«Ψαλίδι» στην κοινωνική πολιτική; Μόνο για ένα εξάμηνο δωρεάν οι μετακινήσεις των ανέργων με τα ΜΜΜ!

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών λέει πως πρόκειται για «τεχνικό ζήτημα»

Must Read

Αναστάτωση έχει προκληθεί στην κοινωνία και ειδικότερα στους άνεργους συνανθρώπους μας, καθώς κατά παρέκκλιση της διαδικασίας, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, αποφάσισε  ότι οι δωρεάν μετακινήσεις τους με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα ισχύουν μόνο για το πρώτο εξάμηνο του 2022!

Μέχρι τώρα, οι αποφάσεις του Υπουργείου για τους δικαιούχους του μηδενικού κομίστρου για τις αστικές συγκοινωνίες κάλυπταν όλη τη χρονιά, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι η αμέσως προηγούμενη απόφαση κάλυπτε διετία (αναδρομικά το 2020 και το 2021).

Στην πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου πάντως, οι ένστολοι καλύπτονται για όλο το 2022 ως «αντάλλαγμα των υπηρεσιών φύλαξης».

Όσο για την πλευρά του Υπουργείου; Υποστηρίζουν πως πρόκειται για «τεχνικό ζήτημα»… Κάπως έτσι ξεκινούν βέβαια όλες οι αλλαγές στην κοινωνική πολιτική. Ως «τεχνικά ζητήματα». Το αν αυτό είναι προάγγελος κάποιας «μετατροπής» στην απαλλαγή των ανέργων από την πληρωμή εισιτηρίων, μένει να φανεί.

Όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση, οι άνεργοι θα έχουν δικαίωμα πλήρους απαλλαγής από την καταβολή κομίστρου μετακίνησης στις περιοχές αρμοδιότητας ΟΑΣΑ ΑΕ και ΟΣΕΘ ΑΕ, για το πρώτο εξάμηνο του 2022.

Οι δικαιούχοι έχουν το δικαίωμα δωρεάν μετακίνησης εφόσον διαμένουν μόνιμα εντός των ορίων της Περιφέρειας Αττικής (πλην της Π.Ε. Νήσων), με τα αστικά μέσα συγκοινωνίας του ΟΑΣΑ AE (Ο.ΣΥ. Α.Ε. και ΣΤΑ.ΣΥ ΑΕ), ή εντός των ορίων της Π.Ε. Θεσσαλονίκης, με τα αστικά μέσα συγκοινωνίας του ΟΣΕΘ ΑΕ (ΟΑΣΘ).

Δικαιούχοι πλήρους απαλλαγής είναι οι εξής κατηγορίες ανέργων:

  • Άνεργοι, εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).
  • Άνεργοι κάτοχοι βεβαιώσεων ανεργίας οι οποίες εκδίδονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ).

Προϋποθέσεις για τη δωρεάν μετακίνηση ανέργων:

  • Μόνο μέσω προσωποποιημένων ηλεκτρονικών καρτών μετακίνησης για τα ΜΜΜ της Αθήνας.
  • Στη Θεσσαλονίκη με την επίδειξη πρόσφατης βεβαίωσης ανεργίας, του ισχύοντος αποδεικτικού ανανέωσης της κάρτας ανεργίας από τον ΟΑΕΔ ή τον e-EΦΚΑ, κατά περίπτωση, και της αστυνομικής τους ταυτότητας ή του διαβατηρίου τους

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This