσπά:

«Ποιοι είναι αυτοί οι ξύπνιοι που μιλάνε και ζητούν εκταφές; Έτσι ξεθάβουμε τον κόσμο και μάλιστα παιδιά; Πρέπει να το ζητήσει ο ιατροδικαστής και να υπάρχουν σοβαρά στοιχεία και σοβαροί λόγοι που το ζητάει. Κι αν συναινέσει η δικαιοσύνη για να δώσει σχετική παραγγελία. Τι μακάβρια πράγματα είναι αυτά που παίζουν στον γύρο του διαδικτύου. Το ξαναλέω. Ή όλη η Ελλάδα βλέπει CSI ή χαπακώνονται. Δεν είμαστε στα καλά μας, κάτι γίνεται; Πάνε να συγκρίνουν με υποθέσεις σε ξένες χώρες. Κάποιοι βλέπουν πολύ Netflix! Εδώ θα δούμε δηλαδή serial killer! Γίνεται μία έρευνα, ό,τι δείξουν τα στοιχεία. Αλλά τώρα προσπαθούμε να μαζέψουμε άλλων τα άπλυτα»!

Σε ότι αφορά την έρευνα που έχει διαταχθεί για τους τρεις θανάτους και το αν θα κληθούν να καταθέσουν οι γονείς, ο υψηλόβαθμος δικαστικός ξεκαθαρίζει: «Θα γίνει διερεύνηση… μην τυχόν και προκύψει κάτι. Αυτό που ζητείται είναι οι νεκροψίες, για να δούμε τι αναγράφεται ως αιτία θανάτων. Θα εξεταστούν οι νεκροτόμοι, που έκαναν αυτοψίες στα παιδιά. Επίσης, αν οι ιστολογικές εξετάσεις παραπέμπουν σε κάτι. Το ίδιο και οι παθολογοανατόμοι αν βλέπουν κάτι … Θα δούμε, τελευταίους… αν χρειαστεί, τους γονείς. Αυτό το κουτσομπολιό, το ατελείωτο, δεν μας αφορά»!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This