Φιλιατρά: Στη φυλακή η αδελφή της 14χρονης που την εξέδιδε και της έδινε ναρκωτικά

Η μεταμέλεια της 19χρονης δεν έπεισε Εισαγγελέα και Ανακρίτρια - Πίσω από τα κάγκελα και ο σύντροφος της 19χρονης

Must Read

Το δρόμο για το κρατητήριο πήρε η 19χρονη βουλγαρικής καταγωγής και ο 28χρονος ομοεθνής σύντροφός της, οι οποίοι έκαναν μαρτυρική τη ζωή της 14χρονης αδελφής της κοπέλας στα Φιλιατρά Μεσσηνίας, εκδίδοντάς την και δίνοντάς της ναρκωτικά!

Όπως αποκαλύφθηκε, το ζευγάρι έδινε χασίς στην ανήλικη ώστε να καμφθούν οι αντιστάσεις της, ενώ στη συνέχεια την ανάγκαζε να εκδίδεται σε Πακιστανούς. Μάλιστα φέρεται να υπήρχε «ταρίφα» 20 ευρώ για κάθε ραντεβού.

Σύμφωνα με το patrisnews.gr ο πατέρας των κοριτσιών ανακάλυψε τον εφιάλτη της 14χρονης και κατήγγειλε στην Αστυνομία την μεγάλη του κόρη και τον σύντροφό της, με τις Αρχές να προχωρούν στη σύλληψη και των δύο την περασμένη Κυριακή.

Οι απολογίες των κατηγορούμενων για οργανωμένη συμμορία, αρπαγή ανηλίκου, μαστροπεία, εμπορία ανθρώπου (ανηλίκου), κατάχρηση ανικάνου προς αντίσταση σε γενετήσιες πράξεις και γενετήσιες πράξεις με ανήλικο και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, ήταν μαραθώνιες (σχεδόν επτάωρες) και μετά από ομοφωνία Εισαγγελέα και Ανακρίτριας, τόσο η 19χρονη, όσο και ο 28χρονος κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Κατά την απολογία της η 19χρονη αποδέχθηκε σχεδόν όλο το κατηγορητήριο και θέλησε να εκφράσει τη μεταμέλειά της, αλλά ούτε η Εισαγγελέας, ούτε η Ανακρίτρια την έκαναν αποδεκτή. Από την πλευρά του, ο 28χρονος ανασκεύασε την αρχική του κατάθεση, κάτι μέτρησε αρνητικά εις βάρος του.

«Να ερευνηθούν οι συνθήκες διαβίωσης στην οικογένεια»

Δικηγόρος των δύο συλληφθέντων ορίστηκε από το Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας μέσω της νομικής βοήθειας η Δήμητρα Χριστοδούλου, η οποία περιέγραψε την υπόθεση και στάθηκε στην κατάσταση της οικογένειας των κοριτσιών:

«Ανέλαβα τους δύο κατηγορούμενους μέσω της διαδικασίας της νομικής βοήθειας για τα αδικήματα τα οποία κατηγορούνται, τα οποία είναι κακουργήματα. Τελικά αποφασίστηκε η προφυλάκιση και των δύο.

Παρότι η αδελφή αποδέχθηκε το κατηγορητήριο κατά το μεγαλύτερο μέρος και έδειξε ειλικρινή μετάνοια, δεν έγινε αποδεκτό ούτε από την ανακρίτρια ούτε από την κ. εισαγγελέα. Ο δε δεύτερος κατηγορούμενος ανασκεύασε την αρχική του κατάθεση, γεγονός που όπως φάνηκε μέτρησε αρνητικά εις βάρος του.

Το ζήτημα είναι τραγικό, έχει να κάνει με το θεσμό της οικογένειας, από το οποίο εγώ θεωρώ ότι πηγάζει αυτό το πρόβλημα. Η εισαγγελέας αντιλήφθηκε το ζήτημα εξ αρχής και με γρήγορα αντανακλαστικά έχει διατάξει, όπως έχω πληροφορηθεί, κοινωνική έρευνα.

Διότι η περίπτωση της κατηγορουμένης, η οποία είναι 18 ετών και 2 μηνών, μια νεαρή ενήλικη η οποία έχει πάρει λανθασμένο δρόμο, και προσκολλημένη ούσα η μικρή αδελφή την ακολουθούσε, έπεσε σε τραγικά σφάλματα και τραγικά λάθη. Για αυτό το λόγο θα πρέπει να ερευνηθούν οι συνθήκες διαβίωσης στην οικογένεια. Γιατί μιλάμε για μια οικογένεια με προβληματικό υπόβαθρο, η μητέρα πάσχει από ψυχική νόσο και ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή, ο δε πατέρας εργάζεται νυχθημερόν, με συνέπεια αυτά τα παιδιά να μεγαλώνουν δίχως καθοδήγηση, δίχως υποστήριξη, να επηρεάζονται από παρέες και σε συνδυασμό με την οικονομική ένδεια να ακολουθούν τέτοιους δρόμους.

Πιστεύω να συνδράμει η πολιτεία, πρέπει να βοηθηθεί η οικογένεια, να βοηθηθεί από τις δομές, τους θεσμούς του κράτους μας. Αυτή τη στιγμή στην οικογένεια υπάρχει η ανήλικη 14χρονη, το ανήλικο μικρό αδελφάκι 7 ετών και υπάρχει το παιδάκι της κατηγορουμένης 2 ετών. Πιστεύω ότι πρέπει να βοηθηθεί η οικογένεια και σε αυτό το σκοπό θα βοηθήσουν οι δομές».

*φωτό αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This