«Πράσινο φως» για τους όρθιους στην διασκέδαση και αύξηση της χωρητικότητας στα γήπεδα

Τα μέτρα θα ισχύουν από το Σάββατο 19/2 - «Όχι» των ειδικών στις καρναβαλικές εκδηλώσεις

Must Read

Οι ειδικοί «ανοίγουν» τον δρόμο για την σταδιακή χαλάρωση των μέτρων, όπως αποδεικνύεται μετά την σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής του υπουργείου Υγείας, την ώρα ωστόσο που τα νούμερα της πανδημίας εξακολουθούν να προκαλούν προβληματισμό. 

Οι θάνατοι «αγγίζουν« σχεδόν τους 100 σε καθημερινή βάση, ενώ τα κρούσματα κορωνοϊού παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, γεγονός που προκαλεί ανησυχία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων έδωσε το «πράσινο φως» για την διασκέδαση, την χωρητικότητα στα γήπεδα και τις σχολικές εκδρομές.

Συγκεκριμένα, θα επιτραπούν ξανά οι όρθιοι πελάτες στα κέντρα διασκέδασης, θα επιτρέπεται η διοργάνωση σχολικών εκδρομών και θα η χωρητικότητα στα γήπεδα θα αυξηθεί από το 10% που ισχύει μέχρι σήμερα, στο 50%. Ωστόσο η είσοδος στα γήπεδα θα επιτρέπεται μόνο σε εμβολιασμένους.

Αναφορικά με τις σχολικές εκδρομές, μονοήμερες θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου και οι πολυήμερες, από την 1η Μαρτίου.

Αναφορικά με τις καρναβαλικές εκδηλώσεις, οι ειδικοί είναι διστακτικοί και υποστηρίζουν ότι δεν πρέπει να επιτραπούν, καθώς θα συμβάλλουν στην αύξηση των κρουσμάτων.

Η χαλάρωση των μέτρων θα ισχύσει από το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου, όπως ανακοίνωσε ο  υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης:

«Στη σημερινή συνεδρίασή της η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, κατόπιν αιτήματος της Κυβέρνησης, εισηγήθηκε την άρση της απαγόρευσης της όρθιας διασκέδασης, την έναρξη πραγματοποίησης των σχολικών εκδρομών, την αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα στο 50% και την εφαρμογή της τηλεργασίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στο 20%.

Σε αυριανή της συνεδρίαση η επιτροπή θα εξετάσει επιμέρους αιτήματα.

Η εισήγηση της Επιτροπής γίνεται αποδεκτή από την Κυβέρνηση και οι λεπτομέρειες θα διευκρινιστούν στην υπό έκδοση ΚΥΑ.

Τα νέα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από το Σάββατο 19.02.22» δήλωσε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This