Οι Τούρκοι έκαναν «ντου» στο Αιγαίο με 22 μαχητικά!

Must Read

Τραβάνε το σκοινί οι Τούρκοι με νέο μπαράζ παραβιάσεων του εθνικού μας εναερίου χώρου!

Σήμερα 22 τουρκικά μαχητικά εκ των οποίων 10 έφεραν όπλα, τα 3 τουρκικά αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας (ATR-72 και CN-235) και τα UAV πέταξαν πάνω από το Αιγαίο, κλιμακώνοντας την ένταση!

Μάλιστα, σε 7 περιπτώσεις η διαδικασία αναχαίτισής τους από τα ελληνικά μαχητικά εξελίχθηκε σε εικονική αερομαχία.

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, καταγράφηκαν 18 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών που εξελίχθηκαν σε 47 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου σε διάφορα σημεία του Αρχιπελάγους (30 από τα 2 CN-235, 3 από τα 2 UAV, 1 από το ATR-72 και 13 από τα μαχητικά – τα 9 ζεύγη και την τετράδα των τουρκικών F-16).

Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

Ρίχνει λάδι στη φωτιά ο Σουλτάνος

Σημειώνεται ότι το μπαράζ εναέριων παραβιάσεων πραγματοποιήθηκε μόλις μια ημέρα μετά τις νέες εμπρηστικές δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν για υποτιθέμενη αποστρατιωτικοποίηση ελληνικών νησιών, μόλις λίγες ώρες μετά την υπερψήφιση της συμφωνίας για τις φρεγάτες Belh@rra.

«Δεν είναι δυνατόν να παραμένουμε σιωπηλοί για τις στρατιωτικές δραστηριότητες που πραγματοποιούνται κατά παράβαση των συμφωνιών στα νησιά με αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς. Άλλωστε φέραμε αυτό το θέμα στον ΟΗΕ. Θα συνεχίσουμε να το κρατάμε στην επικαιρότητα και το επόμενο διάστημα» δήλωσε ο Ερντογτάν και εκτόξευσε απειλές: «Εάν η Ελλάδα συνεχίσει αυτό το έργο, φυσικά, θα κάνουμε αυτήν την προειδοποίηση στο υψηλότερο επίπεδο, ό,τι χρειαστεί. Γιατί, όπως γνωρίζετε, το θέμα των νησιών είναι πάντα αμφιλεγόμενο. Μπορεί να μας αναγκάσουν να φέρουμε στην επικαιρότητα να θίξουμε αυτά τα αμφιλεγόμενα ζητήματα. Για το λόγο αυτό ο Υπουργός μου τους προειδοποίησε σε χαμηλό επίπεδο για να μην μας αναγκάσουν να ανοίξουμε αυτά τα θέματα προς συζήτηση. Και καλά έκανε».

Με διάβημα απάντησε η Ελλάδα στις προκλητικές δηλώσεις

Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών πραγματοποίησε διάβημα διαμαρτυρίας προς τον Τούρκο επιτετραμμένο, για τις παράνομες και ανυπόστατες αιτιάσεις αξιωματούχων της Άγκυρας που αφορούν το Αιγαίο.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, το ΥΠΕΞ υπογράμμισε την έντονη δυσαρέσκεια της Ελλάδας, καθώς και τη διαμαρτυρία της για τις πρόσφατες δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων, με επικεφαλής βεβαίως τον Ταγίπ Ερντογάν, οι οποίοι συνεχώς αμφισβητούν την ελληνική κυριαρχία επί των νησιών του Αιγαίου, αιτιάσεις η ελληνική πλευρά απορρίπτει ως «παράνομες και ανυπόστατες».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This