Αρχιεπίσκοπος Αμερικής: «Παράλογες και παράνομες οι απαιτήσεις της Τουρκίας στην Αν. Μεσόγειο»

Must Read

Ηχηρό μήνυμα κατά των παράνομων διεκδικήσεων και απαιτήσεων της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος στη συνάντησή του με τον Δήμαρχο Ν. Υόρκης.

«Δύσκολο να επέλθει η ειρήνη και η ευημερία στην Ανατολική Μεσόγειο όσο συνεχίζεται η παράνομη εισβολή και κατοχή της Κύπρου από την Τουρκία, και όσο υπάρχουν παράλογες και παράνομες απαιτήσεις της Τουρκίας από την Ελλάδα» είπε ο κ. Ελπιδοφόρος.

Στη συνάντηση του Αρχιεπισκόπου με τον Δήμαρχο Νέας Υόρκης, Έρικ Άνταμς, και με μέλη της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας -μεταξύ των οποίων και ο προσφάτως διορισθείς πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Γιώργος Τσούνης, ο κ. Ελπιδοφόρος τόνισε πως «η Αρχιεπισκοπή Aμερικής ελπίζει και προσεύχεται για την ειρήνη και την ευημερία σε όλα τα κράτη και σε όλο τον κόσμο. «Ωστόσο» είπε «αισθάνεται πως είναι αδύνατο να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι στην Ανατολική Μεσόγειο, όσο συνεχίζεται η παράνομη εισβολή και κατοχή της Κύπρου από την Τουρκία, και όσο υπάρχουν παράλογες και παράνομες απαιτήσεις της Τουρκίας από την Ελλάδα».

Στην ομιλία του με αφορμή τη συνάντηση, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος εξέφρασε την χαρά του που βρίσκεται ξανά με τον Δήμαρχο της Νέας Υόρκης, τον οποίο αποκάλεσε φίλο της Αρχιεπισκοπής και της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας.

Θύμισε μάλιστα όταν είχαν συμμετέχει στην πορεία για τη δικαιοσύνη στο Μπρούκλιν, όταν και συναντήθηκαν για πρώτη φορά.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής υπενθύμισε την επίσκεψη του Δημάρχου στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής την επόμενη ημέρα της εκλογής του, στην οποία ο Οικουμενικός Πατριάρχης «έθεσε ζωτικές ανησυχίες του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου, που είναι ανησυχίες της κοινότητας που εκπροσωπείται εδώ σήμερα», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής.

Πρόσθεσε ακόμη ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης είχε επισημάνει τις συνεχείς προσπάθειες επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, «τον πόνο μας για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, και τους περιορισμούς των θρησκευτικών μειονοτήτων της Τουρκίας».

Τέλος, ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής σημείωσε πως «είμαστε εδώ διότι γνωρίζουμε πως ο καλός μας φίλος Δήμαρχος Άνταμς, πιστεύει ότι η δικαιοσύνη είναι ο πρόδρομος της ειρήνης και γνωρίζουμε ότι η δέσμευση του και στα δύο, είναι το σταθερό θεμέλιο για τη συνεχή στενή σχέση και τη θερμή φιλία μας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This