«Πέθανε στα χέρια μου»… Σοκ από το θάνατο του 22χρονου στη Λάρισα – Κατεπείγουσα ΕΔΕ για το ετοιμόρροπο σπίτι

Υπήρχαν, ή όχι, καταγγελίες στην Πολεοδομία;

Must Read

Συγκλονισμένη είναι η κοινωνία της Λάρισας μετά τον τραγικό θάνατο ενός 22χρονου φοιτητή, ο οποίος καταπλακώθηκε και σκοτώθηκε μετά την κατάρρευση σιδερένιας κολώνας μαζί με κομμάτι τοίχου ενός ετοιμόρροπου σπιτιού στη συμβολή των οδών Ασκληπιού και Οικονόμων Εξ Οικονόμων.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Δήμος Λαρισαίων, διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) για να διερευνηθεί αν υπήρχαν καταγγελίες για την επικινδυνότητα του σπιτιού στην Πολεοδομία:

«Από τον Δήμο Λαρισαίων γίνεται γνωστό ότι σε εξέλιξη βρίσκεται από νωρίς το πρωί σήμερα Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου, κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση με απόφαση του Δημάρχου Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη για να διαπιστωθεί η ύπαρξη ή μη έγγραφης καταγγελίας στην Διεύθυνση Πολεοδομίας του Δήμου περί επικινδυνότητας οικοδομικών στοιχείων στο ιδιωτικό ακίνητο, στη συμβολή των οδών Ασκληπιού και Οικονόμων Εξ Οικονόμων».

Ο άτυχος 22χρονος

Ο 22χρονος Ν.Μπ. γεννήθηκε γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χανιά σύμφωνα με το flashnews.gr και έφυγε για σπουδές στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στη Λάρισα.

Ασχολήθηκε ενεργά με την ποδηλασία στο σωματείο Τάλως και έλαβε πολλές διακρίσεις και μετάλλια σε αγώνες που συμμετείχε.

Ο πατέρας του είναι αρτοποιός και με αφορμή τον θάνατο του γιου του, «οι φίλοι και οι συνεργάτες Αρτοποιοί του Νομού Χανίων, εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος».

Αντιδήμαρχος Λάρισας: Δεν υπήρξαν καταγγελίες

Αρκετοί κάτοικοι της περιοχής και ένας κτηματομεσίτης, υποστήριξαν ότι υπήρξε σχετική ενημέρωση της Πολεοδομίας, ενώ ο αντιδήμαρχος Λαρισαίων Ντίνος Διαμάντος δήλωσε στον Alpha πως «δεν υπάρχει καμία αίτηση–καταγγελία στην πολεοδομία για τα επικίνδυνα – ετοιμόρροπα σπίτια».

Διαβάστε ακόμα: Ξεσπά γείτονας για τον θάνατο 22χρονου που καταπλακώθηκε από τοίχο – «Τώρα που θρηνούμε θα ασχοληθείτε με το σπίτι;»

Η ουσία πάντως είναι ότι ένα νέο παιδί έφυγε άδικα από τη ζωή και όχι το αν υπήρξαν, ή δεν υπήρξαν καταγγελίες…

«Πέθανε στα χέρια μου…»

Κάτοικος της περιοχής και αυτόπτης μάρτυρας του τραγικού περιστατικού, σοκάρει με μόλις μια πρόταση: «Βγήκα και πέθανε στα χέρια μου, είχε σφυγμό πέντε λεπτά πριν έρθει το ασθενοφόρο»…

Ο Βαγγέλης Σταυριανού, επίσης αυτόπτης μάρτυρας, είπε: «Έφυγε το αριστερό μέρος της πόρτας, η στήριξη της πόρτας δηλαδή κι απ’ ότι κατάλαβα πρέπει να επήλθε ακαριαίος θάνατος από το γείσο του αριστερού στύλου της πόρτας».

Υπήρχαν καταγγελίες

Σύμφωνα με τον κ.Σταυριανού, οι κάτοικοι της περιοχής έχουν εκφράσει πάρα πολλές φορές τις ανησυχίες τους, φοβούμενοι για τα παιδιά τους: «Είναι κατεστραμμένο, έχουμε πει ως γείτονες πάρα πολλές φορές φοβούμενοι για τα παιδιά μας, να κάνουν κάτι. Δεν έχουν κάνει ποτέ τίποτα. Να φτάσουμε σε σημείο να χάσουμε ένα 22χρονο παιδί για να κουνήσουμε το κεφάλι μας πάλι;».

Σε μία μαρτυρία – ντοκουμέντο, που έφερε στο φως της δημοσιότητας το onlarissa.gr, o Λαρισαίος κτηματομεσίτης και πιστοποιημένος πραγματογνώμονας ακινήτων Σαράντης Χαραβελούλης, καταγγέλλει δημόσια την Πολεοδομία του Δήμου Λαρισαίων, καθώς όπως τονίζει, τους είχε ενημερώσει από τις 8 Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους για την επικινδυνότητα του κτηρίου, χωρίς όμως να ληφθούν κάποια μέτρα.

Μάλιστα, υποστηρίζει ότι από την Πολεοδομία τον ενημέρωσαν πως γνωρίζουν το θέμα και πως έχουν και πολλές άλλες καταγγελίες

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This