Αγωγή Τσίπρα σε Κουρτάκη: Καταπέλτης ο πρόεδρος του δικαστηρίου για τα ψέματα των  «Παραπολιτικών» 

«Έτσι είναι η δημοσιογραφία; Λέει κάποιος ένα ψέμα για να βγάλει αυτό που θέλει;»

Must Read

Στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών εκδικάστηκε σήμερα η αγωγή που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά του δημοσιογράφου των «Παραπολιτικών» Γιάννη Κουρτάκη ο οποίος τον κατηγορούσε με διάφορες αναρτήσεις ότι αγόρασε «βίλα», στο Σούνιο και ότι έκανε ανακαίνιση που κόστισε 1.000.000€.

Σημειώνεται ότι είναι η δεύτερη φορά που υπόθεση φτάνει στη δικαιοσύνη, καθώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε καταθέσει αγωγή κατά της «Αλτερ Έγκο» και του δημοσιογράφου, Γιώργου Παπαχρήστου, με την απόφαση να μην έχει εκδοθεί ακόμα.

Σύμφωνα με το documento.gr, σήμερα κατέθεσε ο δήμαρχος Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς, ο οποίος υποστήριξε ότι πρόκειται για ένα σπίτι πολύ παλιάς κατασκευής, ακατοίκητο από το 1970, το οποίο περιλαμβάνει 71 τ.μ. ισόγειο και 71 τ.μ. υπόγειο, χωρίς να επικοινωνούν μεταξύ τους, δύο υπνοδωμάτια και μία κουζίνα.

Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας συμφώνησε με τον ιδιοκτήτη, Μάριο Περόνε, να πληρώνει ενοίκιο 500 ευρώ το μήνα και προπλήρωσε ενοίκια τριών ετών, προκειμένου με τα χρήματα αυτά ο ιδιοκτήτης να προχωρήσει σε ανακαίνιση. Μάλιστα ο μάρτυρας σημείωσε ότι μπορεί να διασταυρωθεί το γεγονός ότι δεν έγινε αγορά, ενώ έκανε λόγο για ακίνητο το οποίο είναι υποδεέστερο από τα υπόλοιπα της περιοχής.

Ως μάρτυρας της πλευράς του Γιάννη Κουρτάκη κατέθεσε ο εργαζόμενος στον όμιλο «Παραπολιτικά», δημοσιογράφος Θανάσης Φουσκίδης, ο οποίος έκανε λόγο για δημοσιογραφική αποκάλυψη παρά το γεγονός ότι οι ισχυρισμοί διαψεύστηκαν με αποδείξεις. Μάλιστα ο ισχυρισμός του Φουσκίδη προκάλεσε την έντονη αντίδραση του προέδρου της έδρας:

Φουσκίδης: Ο κ. Κουρτάκης προσπάθησε μέσα από τις αναρτήσεις του να ιντριγκάρει τον κ. Τσίπρα για να δοθούν απαντήσεις .

Πρόεδρος: Έτσι είναι η δημοσιογραφία; Λέει κάποιος ένα ψέμα για να βγάλει αυτό που θέλει; Γιατί δεν ρώτησε τότε και τίποτα άλλο άσχετο; Αν για παράδειγμα ο κ. Τσίπρας είχε σχέση με την κόρη του εκμισθωτή;

Σχετικά με την ανάρτηση του Γ. Κουρτάκη ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε προνομιακές σχέσεις με την κατασκευαστική εταιρεία ο πρόεδρος ρώτησε τον μάρτυρα αν αυτό βασίζεται σε κάποια δημοσιογραφική πληροφορία.

Μάρτυρας: Ε, κάποια εταιρεία θα το επισκεύασε

Πρόεδρος: Η οποία όμως, όπως μάθαμε από τον προηγούμενο μάρτυρα, ήταν στη δούλεψη του ιδιοκτήτη. Έχετε υπόψη σε ποια εταιρεία αναφέρεται ο κ. Κουρτάκης;

Μάρτυρας: Προφανώς κάποια γνωστή εταιρία στον κλάδο.

Πρόεδρος: Ποια;

Μάρτυρας: Δεν τη γνωρίζω πολύ καλά, για να το έγραψε θα είχε πληροφόρηση ο κ. Κουρτάκης.

Οι συνήγοροι του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μαντζουράνης και Θανάσης Καμπαγιάννης εξήγησαν ότι το θέμα ανακινήθηκε από τον όμιλο «Παραπολιτικά» τέσσερις μήνες αφότου είχε ήδη γραφτεί στην εφημερίδα «Μακελειό» και αφού είχε ήδη διαψευστεί από την εφημερίδα «Αυγή».

Ο δικηγόρος του Γιάννη Κουρτάκη ρώτησε τον Θανάση Φουσκίδη αν δικαιολογείται «η όποια οξύτητα ή ακρότητα κάποιων διατυπώσεων» από τον Γ. Κουρτάκη. «Προσπάθησε να ιντριγκάρει τον Αλέξη Τσίπρα» επέμενε ο μάρτυρας.

Προέδρος: Το ιντριγκαδόρικο δημοσίευμα που βασίστηκε;

Μάρτυρας: Βασίστηκε στην αυξημένη καχυποψία του κυρίου Κουρτάκη και στην επιθυμία του να επιβεβαιωθεί η αλήθεια της πληροφορίας.

Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί τους επόμενους μήνες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This