Κατήργησαν πέντε από τις οκτώ μόνιμες θέσεις κοινωνικών λειτουργών στο Νοσοκομείο Παπανικολάου

Καταγγελία του εργασιακού σωματείου

Must Read

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΣ του εργασιακού σωματείου στο Νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, η διοίκηση προχώρησε στην κατάργηση πέντε από τις οκτώ θέσεις των κοινωνικών λειτουργών.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «είναι ντροπή, ενώ επιστημονικές μελέτες, πρακτικές και οι ανάγκες προβλέπουν έναν Κοινωνικό Λειτουργό ανά 40 κλίνες, εμείς έχουμε έναν ανά 220 και καταργούν θέσεις σφραγίζοντας έτσι και κάθε προσδοκία για ενίσχυση του κλάδου».

Μια ακόμη κίνηση που… αποδεικνύει την «ενίσχυση» του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) που παπαγαλίζει η Κυβέρνηση…

Η δήλωση του σωματείου:

«Εν μέσω πανδημίας και οικονομικής κρίσης, με την πλήρη αποδιάρθρωση του κοινωνικού ιστού, η Διοίκηση του Νοσοκομείου μας προέβη στην κατάργηση πέντε (5) ! από τις οκτώ (8) θέσεις των κοινωνικών λειτουργών.

Κομμάτι και αυτή η απόφαση του νέου παζλ που φτιάχνεται και λέγεται ΝΕΟ ΕΣΥ , που θέλει την πλήρη αποδυνάμωση του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας και την εγκατάσταση όλων των μορφών ελαστικής εργασίας.

Καταγγέλλουμε αυτήν την πρακτική και ζητούμε όχι μόνο να πάρουν πίσω την απόφαση αυτή, αλλά να ενεργοποιήσουν ΟΛΕΣ τις θέσεις των κοινωνικών λειτουργών.

Είναι ντροπή, ενώ επιστημονικές μελέτες, πρακτικές και οι ανάγκες προβλέπουν έναν (1) Κοινωνικό Λειτουργό ανά 40 κλίνες, εμείς έχουμε έναν (1) ανά 220 και καταργούν θέσεις σφραγίζοντας έτσι και κάθε προσδοκία για ενίσχυση του κλάδου!!!

Ποιος έχει σειρά;;;;»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This