Διάβημα διαμαρτυρίας στην Τουρκία: «Παράνομες και ανυπόστατες οι αιτιάσεις για το Αιγαίο»

«Η τουρκική πλευρά επικαλείται συνεχώς το Διεθνές Δίκαιο, την στιγμή κατά την οποία το παραβιάζει κατάφωρα»

Must Read

Μέσω της διπλωματίας αντιδρά η Ελλάδα στην κλιμάκωση των προκλήσεων της Τουρκίας, η οποία τόσο στο πεδίο, όσο και με τη ρητορική της, ρίχνει συνεχώς «λάδι στη φωτιά». Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών πραγματοποίησε διάβημα διαμαρτυρίας προς τον Τούρκο επιτετραμμένο, για τις παράνομες και ανυπόστατες αιτιάσεις αξιωματούχων της Άγκυρας που αφορούν το Αιγαίο.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, το ΥΠΕΞ υπογράμμισε την έντονη δυσαρέσκεια της Ελλάδας, καθώς και τη διαμαρτυρία της για τις πρόσφατες δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων, με επικεφαλής βεβαίως τον Ταγίπ Ερντογάν, οι οποίοι συνεχώς αμφισβητούν την ελληνική κυριαρχία επί των νησιών του Αιγαίου, αιτιάσεις η ελληνική πλευρά απορρίπτει ως «παράνομες και ανυπόστατες».

«Οι εν λόγω δηλώσεις δεν είναι απλώς αντιπαραγωγικές, αλλά αποτελούν κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικής συμπεριφοράς» τόνισαν ακόμα οι διπλωματικές πηγές και επεσήμαναν το οξύμωρο των τουρκικών θέσεων, «καθώς η τουρκική πλευρά επικαλείται συνεχώς το Διεθνές Δίκαιο, την στιγμή κατά την οποία το παραβιάζει κατάφωρα».

Στο πλαίσιο αυτό έγινε σαφής αναφορά στο casus belli, στο παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο, στη «Γαλάζια Πατρίδα» και σε άλλες τουρκικές προκλήσεις.

Επίσης, το ΥΠΕΞ απέστειλε σχετικές οδηγίες προς τις ελληνικές Πρεσβείες στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΝΑΤΟ και των Μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, να προβούν σε σχετική ενημέρωση για την κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικής συμπεριφοράς, ενώ παρόμοια ενημέρωση θα γίνει και προς τις ηγεσίες των ανωτέρω Οργανισμών.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This