Αντιφατική διαχείριση: Με 25.000 νεκρούς η κυβέρνηση προχωρά σε άρση μέτρων!

Το Μαξίμου καλλιεργεί κλίμα «επιστροφής στην κανονικότητα»...

Must Read

Και ενώ η κυβέρνηση προσπαθεί να περάσει το μήνυμα της βελτίωσης των επιδημιολογικών στοιχείων, οι ειδικοί δίνουν το «πράσινο φως» στην αύξηση κατά 50% της χωρητικότητας των γηπέδων αλλά και στην επιστροφή των σχολικών εκδρομών, παράλληλα όμως ο αριθμός των νεκρών, των κρουσμάτων και των διασωληνώσεων είναι αμείλικτος.

Άρση αλλά ενδεχόμενη αναζωπύρωση το Φθινόπωρο!

Η πανδημία δεν χαλαρώνει, όμως στο Μαξίμου καλλιεργούν για άλλη μια φορά κλίμα «επιστροφής στην κανονικότητα»… Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης από την… καραντίνα του, όπου βρίσκεται καθώς βρέθηκε θετικός στον ιό, προανήγγειλε πλήρη άρση μέτρων μέσα στον Μάρτιο. Παράλληλα, δεν παρέλειψε να προειδοποιήσει πως μπορεί να φθινόπωρο μπορεί να υπάρξει αναζωπύρωση.

«Στο Συμβούλιο των υπουργών Υγείας της Ευρώπης, η λογική όλων των χωρών είναι ότι οι περιορισμοί θα πρέπει να αρθούν έως τα μέσα με τέλη Μαρτίου, ανάλογα με την πίεση στα συστήματα υγείας, αλλά δεν υπάρχει κανένας εφησυχασμός και όλοι είναι προετοιμασμένοι για τυχόν αναζωπύρωση της πανδημίας από το φθινόπωρο» είπε συγκεκριμένα ο κ. Πλεύρης.

Παράλληλα ανέφερε ότι «στην Ελλάδα, η μερική άρση των μέτρων αποφασίστηκε γιατί το ποσοστό εμβολιασμού στο γενικό πληθυσμό είναι άνω του 81%, οι διασωληνωμένοι έχουν μειωθεί μέσα σε 25 ημέρες από 680 σε 480, ενώ τα χθεσινά εξιτήρια – εισιτήρια στα νοσοκομεία είναι 150 υπέρ των εξιτηρίων κάτι που δείχνει ότι το ΕΣΥ είναι μεν ακόμα πιεσμένο, αλλά παρατηρείται αποκλιμάκωση».

Σχετικά με τη συζήτηση για τέταρτη δόση, τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν λειτουργεί ανεξάρτητα από τους επιστήμονες και τον ΕΜΑ. Ενδεχομένως, εξήγησε να χρειαστεί να γίνει κάτι αντίστοιχο με το εμβόλιο της γρίπης αλλά αυτή η συζήτηση είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο στην Ευρώπη.

Διαβάστε ακόμα:

Προς χαλάρωση των μέτρων με το βλέμμα στις Απόκριες – Τι θα εισηγηθεί η Επιτροπή

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This