«Κόβεται» η έκδοση πιστοποιητικών νόσησης για όσους επαναμολύνονται με Covid-19!

Ποιες οι εξαιρέσεις που αποφάσισε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων

Must Read

Το γεγονός ότι στο εξής δεν θα χορηγείται πιστοποιητικό νόσησης στην περίπτωση που κάποιος ανεμβολίαστος επαναμολύνεται με κορωνοϊό, ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της αποψινής ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, συμπληρώνοντας πως εξαίρεση θα αποτελέσουν μόνο όσοι έχουν κάνει τις δύο δόσεις και λίγο πριν την αναμνηστική βρέθηκαν εκ νέου θετικοί στον ιό.

Μέχρι τώρα, όσοι νοσούσαν για πρώτη φορά από Covid-19 εξέδιδαν το εν λόγω πιστοποιητικό, το οποίο, ουσιαστικά, τούς εξασφάλιζε δικαιώματα αντίστοιχα με εκείνα των εμβολιασμένων, κάτι που, πλέον, σε περίπτωση επαναλοίμωξής τους, δεν θα ισχύει. Ωστόσο, σύμφωνα με την κα Παπαευαγγέλου, η επιτροπή αποφάσισε πως το εν λόγω πιστοποιητικό θα μπορεί να δοθεί σε περίπτωση επαναμόλυνσης, μόνο σε άτομα μιας «ειδικής» ομάδας, εκείνη των εμβολιασμένων πολιτών, οι οποίοι λόγω της λοίμωξης δεν πρόλαβαν να κάνουν την τρίτη δόση.

«Κάνουμε μικρά, αλλά σταθερά βήματα για την χαλάρωση των μέτρων. Το πανδημικό κύμα της Ομικρον παραμένει σταθερό, ωστόσο υπάρχει αποκλιμάκωση στους σκληρούς δείκτες. Για καιρό θα συνυπάρχουμε με τον ιό και με την τωρινή εικόνα δεν είμαστε έτοιμοι να ακολουθήσουμε το παράδειγμα άλλων χωρών και να πάμε στην άρση όλων των περιοριστικών μέτρων», ανέφερε, επίσης, η κα Παπαευαγγέλου

Γκάγκα: Έχουν υποβληθεί 2.653 αιτήσεις για χορήγηση αντιικών χαπιών

Με τη διαπίστωση ότι η πανδημία υποχωρεί με αργούς ρυθμούς ξεκίνησε την τοποθέτησή της η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, τονίζοντας για πολλοστή φορά τη σημασία του εμβολιασμού και της τήρησης των μέτρων προστασίας.

Αναφερόμενη κατόπιν στην αντιική θεραπεία κατά της Covid-19, σημείωσε πως έχουν υποβληθεί 2.653 αιτήσεις χορήγησής της, έχουν ήδη παραδοθεί σε ασθενείς 1.957 συσκευασίες χαπιών, 322 ακυρώθηκαν από τους ίδιους τους ασθενείς, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία παράδοσης για τις υπόλοιπες συσκευασίες. Ερωτώμενη δε για τους ασθενείς που ακύρωσαν την αίτησή τους, είπε πως κατά την παράδοση του φαρμάκου δήλωσαν πως δεν θέλησαν να υπογράψουν τα σχετικά έγγραφα.

Η κυρία Γκάγκα τόνισε, επίσης, πως η διαδικασία προχωράει ικανοποιητικά και μέχρι τώρα υπάρχει θετική εικόνα ανταπόκρισης στη θεραπεία, συμπληρώνοντας πως τις επόμενες τρεις εβδομάδες είπε θα έχουμε περισσότερα στοιχεία. Σχετικά, τέλος, με τις επικείμενες παραδόσεις νέων εμβολίων, είπε ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένουμε τις πρώτες από τις 474.000 δόσεις του πρωτεϊνικού εμβολίου της Novavax τέλη Μαρτίου – αρχές Απριλίου θα βρίσκονται στη χώρα μας και τα πρωτεϊνικά εμβόλια της Sanofi.

  • Παρακολουθήστε την αποψινή ενημέρωση από του Υπουργείο Υγείας:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This