Η ακρίβεια φέρνει πιο κοντά το τέλος της πανδημίας

H κυβέρνηση... βιάζεται να «σφυρίξει» το τέλος της πανδημίας

Must Read

Τον δρόμο της Ευρώπης στη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων φαίνεται πως ακολουθεί η Ελλάδα.

Εν τέλει, έπιασε τόπο η αφόρητη πίεση της κυβέρνησης προς την επιτροπή για την αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα, την επαναφορά των ορθίων στη διασκέδαση και την επιστροφή των σχολικών εκδρομών. Αντιθέτως, οι ειδικοί δεν έδωσαν τη συγκατάθεσή τους για τη διεξαγωγή καρναβαλικών παρελάσεων στο πλαίσιο των εορτασμών της Αποκριάς. Ωστόσο, δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να συζητηθεί η πιθανότητα διεξαγωγής ορισμένων εκδηλώσεων μόνο για εμβολιασμένους.

«Κατόπιν αιτήματος της κυβέρνησης, η επιτροπή εισηγήθηκε την άρση της απαγόρευσης της όρθιας διασκέδασης, την έναρξη πραγματοποίησης των σχολικών εκδρομών, την αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα στο 50% και την εφαρμογή της τηλεργασίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στο 20%» γνωστοποίησε ο υπουργός Υγείας, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της χθεσινής συνεδρίασης της επιτροπής των ειδικών.

Παράλληλα, ο Θάνος Πλεύρης είπε ότι οι λεπτομέρειες θα διευκρινιστούν στην υπό έκδοση ΚΥΑ και τα νέα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από το Σάββατο, ενώ στη σημερινή της συνεδρίαση η επιτροπή εμπειρογνωμόνων θα εξετάσει επιμέρους αιτήματα.
Η χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής άνοιξε τον δρόμο προς τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, με επιχείρημα τη μικρή βελτίωση ορισμένων επιδημιολογικών δεικτών τις τελευταίες εβδομάδες. Ωστόσο, τα δεδομένα έρχονται να επιβεβαιώσουν πως η απόσταση που χωρίζει την Ελλάδα από τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης είναι ακόμα χαοτική.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC), την εβδομάδα 8 ως 14 Φεβρουαρίου, η Ελλάδα είχε 65 θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού, όταν η Γερμανία είχε μόλις έξι, η Αυστρία 10 και η Ισπανία 13. Ενδεικτικό της εικόνας είναι πως η χώρα μας είναι τρίτη στην Ευρωπαϊκή Ενωση σε αναλογία θανάτων στον πληθυσμό, έπειτα από την Κροατία (89 ανά εκατομμύριο) και τη Βουλγαρία (87 ανά εκατομμύριο).

Ολα τα παραπάνω έρχονται να επιβεβαιώσουν το γεγονός πως η κυβέρνηση… βιάζεται να «σφυρίξει» το τέλος της πανδημίας, καθώς το βάρος της ακρίβειας και των περιορισμών που βιώνουν οι επιχειρήσεις είναι δυσβάσταχτο. Γι’ αυτό πολλοί χαρακτηρίζουν την απόφαση για χαλάρωση των μέτρων ως πολιτική και όχι επιστημονική.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This