Αγωνία στην Ηγουμενίτσα: Αναζητούνται 11 άτομα που ήταν στο πλοίο

Στην Κέρκυρα επιβάτες και πλήρωμα

Must Read

Δραματικές στιγμές στο πλοίο που παραδόθηκε στις φλόγες, λίγο μετά την αναχώρησή του από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, υπάρχουν φόβοι για 11 αγνοούμενους, οι οποίοι και αναζητούνται.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, σε παραπλέοντα πλοία και σκάφη έχουν αποβιβαστεί όλοι επιβαίνοντες του οχηματαγωγού πλοίου Euroferry Olympiα, στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά τα ξημερώματα ανοιχτά της θαλάσσιας περιοχής βορειοανατολικά της νήσου Ερεικούσας. Ένα άτομο από τους επιβαίνοντες του πλοίου που παρουσίασε αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Κέρκυρας.

Σε επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας αναφέρθηκε ότι βάσει της κατάστασης που είχε καταθέσει στο λιμεναρχείο της Ηγουμενίτσας ο πλοίαρχος, στο Euroferry Olympia βρίσκονταν 239 επιβάτες και 51μελές πλήρωμα. Δηλαδή, 290 άνθρωποι. Σύμφωνα όμως με τα στοιχεία που έγιναν γνωστά όταν ξέσπασε η φωτιά τα ξημερώματα, στο πλοίο ήταν 237 επιβάτες και 51μελές πλήρωμα.

Η καταμέτρησή τους και η ταυτοποίησή τους, η πλήρης καταγραφή δηλαδή, θα γίνει όταν, περίπου στις 11:00, φτάσουν στην Κέρκυρα οι διασωθέντες. Από τα πρώτα στοιχεία και την καταμέτρηση που έγινε στις λέμβους, δεν υπάρχει κανένας αγνοούμενος.

«Όλοι οι επιβαίνοντες θα μεταφερθούν στην Κέρκυρα με πλοία που σπεύδουν από τον νησί στο σημείο» ανέφερε νωρίτερα η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα.  Το πλοίο βρίσκεται έξω από την Ερείκουσα. Σύμφωνα με την περιφερειάρχη «στο πλοίο επέβαιναν ξένοι υπήκοοι κυρίως Ιταλοί, ενώ μέχρι τώρα δε φέρεται να ήταν ανάμεσά τους παιδιά».

«Όλοι οι επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους» είπε ο υφυπουργός Ναυτιλίας Κώστας Κατσαφάδος. Ο δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης δήλωσε ότι, «καίγεται εδώ και δύο ώρες και παραπάνω το πλοίο». Μάλιστα, δεν είναι λίγοι οι μάρτυρες που ανέφεραν πυκνούς καπνούς στο πλοίο που είναι ορατό από την Κέρκυρα.

Οι πληροφορίες λένε ότι η φωτιά ξέσπασε στο 3ο κατάστρωμα στο χώρο του ανοιχτού γκαράζ.

Αυτή την ώρα στο λιμάνι του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας έχει στηθεί μεγάλη επιχείρηση για την υποδοχή των επιβατών, καθώς τους αναμένει κλιμάκιο ιατρών, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για έλεγχο κορονοϊού και κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ιονίων νήσων προκειμένου να φροντίσει για τις πρώτες ανάγκες και τη φιλοξενία τους στην Κέρκυρα.

Ισχυρές δυνάμεις στο σημείο για την επιχείρηση διάσωσης

Σύμφωνα με πληροφορίες, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο πλοίο EUROFERRY OLYMPIA, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Νήσου Ερεικούσας συμμετέχουν ιδιωτικό ρυμουλκό με 7 πυροσβέστες και οχηματαγωγό 2 οχήματα και 7 πυροσβέστες. Στο σημείο της φωτιάς και πυροσβεστικό πλοιάριο από το λιμάνι της Πάτρας με πλήρωμα 11 πυροσβέστες.

Διαβάστε ακόμα:

Επιχείρηση διάσωσης στην Ηγουμενίτσα: Φωτιά σε πλοίο με 288 επιβάτες και πλήρωμα

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This