Προς χαλάρωση των μέτρων με το βλέμμα στις Απόκριες – Τι θα εισηγηθεί η Επιτροπή

Ποιά μέτρα δεν θα συζητηθούν καν

Must Read

Ξεκινά σήμερα στις 14:00 η συνεδρίαση της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων και φαίνεται πως οι ειδικοί θα εισηγηθούν χαλάρωση κάποιων περιοριστικών μέτρων, που θα αφορούν όμως αποκλειστικά τους εμβολιασμένους κατά του κορωνοϊού.

Στο επίκεντρο βρίσκονται οι αποκριάτικες εκδηλώσεις, οι όρθιοι θαμώνες στα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, η χωρητικότητα στα γήπεδα και η επανέναρξη των σχολικών εκδρομών. Η κυβέρνηση φαίνεται πρόθυμη να επιτρέψει τη μερική χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, προκειμένου να «κινηθεί» η οικονομία.

Τα μέτρα που θα χαλαρώσουν σήμερα

Αναμένεται πιθανή χαλάρωση σε μια σειρά από δραστηριότητες μόνο για εμβολιασμένους και αφορά:

-στην επαναφορά των όρθιων θαμώνων στη νυχτερινή διασκέδαση

-στη διεξαγωγή αποκριάτικων εκδηλώσεων σε κλειστούς χώρους

-στην αύξηση της χωρητικότητας στα γήπεδα

-στην επανέναρξη των σχολικών εκδρομών που είχαν απαγορευθεί από το φθινόπωρο (για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους μαθητές και εκπαιδευτικούς).

Άρση όλων των μέτρων μέχρι τέλος Μαρτίου

Το μήνυμα που έλαβε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, στο πρόσφατο συμβούλιο των υπουργών Υγείας της Ευρώπης, ήταν: άρση σχεδόν όλων των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας μέχρι τέλη Μαρτίου.

Χαλάρωση σε κλειστούς χώρους μόνο για εμβολιασμένους

Το ζήτημα είναι η δυνατότητα ελέγχου της διασποράς και για αυτό φαίνεται πως έδαφος κερδίζουν οι εκδηλώσεις σε κλειστούς χώρους, όπου είναι πιο εύκολη η ιχνηλάτηση. Εάν οι επιστήμονες αποφασίσουν πως το ρίσκο με τους όρθιους εμβολιασμένους είναι ελεγχόμενο, τότε ίσως θα δοθεί το πράσινο φως και για τη διοργάνωση περιορισμένων καρναβαλικών πάρτι και εκδηλώσεων σε κλειστούς χώρους εστίασης, πολιτιστικά κέντρα ή ακόμη και σε ξενοδοχεία και μπαρ.

Αθλητικές δραστηριότητες

Πιθανό μοιάζει σύμφωνα με το iatropedia.gr., η αύξηση του ποσοστού των φιλάθλων, από το 10% σήμερα να φτάσει το ανώτερο στο 40 με 50% στα ανοιχτά γήπεδα και στο 30% στους κλειστούς αθλητικούς χώρους.

Ποια μέτρα δεν θα συζητηθούν

Η κατάργηση της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους που θα παραμείνει -κυρίως σε χώρους με συνωστισμό- για τουλάχιστον δύο ακόμη εβδομάδες.

Η κατάργηση της μάσκας σε εσωτερικούς χώρους, εάν τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέψουν θα συζητηθεί πιθανότατα από τα μέσα Μαρτίου και μετά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This